Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wycena aplikacji mobilnej
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
startup1988
Cześć! Tworzę startupa i potrzebuję banalnie prostej aplikacji mobilnej za pomocą której:

1. zarejestrujemy konto na portalu / zalogujemy się
1a. po zalogowaniu się mamy wyłącznie jedną stronę z zczytanym (z SQL) loginem, 3x statystykami (3 liczniki) i guzikiem na upload
2. mamy możliwość uploadu zdjecia / filmu na swoje konto www
3. mamy możliwość również nadania do uploadu tytulu / opisu / tagów

I nic więcej... czysta prowizorka bez wymyślnych kombinacji - aby tylko na start by sprawdzić czy pomysł się przyjmie.

Czy może ktoś mi wyjaśnić jak się sensownie zabrać za stworzenie czegoś takiego? Albo może są podobne przykłady gdzieś w necie? Ogarniam średnio języki programowania i nie wydaje się to iście skomplikowane do wykonania, ale nie miałem dotychczas styczności z programowaniem aplikacji mobilnych.
Gdybym chciał komuś zlecić taką appke, to ile musiałbym zapłacić? Jaki jest stopień trudności w stworzeniu takiej aplikacji?
Aplikacja pod Androida i OS'a.

Z góry dzięki za naświetlenie informacji
markuz
Kilka pytań:

Jak duże może być to zdjęcie?
Gdzie chcemy przechowywać te zdjęcia?
Jakie formaty zdjęć akceptujemy?
Jak długi może to być film?
Czy każdy użytkownik może dodawać filmy?
W jakim formacie film można dodać?
Gdzie ten film przechowywać?
Co możemy wstawić w opisie?
Skąd bierzemy tagi?
Kto dodaje tagi?
Czy jest panel administratora do tagów?

Znalazłbym 10x więcej a i tak pewnie Twoich wymagań by to nie spełniało. Chciałem Ci tylko nakreślić, że chcesz czerwony samochód i pytasz za ile smile.gif A tylko Ty wiesz jak on wygląda i jak się nim jeździ smile.gif
startup1988
Markuz, zgadzam się z Tobą jak najbardziej. Chodziło mi tylko o przedstawienie w zrozumiały sposób prostej formy aplikacji bez wchodzenia w szczegóły walidacji danych, które swoją drogą w większości nie należą do skomplikowanych.
Przeglądam od godziny developer.android.com i potrzebowałbym co najmniej dwóch bitych tygodni by wejść w klimat programowania aplikacji mobilnych. Nie stać mnie na poświęcenie tylu dni na naukę zatem, przybliżę tutaj nieco bliżej czego oczekuję od aplikacji i proszę moderatora o przeniesienie tematu do działu oferty.

Zatem:
1. aplikacja zezwala użytkownikowi na zarejestrowanie konta / zalogowanie się na www
2. po zalogowaniu się wczytuje profil użytkownika do aplikacji (tj.: login; trzy liczniki statystyk) z bazy danych na serwerze
2A. poza wczytanym profilem użytkownika pojawia się button 'upload' z dopiskiem informacji o dopuszczalnych rozmiarach przesyłanego pliku...
3. po kliknięciu w 'upload' użytkownik zostaje przeniesiony do galerii w telefonie gdzie może wybrać zdjęcie lub film
3A. jeśli użytkownik wybierze "zdjęcie"[.jpg], to aplikacja (w locie) konwertuje je do określonego rozmiaru przyjmijmy [max. 1280x720 po przeskalowaniu] i przechodzi do pkt. 4
3B. jeśli użytkownik wybierze "film", to aplikacja na sztywno (w locie) sprawdza wielkość [max. 350MB], czas [max. 00:60 sekund] i format [.mp4] - if==true przechodzi do pkt. 4; if==false wyświetla komunikat z błędem.
4. aplikacja wyświetla trzy inputy do wprowadzenia danych: temat, treść, tagi (user sam to uzupełnia); oraz jedno pole wyboru (type=radio). Po wprowadzeniu danych user klika 'wyślij'
5. po kliknięciu 'wyślij' następuje walidacja wprowadzonych danych by bezpiecznie dane zapisać w bazie SQL, a pliki na serwerze
Przykładowa struktura tabeli mówiąca nieco więcej: id | id_login | login | typ (video/photo) | nazwa_pliku | waga_pliku | czas_video | temat | tresc | tagi | typ_radio | ip | czas_dodania

Sama strona będzie hostem dla zdjęć i filmów, który je wyświetla wedle mojej idei.
Od aplikacji oczekuję zalogowania się na konto www i upload'u zdjęcia bądź video na serwer.

Budżet 1.000 zł
Czas do końca kwietnia.
aras785
Myślę, że ta kwota może nie starczyć smile.gif 3000?
startup1988
aras785, właśnie jestem na etapie sprawdzania ile kosztuje stworzenie takiej aplikacji. Dostałem kilka ofert między 250$ a 500$, ale zależy mi na wykonaniu przez rodaka także podnoszę limit do 1500 zł i czekam na oferty.
Znalazłem też w sieci kilka zbliżonych gotowców na których można wygodnie się oprzeć, są pod hasłem w google: Android Upload Image to Server

Wrzucam również poglądowe screeny budowy samej aplikacji w celu lepszego zrozumienia:
1.

2.

3.

4.

5.
markuz
Proponuję je dodać także tutaj: https://4programmers.net/Forum/Og%C5%82oszenia_drobne
startup1988
dziękujęsmile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.