Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak odczytać dokładną datę utworzenia wpisu z opisem np. "5 lat temu"
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
daciarz
Cześć! Jestem tutaj całkiem nowy, z góry przepraszam jeśli mój wątek znalazł się w niewłaściwym dziale, bądź gdzieś już się pojawił (ja nie znalazłem, jeśli ktoś tak, to proszę o podesłanie linku do rozwiązania mojego problemu wink.gif ).

Problem:
Muszę poznać dokładną datę komentarza na nk.pl, jednakże na stronie widnieje jedynie napis "5 lat temu" i nie wiem w jaki sposób dojść do tego, kiedy dokładnie wpis ten był dokonany. Próbowałem "badać element", ale znajduję jedynie komendę, która mówi o odjęciu daty wpisu od aktualnej, ale wciąż nie daje to odpowiedzi na moje pytanie - kiedy został dodany ten komentarz :/

Bardzo proszę o pomoc, ponieważ nie znam się na programowaniu, a dojście do tego jest dla mnie bardzo ważne (koleżanka ;> ma niedługo urodziny, ale nie podała mi daty i zleciła mi dowiedzenie się samemu, a jedyną możliwością jest dojście do tego po dacie życzeń na jej starym profilu na nk biggrin.gif )

BŁAGAM biggrin.gif i z góry dziękuję za pomoc ^^
nospor
W bazie danych nk masz pelna date tego wpisu. Powodzenia. cap.gif

Cytat
Próbowałem "badać element", ale znajduję jedynie komendę, która mówi o odjęciu daty wpisu od aktualnej
Cos sciemniasz. Ja jak badam element to widze pelny czas tam podany
daciarz
Jak? Gdzie? W którym miejscu? ohmy.gif
nospor
Normalnie, otwieram chrome, klikam F12 a potem inspekcja elementu. Najezdzam na element i widze jego kod html a tam procz tekstu "x lat temu" jest ladna otoczka <time> z podana dokladna data
daciarz
Mam przeglądarkę Safari na Macu i jak przy badaniu elementu faktycznie wyświetla mi się dokładna data, ale 1970-01-01. U Ciebie data jest normalna(czytaj prawdopodobna)?
nospor
Tak, mi pokazuje poprawna date
daciarz
Zainstalowałem Mozille i Chroma i za każdym razem wyskakuje mi data 1970-01-01 :| Nie mam pojęcia co mogę robić źle, albo inaczej niż Ty :/ Przy inspekcji wyskakuje mi time i podane są wymiary elementu
nospor
Moze wchodzisz do innej sekcji nk niz ja? Gdzie dokladnie ty patrzysz te wiadomosci? Ja bylem bodajrze na forum.
daciarz
Wchodzę na głównym profilu, tam, gdzie można było wrzucać komuś życzenia urodzinowe.
nospor
Ja tam rowniez widze poprawny daty.
daciarz
To nie mam pojęcia o co tu chodzi sad.gif(( normalnie podczas inspekcji namierza Ci w kodzie ten wiersz z "5 lat temu" i przy tym wyświetla poprawną datę?
nospor
Dokladnie tak
daciarz
Mam coś takiego:

kod
nospor
A u mnie to wyglada tak:
Kod
<div class="options-menu__items__item--date">
              <i class="icon icon--time"></i>
              <time datetime="2013-01-05 20:13" itemprop="dateCreated">
                5 lat temu
              </time>
            </div>

Dokladnie to samo ino ze data poprawna
daciarz
Zaraz mnie coś trafi :|
nospor
rzuc na PW linka do tej dziewczyny to spojrze na jej profil. No chyba ze on jest dostepny tylko dla znajomych?
daciarz
Wysłałem PW
nospor
No ta tej stronie faktycznie tak jest. Dane te ida z serwera, nie sa w zaden sposob przetwarzane przez js wiec niestety nic z tym nie zrobisz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.