Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Przeglądarki
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Jabol
Jako Webmaster bardzo mnie ciekawi jaka przeglądarka jest wśrud was najpopularniejsza. Niestety też jesteście w większości webmasterami, więc nie jest to spojrzenie zbyt obiektywne, ale i tak jestem ciekaw.
Ja osobiście używam mozillipl już od dłuższego czasu i jestem zadowolony!J
Fo
Ja sie wlasnie bawie czyms takim jak Avant browser ale przestaje mi sie juz podobac - czeste bledy krytyczne 8) mnie po prostu rozwalaja smile.gif a tak to IE 6 - lookne teraz ta twoja przegadare mozillapl - mowisz ze jest dobra to nie omieszkam wyprubowac smile.gif
Seth
Glownie uzywam IE, ale mam tez na skladzie Opere i Netscapea (do testowania poprawnosci wygladu strony).
Jabol
a nie denerwuje was np. to, że musicie otwierać wszystko w nowym oknie, bo ja nigdy nie mam więcej jak jednego okna otwartego(wszystko w zakładkach). Albo nie brak wam narzędzi typu dom inspektor, konsola i debugger js, przechwytywanie nagłówków, blokowanie ciasteczek i obrazów, i wyskakujących okien i chcociażby jeszcze sidebara? Ja bym miał doła gdybym to stracił...
kurtz
hmm a nie uzywa sie tego co ma sie pod reka?

do chodzenia po stroanch preferuje mozille 1.4 albo msie. czasem opera jak mam akurat otwarta.

pozdrawiam
dragossani
U mnie chodzi głównie mozillapl. Jak jest jakaś wyjątkowo badziewnie zrobiona strona (rozjeżdża się) a treść mnie interesuje to włączam IE. Na szczęście jest tak coraz rzadziej. Konkurecja powoduje chyba powoli podniesienie jakości tworzonych stron - coraz mniej webmasterów pozwala sobie na olanie użytkowników innych przeglądarek niż IE.
Cod
Od zawsze używam IE. Od pół roku korzystam w szkole z Lynxa (w terminalowni mamy same linuxy).
Jabol
a co powiecie na ip-spoofing w mozillipl, wprawdzie czasami niedziała, ale teraz np. mam bardzo fajne ip, nie??
Wankster
MiSIE 8)
spenalzo
Ja na co dzień używam Mozilli, nie wiesza się na co piatej stronie tak jak IE, bardzo podoba mi się opcja paneli, głównie te dwie rzeczy przeważyły na korzyść Mozilli. Poza tym dobrze wyświetla większość stron, z tym nie ma problemów. A bez paneli ciężko jest już sobie poradzić... Poza tym podoba mi się funkcja wyszukiwania prosto z paska adresu. Natomiast wadami są: długi czas ładowania (60 sekund) oraz niepoprawne wstawianie znaczników na tym i innych forach dyskusyjnych opartych na phpBB. Poza tym można dodaćjescze obsługę skórek - ja już na IE nie mogę patrzeć...
Oraz oczywiście gesty - także bardzo przydatna funkcja.
A przy tworzeniu stron korzystam z IE, nie wiem czemu - może przyzwyczajenie?
ramze
http://www.ranking.pl/rank.php?stat=browPL (polscy użytkownicy)

www.ranking.pl Każdy programista, webmaster MUSI zobaczyć tą stronę, GORĄCO polecam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.