Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Bug w IE
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Seth
Jakis tydzien temu opublikowano blad IE typu DoS, ktory zawiesza przzegladarke. Jest to malutki fragmencik hmtla (niecale 100 znakow). Do tej pory nie ma latki.

Zastanawiam sie czy kiedykolwiek ktos mial jakies nieprzyjemnosci ziwazane z dziurami w IE w postaci wlamu czy tez wgrania aplikacji do systemu ?
scanner
Pomijając dialery, które dzxiwnym trafem znajduję na dysku po mojej nieobecności (ojciec i brat: "Ja nic nie wiem") oraz "specjalne" klikanie w exploity (eksperymentatorstwo) nie miałem żadnych przykrości z IE.
kwiateek
Cytat
(niecale 100 znakow)

moglbys podac te 100 znakow?
Seth
Moglbym ale nie sadze aby byl to dobry pomysl. Nie chcial bym co chwile restartowac przegladarki wchodzac na strony forumowiczow.
GeoS
Trzeba przyznac, ze kod jest bardzo "zmyslny" smile.gif

Thx Seth
Wankster
Słabe komputerki mogą się szybko zawiesić na skrypcie JS, który wywala mały okienka bez przerwy... w nie kończącej się petli... a w tych okienkach znów otwiera się ta strona i tak bez końca...smile.gif

Inaczej było jak trafiłem na takie cacko napisane w Javie smile.gif Tego nie można było zamknąć 8O
GeoS
Mozna wylaczyc kazdy proces IE bez wiekszych problemow biggrin.gif Trzeba tylko korzystac z innego rozwiazania niz Win98, WinME i pochodne tej linii systemow.
Jabol
Cytat
Inaczej było jak trafiłem na takie cacko napisane w Javie smile.gif Tego nie można było zamknąć 8O
Java jest lepsza bo do robienia "numerków" nie wykorzystuje błędów innych ale własną siłe, siłę VM!!!
Seth
Nie minelo wiele czasu, a juz mamy kolejny blad zawieszajacy IE (a takze Outlooka i FrontPagea). Tym razem zaledwie 46 znakowa strona pozwala nam na zawieszenie IE. Najgorsze jest jednak to, ze gdy mamy wlaczony podglad pliku w explorerze takze nastapi zawieszenie. Wiecej info na: http://newsroom.chip.pl/news_60219.html
welpa
Hm... 100 znakow? 46 znakow?
Sprawdzcie to:

<form>
<input type crash>
</form>

(oczywiscie jest to okrojona wersja tego 46-znakowego buga).
Polecam http://217.98.136.108/main.php?id=gie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.