Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP5] Rewelacje z Zenda
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
wassago
bardzo interesujacy artykol...

Cytat
Zapowiada się kolejna rewolucja, która sprawi, że php 5 stanie się jeszcze bardziej atrakcyjny dla potencjalnego odbiorcy - otóż na forum developerskim pojawiła się całkiem niedawno propozycja, by za pomocą wyjątków dało się przechwytywać... także błędy i ostrzeżenia php (czyli popularne Parse Errors, Warnings i Notices). Aby zachować kompatybilność ze starymi skryptami, zaproponowano, by w przypadku nieprzechwycenia wyjątku z błędem php, ten był przechwytywany przez standardową procedurę ich obsługi. Cała sprawa jest póki co w trakcie omawiania i obecnie nadal nie wiadomo, czy będzie ostatecznie zaimplementowana. Zamieszczenie o niej wzmianki w php Weekly Summary dobrze jej jednak wróży.

Skoro już jesteśmy przy php Weekly Summary, wypadałoby przytoczyć także inne nowości:

- Rozpoczęto przesiadkę na bibliotekę libxml2, która została określona jako najszybszy z open-source'owych parserów XML. Nie wiadomo jednak póki co, czy będzie ona dostarczana razem z php 5, czy też trzeba będzie zaopatrzyć się w nią oddzielnie

- Pojawiło się rozszerzenie do php pozwalające na obsługę Kerberosa.

- Załatano kilka wycieków pamięci, m.in w module do Apache 2
kurtz
Cytat

jesli podajesz informacje podawaj dokladnie skad pochodzi.
rewelacje jakie zaprezentowales dotycza spraw z poczatku maja.
nie za czesto tak swoja droga pojawia sie w twoich wypowiedziach websity.. kryptoreklama? ;p

przy okazji:
Cytat
“If 40%+ of your total script size are comments you may see something like a 2-4% performance boost if you remove those comments for files >40kb.”

pozdrawiam
wassago
Cytat
Cytat

jesli podajesz informacje podawaj dokladnie skad pochodzi.
rewelacje jakie zaprezentowales dotycza spraw z poczatku maja.
nie za czesto tak swoja droga pojawia sie w twoich wypowiedziach websity.. kryptoreklama? ;p

[...]

hmm.. wiesz jezeli za kryptoreklame uwazasz to, podaje naprawde interesujace wiadomosci to gratulacje dla ciebie tongue.gif moze i pojawila sie na poczadku maja ale jestem przekonany, ze 85% forumowiczow o tej "nowosci" nie wiedziala... ja tylko uswiadamiam :wink:

ps. ta strona (nie napisze nazwy bo kryptoreklama..) jast jak najbardziej warta polecenia i kazdy forumowicz powinien ja znac.. i znow ja tylko uswiadamiam..

pozdrawiam
kurtz
Cytat
ps. ta strona (nie napisze nazwy bo kryptoreklama..) jast jak najbardziej warta polecenia i kazdy forumowicz powinien ja znac.. i znow ja tylko uswiadamiam..
hihi ok :)

po prostu ostatnio jakos za duzo linkow wlasnie tam prowadzacych. a wg mojego widzimisie az tak specjalnei duzo tam nie ma.

pozdrawiam
DeyV
Z drugiej strony - jak na poziom polskiego netu - to jest tam naprawdę dużo laugh.gif
Sam kilka razy podawałem linki do tamtego serwisu - gdzie choć treści są na różnym poziomie, ale są - i to po polsku, co jednak dla wielu jest dosyć ważne.
A nie jestem w 'redakcji' winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.