Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: W co gracie?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
olszam
Jakoś nie widziałem żeby był podobny temat więc takowy założyłem, a że Hydepark to wszystko się nada smile.gif.

Guild Wars 2, Atlantica Online.
Pyton_000
PoE DIII, i od wczoraj Forza Horizon 2 wink.gif
aras785
CS:GO biggrin.gif
mrc
Czasami Starcraft2, ale bardziej wolę patrzeć jak grają inni (streamerzy) - granie zbytnio wymaga myślenia (po pracy na nie nie mam ochoty).
phpion
Wolfenstein: Enemy Territory. Jak dla mnie gra nie do zdarcia, jedyna do której wracam od lat.
Pilsener
Ja kiedyś dużo grałem w brydża, ale teraz brak czasu i gram tylko okazyjnie wink.gif
A komputera mam zazwyczaj dość po pracy headsetsmiley.png Lubiłem gry video jak nie pracowałem przy kompie nerdsmiley.png
olszam
A i jeszcze czasem w robocie jak trochę czasu jest to FreeCell na poziomie ekspert(heh zdarza się że całą robotę nic nie chcą więc nawet 7h zleci na tym) biggrin.gif
q.michal
America's Army
Pyton_000
Ooo grałem grałem biggrin.gif Z podobnego jeszcze Arma też dobra.
ZenekN
Kingpin baaasmiley.gif
Comandeer
Rocket League, Armello, Operation Flashpoint (znane też jak Arma: Cold War Assault), Twierdza Krzyżowiec
Przemek19
Multi Theft Auto. Jak ja kocham tą grę biggrin.gif
sazian
Miecrofty z modami technicznymi ;p
Simutrans, faraon, cezar III, rimword ....
A najczęściej w nic bo nie mam czasu sad.gif
Tomplus
Factorio, tworzenie fabryki smile.gif
Pyton_000
To takie Transport Tycoon Deluxe wink.gif (ew. darmowe OpenTTD) (tak w to też grałem biggrin.gif )
sazian
OpenTTD jakoś nigdy mi nie podchodziło, jak dla mnie simutrans jest znacznie fajniejsze.
Pyton_000
simutrans wygląda jak OpenTTD Alpha biggrin.gif
sazian
Ja tam wielkich różnic graficznych nie widzę, kwestia gustu. Mi bardziej się podoba simutrans ale pewnie dlatego że to tego wyglądu bardziej przywykłem.
https://www.dropbox.com/s/2fg1a8jsyiqblba/ott.png?dl=0
https://www.dropbox.com/s/t3j7am0yowbuf05/simu.png?dl=0

Ale za to są różnice w działaniu.
Przykładowo w simutrans masz coś takiego jak "łańcuszek fabryk", czyli fabryki zaopatrują się u konkretnych dostawców. Oznacza to że może być tak że na mapie są 3 kopalnie węgla ale huta zaopatruje się tylko w dwóch. Wungla z tej trzeciej nie przyjmą.
Podobnie z atrakcjami turystycznymi, czy miejscami pracy. Te są odwiedzane prze ludzi z pobliskich miast, a nie przez wszystkich.
W OpenTTD muszę przewieść cokolwiek gdziekolwiek.

Poza tym w simutrans bardziej odpowiada mi budowanie torów. Jeśli chcę wybudować tory na ukos to po prosu go buduję przeciągają myszką. W OpenTTD muszę najpierw wybrać tryb budowania ukośnych torów.
Pyton_000
Z tego co wiem w OpenTTD też już jest przepływ towarów. W oryginalnym silniku TTD tego nie było, dopiero ten projekt OpenTTD dodał to od jakiejś wersji.
Tomplus
Potwierdzam jest.
OpenTTD obecnie jest dużo inną grą niż jeszcze dekadę temu. Chociaż wygląd jest ten sam (Grafika jest też lepsza) I nie trzeba przechodzić w tryb torów na ukos, bo jest też jeden tryb.. uniwersalny. Jednym guzikiem możesz wybudować wiele rodzajów torów - proste i na ukos.
!*!
Cytat(sazian @ 23.08.2017, 19:14:03 ) *
Przykładowo w simutrans masz coś takiego jak "łańcuszek fabryk", czyli fabryki zaopatrują się u konkretnych dostawców. Oznacza to że może być tak że na mapie są 3 kopalnie węgla ale huta zaopatruje się tylko w dwóch. Wungla z tej trzeciej nie przyjmą.

OpenTTD ma bardzo dużo modów tworzonych przez społeczność, dzięki którym możesz uzyskać takie efekty.

Wszyscy tu grają na PC? Ehhh pececiarze... Jak jest czas to grywam na ps4, BF4/BF1, od święta GTA Online
Pyton_000
Ja ostatnio na x360 w Forza Horizon 2 wink.gif Do strzelanek jakoś nie umiem na padzie. No ni huhu mi nie idzie. Próbowałem FarCry 3 i BF4. Mam jeszcze max payne 3 może to podejdzie.
olszam
Ja od paru dni z lapka na blaszaka przesiadłem się a jakoś nie mam miejsca dodatkowo na konsole no i jakoś nie ma dla mnie fajnych ciekawych gier na konsole no i nie odpalę przecież GW2 i Atlantica Online na konsoli smile.gif
emp
Quake 1 własnie przeszłem na najtmarze.
Brutal Doom 64 http://www.moddb.com/mods/brutal-doom-64 Obecnie jestem na 24 poziomie. Ilość jęków, krzyków, płaczu w późniejszych planszach zatrważa. Dla mnie najlepszy Doom.
Wet: The Sexy Empire i OpentTTD z dodatkiem FIRS Industry Replacement Set
Pyton_000
Dla syna to ja Lulek.tv swego czasu biggrin.gif A teraz gra razem ze mną w Forzę na x360 biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.