Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Diversity
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
invx
http://www.subculture.prv.pl/ - nasza strona (zakwalifikowana do 20)

http://diversity.pl/index.php?option=com_c...=135&Itemid=223 -20 finalistow

mam do was prosbe zebyscie sie wypowiedzieli, porownujac nasza strone z innymi projektami, czy wam sie podoba questionmark.gif biggrin.gif
dr_bonzo
Ja tam nic nie widze: opera i falsh wylaczony.
sztosz
Ale co to wogóle jest blink.gif

I moglibyście sobie dać spokuj z tym flashem bo mi się stronka ponad 3 minuty wczytywała angrysmiley.gif
matid
No nie bardzo, nie bardzo.
IMO najlepsza strona pod względem graficznym to: http://www.2lo.rz.pl/diversity308/

BTW orientuje się ktoś, czy można w projektach Diversity korzystać z zewnętrznych bibliotek php (AdoDB, Smary, itp. )? Albo czy można oprzeć projekt na autorskim CMSie, który powstał przed datą rozpoczęcia konkursu? Bo w regulaminie się doczytałem:
Cytat
Projekt zgłoszony do konkursu musi być stworzony specjalnie dla celów konkursu „Diversity” - tzn. nie może istnieć przed data 1 stycznia 2005 roku. Twórcami zgłoszonego projektu mogą być tylko członkowie zespołu.

Ale czy to się tyczy też oskryptowania, czy po prostu strony jako takiej.
Pigula
tak po pierwsze to ja tez jestem anty flashowy. nie wiem nie przypadl mi do gustu i chyba nigdy nie przypadnie:( a eraz odczepiajac sie od flasha to fajnie moze i by bylo ale co mnie denerwuje to, ze jak wybierzesz dresa, metala, punka to masz: stereotypy, prawda dyskusja. wiem ze to chodzi o porownanie ale czy po to trzeba robic osobne menu jakos moze incaczej by dalo sie rozwiazac?
bela
Apropo intra, czy przypadkiem nie pisze się "chuligan" zamiast "huligan" ?biggrin.gif
dr_bonzo
Jak podaja "naukowe" zrodla: http://www.googlebattle.com/index.php?doma...an&submit=Go%21
Cytat
huligan  13,300
chuligan  11,400

choc
http://www.google.com/search?hl=pl&q=hulig...ukaj&lr=lang_pl
http://www.google.com/search?hl=pl&q=chuli...ukaj&lr=lang_pl

Cytat
huligan  1,970
chuligan  5,670

a SJP:
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=7511 << chuligan.

Kurde, a myslalem ze jest na odwrot.
invx
gratuluje tworczej krytyki. Zdoblismy 3 pierwsze m. w 3 kategoriach
- interface
- nagroda publicznosci
- specjalna nagroda od Entera

to co na tym forum sie dzieje to kabaret. Ktytyka wyglada tak, ze jesli strona nie jakiegos moderatora, albo wyzej postawionego usera (bo tedy jest codowna) to trzeba ja zgnoic, a co do tych co wchodza na strone przy wyl flashu, to proponuje rowniez prad w domu sobie na esie wylaczyc 0 tez zbedny, nie questionmark.gif

sprawa II. ktos napisze posta, to piierwsze co sie dzieje, to zdanie jakze ten post zbedny bo nic o dyskusji nie wnosi, i tak z 98%. t jest smieszne ... i tak jescze pare spraw bym poruszy ....
Pigula
co do oceny krytycznej to ostatnio zostal skrytykowany niejaki scanner ale moze czlonek zarzadu nie jest dla ciebie osoba wysoko postawiona http://forum.php.pl/index.php?showtopic=24960 a co do flasha to prawda jest taka ze przewaznie strony we flashu sa przerostem formy nad trescia. dla mnie jest wazniejsza tresc a im lzejsza strona tym lepsza bo jak widze czasem jak mi sie laduje 2 czy 3 minuty a potem nie mozna niczego ciekawego wyczytac to sorry ale ja nie korzystam z internetu tylko po to zeby oko nacieszyc.
DeyV
A ja lubie strony we fleshu. Platforma ta robi na mnie wielkie wrażenie, AS uważąm za świetny język, a animacja jest dla mnie świetnym dodatkiem urozmaicającym statyczne strony. oże wychodzę z takiego założenia ponieważ całe instro oraz top łądował mi sie po jakieś 4 sek, ale no cóż - punkt widzenia zależy od punktu patrzenia..

A teraz wracając do konkretów.

1. Podoba mi się:
- zmontowanie i dobranie ścieżek dźwiękowych i wykorzystanie muzyki - choć momentami nieco agresywne - z uwagi na głośność.
- animacje podpięte pod menu główne,
- grafika u dołu strony

2. Nie podoba mi się:
- brak optymalizacji intra - na 2.0 i 512Mb w FireFox się całkiem mocno cieło, być możę dlatego, że w nic nie zapewnia preloadowania przynajmniej fragmentów animacji.
- złe dostosowanie głośności muzyki - fragmenty są bardzo głośno, a zaraz po tem zupełnie cicho
- niewygodne menu - choc to też mozę być przyczyna niepoprawnego pierwszego załatowania animacji - po kliknięciu nie zawsze rozwija sie, lub też zaczyna się rozwijać a potem cofa.
- nieładny kolor "podświetnenia" pozycji w menu rozwijanym
- i nie zachwyca, mnie przynajmniej, ramka i wykończenie strony wokół intra

Braki:
- Mapa strony - nie ma linków
- brak linku pozwalajacego na powrót do intra

i ... okropieństwo - oszukiwany x w banerze winksmiley.jpg
hwao
NA TEJ STRONIE sa informacje zawarte BŁEDNE.

Po uno:
Sam pisałem spore wypracowanie na temat subkultur i raptem było tam z 7,8 stron na papieze (drukowane - mala czcionka) a na tej stronie mozna znalesc pare linijek, w dodatki osob ktore zupelnie nie przyjzaly sie tematowi, czyli napisali to co jest w unich na podworku(?) i to nie wiem gdzie, bo jak czytalem niektore teksty to dostawalem odruchu wymiotnego na temat bredni w nich zawartych.

Tresc merytoryczna fatalna.

Po 2:
Niby layout fajny, ale kto to daje na czarnym tle zielono czerowan sonde ?

Jak chcesz to moge sie rozpisac wiecej, co jest tak ze jest zle. Pozatym poco wystawiac strone jak nie pod krytyke blink.gif chcesz zeby Ci kazdy napisa "fajna", "ladna", "super", "10/10" i tyle? - haha biggrin.gif

Btw: nie interesuje mnie zdanie jakis osob z jakiejs tam gazety, bardziej liczy sie plubliczosc ale jak robiliscie akcje w tylu (kolego prosze klikni na ten link bo chcemy wygrac - to nie ma czym sie podniecac). Nie wiem czy slusznie ale 1 miejsce w jakims konkursie nie znaczy ze strona jest idelana i nie mozna sie do niej doczepic, zreszta...

To tylko tak swoja droga.

Swoja droga nie podoba Ci sie strona to zapytalem z niezaleznego zrodla (kumpel metal)
Cytat
Dariusz: (07:05) [dotyczace kome do metali]
"- sataniści - ćpuny - alkoholicy" jak ch*j
Dariusz: (07:07)
niezle nied***by:D
a skad to on w ogole wziol?
Dariusz: (07:11)
jakas... ta strona;D
invx
Cytat
Jak chcesz to moge sie rozpisac wiecej, co jest tak ze jest zle. Pozatym poco wystawiac strone jak nie pod krytyke  chcesz zeby Ci kazdy napisa "fajna", "ladna", "super", "10/10" i tyle? - haha

nie pod krytyke, a pod ecene, doceniamy stroney dobre, mowimy co jest zle co mozna by dopracowac. Krytyka jest tylko czescia oceny.

Cytat
Btw: nie interesuje mnie zdanie jakis osob z jakiejs tam gazety, bardziej liczy sie plubliczosc ale jak robiliscie akcje w tylu (kolego prosze klikni na ten link bo chcemy wygrac - to nie ma czym sie podniecac).

na klikanie, to bylo glosowanie internautow ...

Cytat
Nie wiem czy slusznie ale 1 miejsce w jakims konkursie nie znaczy ze strona jest idelana i nie mozna sie do niej doczepic, zreszta...

nie ma stron idealnych ... ale wygrana w 3 kat. i w tym nagrda sepcjalna entera, to o czyms swiadczy jednak jak by nie patrzec.

Cytat
Sam pisałem spore wypracowanie na temat subkultur i raptem było tam z 7,8 stron na papieze (drukowane - mala czcionka) a na tej stronie mozna znalesc pare linijek, w dodatki osob ktore zupelnie nie przyjzaly sie tematowi, czyli napisali to co jest w unich na podworku(?) i to nie wiem gdzie, bo jak czytalem niektore teksty to dostawalem odruchu wymiotnego na temat bredni w nich zawartych.

a jakies konkrety questionmark.gif jaki tekst co w nim zlego questionmark.gif

Cytat
Po uno

nalecialosc po scanerze ... ?

P.S.
a teraz pora zeby jakis moderator sobie zamknal temat bo nabijam sobie posty, i niec one nie wnosza do dyskusji ? co nie ?
wybaczcie kiedys tu pisalem czesto, teraz pisuje na innych forach, i widze ze to co sie to dzieje to kabaret.
Marusz
Na pewno wykonane jest z pomyslem. Co do merytoryki to sie nie czepiam, wydaje mi sie, ze pisane bardziej z "jajem" niz na serio. Brakuje przecinkow w tekstach. Kreator wlasnego dresa, metala czy punka to fajna rzecz.

Cytat
Dariusz: (07:05) [dotyczace kome do metali]
"- sataniści - ćpuny - alkoholicy" jak ch*j
Dariusz: (07:07)
niezle nied***by:D
a skad to on w ogole wziol?
Dariusz: (07:11)
jakas... ta strona;D

Nie ma to jak cytat z inteligentnej wypowiedzi kolegi... Wiecej takich i przybedzie epitetow do rubryki stereotyp...
invx
tak, teksty sa pisane z przymruzeniem oka, i chyba nie trzeba miec IQ 120, zeby zauwazyc ze neguja one dresa i podobne.
Pigula
Cytat(invx @ 2005-06-22 10:09:49)
P.S.
a teraz pora zeby jakis moderator sobie zamknal temat bo nabijam sobie posty, i niec one nie wnosza do dyskusji ? co nie ?
wybaczcie kiedys tu pisalem czesto, teraz pisuje na innych forach, i widze ze to co sie to dzieje to kabaret.

nie nabijasz sobie posw bo posty z hydeparka nie sa wliczane. a co do kabaretu to podaj inne fora moze sie przepisze skoro sa lepsze i jak mniemam ludzie z nich pochwalili twoja strone (przepraszam uczciwie ocenili). oceny sa rzecza subiektywna a ty oczekujesz zeby wszystkim sie twoja strona podobala i ewentualnie podali ci drobne niedociagniecia. to mniej wiecej na zasadzie "podoba mi sie to bo wszystkim sie podoba". a mi twoja strona sie nie podoba!
invx
a mi sie Twoj eblemat tez nie podoba
Cudi
Cytat(invx @ 2005-06-22 09:09:49)
nie ma stron idealnych ... ale wygrana w 3 kat. i w tym nagrda sepcjalna entera, to o czyms swiadczy jednak jak by nie patrzec.

O niskim poziomie konkursu...

Tej stronie naprawde sporo brakuje do ideału, zgadzam sie z DeyV'em, jest kilka plusów, ale ogólnie nie zachwyca, nie jest to nic powalającego.
serafin
Dla mnie:
* muzyka do bani (jakos mogla byc lepsza a i dobor fragmentow muzycznych wogole nieodpowiedni, pod "metalem" jakis jazz slysze a nie metal)

* szybkosc flasha nie powala

* syf w kodzie (<BODY bgcolor="#FFFFFF" LEFTMARGIN="0" TOPMARGIN="5" RIGHTMARGIN="0" BOTTOMMARGIN="0"> WTF? Frontpage snitch.gif ?)

* informacje bledne

Tak swoja droga skoro ta strona wygrala to rzeczywiscie konkurs marny. Widac ze na poziomie gimnazjum / szkoly podstawowej. Imho to ze wygrales nieupowaznia cie do krytykowania innych. Jesli twoim zamierzeniem bylo pochwalic sie - ok zrobiles to. Jesli prosiles o krytyke - dostales ja.

Nikt (a napewno juz ja) nie padnie do twych stop wolajac "O wielki, wszechpotezny, wszechmocny " biggrin.gif

a teraz wracaj do *ciach* biggrin.gif

---
Serafinku nie przesadzaj, prosze
hwao
Pigula
Cytat(invx @ 2005-06-23 10:22:49)
a mi sie Twoj eblemat tez nie podoba

bo nie musi tongue.gif mi na tym nie zalezy jezeli nawet wszyscy by go skrytykowali na tym forum to i tak nie nazywalbym forum kabaretem smile.gif kwestia gustu i sie nie kluce jak to zdjecie (bo to moje zdjecie jak mialem 6 m-ce z nalozona warstwa niebieska) sie podoba komus to odrazu musi wszystkim biggrin.gif
itsme
strona jest piękna, cudowna, powala na nogi, cała dobe na nią sie patrzyłem ... szkoda że ja tak nie umiem, i wygrała w konkursie ... kurcze jaka ona piekna i te kolory ona sa takie urocze dopasowane ... i w tym momencie obudziłem sie zlany potem ... zły sen oj zły ...

a tak poważnie:
- tematyka i pomysł na stronę sa fajne
- układ tez mi sie podoba
- kodu sie nie bede czepial ... wazne ze dziala
- sonda rzeczywiscie starsznie wyglada

ale daje wielki minus za samozachwyt autora ... wogole nie przyjmujesz konstruktywne argumenty ktore wykazuja szereg niedociagniec ...
normalnie jak Giertych ... My swoje Ty swoje .. odrobina pokory ... wczytaj sie w to i odpowiedz tu sie z tym zgadzam poprawie ...
bo jest co poprawiac

powodzenia ...
invx
nie chodzi mi o ta konkretna strone, tylko na jej przykladzie wyrazam ogromny problem tego forum jakims jest ocenianie.
hwao
Cytat(invx @ 2005-06-23 16:30:41)
nie chodzi mi o ta konkretna strone, tylko na jej przykladzie wyrazam ogromny problem tego forum jakims jest ocenianie.

jak czegos nie bluzgam to znaczy ze mi sie podoba (imho jest dobre), chyba tak trudno to zrozumiec nie jest... przeciez nie pisze do malych dzieci - chyba ze sie myle.
Pigula
Cytat(invx @ 2005-06-23 16:30:41)

a kto ty jestes Konrad? zeby cierpiec za miliony?
a co do oceniania to jest zawsze subiektywne nawet w tym konkursie co go wygrales ktos wyrazil swoja subiektywna opinie. kazdy ma inny gust i kazdemu sie co innego podoba. pozatym nie przesadzaj w kazdej pracy jest cos co sie komus podoba, a ze jest przewaga glosow negatywnych to chyba normalne.
invx
Cytat
a ze jest przewaga glosow negatywnych to chyba normalne.

o wlasnie trafiles w sedno sprawy biggrin.gif i to nie jest normalne, to po prostu nie jest ocenianie ze zawsze jest przewaga negatywow.
serafin
Dobra idealny czlowieku, napisze "Ohh ahh". Zadowolony?
NuLL
A mi się nie podoba bo mam Flasha wyłączonego.
Ocena prosta nie wymagająca tłumaczenia.
hwao
Mi to wyglada tak jakby @invx sie zaplatam sam w swojich wypowiedzial i teraz probowal wyjsc z tego bagna, zreszta z kazdym ruchem(postem) imho sie pograza.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.