Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: superhost.pl ?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
shaun
Hej,
Przypadkowo znalazlem na tym forum link do strony http://superhost.pl/ (dowiedzialem sie przy okazji iz WebCity stoi na ich serwerach).
Po zapoznaniu sie z oferta i sprawdzeniu konta testowego, musze powiedziec, ze oferta jest swietna. Zamierzam zamowic serwer dedykowany i w zwiazku z tym nasuwaja mi sie pytania
  • Czy myslicie, ze brak php5, kiedys bedzie mi przeszkadzal?smile.gif [dobra, glupie pytanie troche, ale co tam:P]
  • czy ktos ma doswiadczenia z ta firma? jakies problemy, etc?
  • w przypadku gdy nie zamowie cPanela, o wszystkie sprawy (subdomeny, bazy etc) bede musial prosic adminow?
  • jaki system wybrac? tu sie nie znam, wiec b. prosze o rady sad.gif
    • Red Hat Enterprise Linux, Version 3
    • Red Hat 9 (Unsupported)
    • Windows 2000 Server
    • Windows Server 2003, Standard
    • Free BSD 4.9
    • Debian (Stable)
Kinool
fak oferte maja konkurencyja smile.gif utrzymuja mi jedna domenke i nie nazekam kontakt z adminem dobry, panel do zarzadzania domenami jest trecha malo uzyteczny sad.gif za to fajny maja w NetArt smile.gif

kiedys szukajac konta bralem pod uwage ich i lap.pl wybralem lap ze wzgledu na Turck mmcache (szkoda ze na superhost.pl go nie ma)

co do systmu na jakim chesz to miec to ja zawsze polecam FreeBSD tongue.gif ale to juz zalezy od cibie jesli nie robiles na zadnych unixach* to nie wiem jaz zamierzasz zarzadzac tym wszystkim sad.gif

pozdrawiam
hamlecik
Temat calkowicie bez sensu. Zaraz wszyscy beda wpisywac tu czy serwery firmy X sa lepszy od firmy Y. Takie pytanka to powinno sie raczej pisac na http://webhostingtalk.com/ lub jakims polskim odpowiedniku a nie na forum o php.

Kinool: Chcesz kupowac serwer dedykowany i nie wiesz nawet jaki system wybrac questionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gifquestionmark.gif? blink.gif Wole nie myslec juz jak bedzie skonfigurowany. Mam dla Ciebie rade. Poczytaj troche w internecie lub popros kogos o pomoc kto sie zna na tych rzeczach.
shaun
hamlecik: po to zrobiono dzial hyde park, zeby tu rozmawiac na dowolne tematy. dlatego ja zadaje pyt. znawcom tematu, bo mysle ze wiekszosc zaawansowanych programistow php zna sie na serwerach w mniejszym lub wiekszym stopniu.

i mysle, ze jesli nie umiesz pomoc, to nie powinienes sie wypowiadac, bo to nie dyskusja o slusznosci mojego tematu...

Cytat
Poczytaj troche w internecie lub popros kogos o pomoc kto sie zna na tych rzeczach

to wlasnie robie, czyz nie?
Sh4dow
A mnie sie zawsze wydawalo ze server dedykowany to cos takiego ze administrator to tam jedyne co moze zrobic to nacisnac reset na obudowie. A wszystkim zajmujesz sie ty. Wtedy wyborem (chyba najlepszym) byl by debian lub *BSD i zdalne zarzadzanie.
Jesli chodzi o php itp to juz w twojej kwesti bedzie chyba zainstalowanie jego i skonfogurowanie.
Chyba ze pomylilem pojecia z serverem dedykowanym
shaun
hm, w sumie fakt, moj serwer, to ja sobie robie co chce itd... tylko teraz problem - jak ja bede tym zarzadzal :} eh.. mam nadzieje, ze faktycznie maja dobra obsluge smile.gif
spenalzo
Jeżeli nie znasz sie na zarządzaniu serwerem to nie bierz serwera dedykowanego.
sobstel
jesli chodzi o opinie o superhost to mozna zapozna sie tutaj : http://forum.webhelp.pl/viewtopic.php?t=30...light=superhost .

osobiscie zastanawialem sie nad nimi, ale nie daja mozliwosci ustawiania konfiguracji przez .htaccess, a globalnie register_globals oczywiscie wlaczone :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.