Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kto umie te DNSy konfigurować?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
ravo
Mam stronkę na serwerze i chcę do niej wykupić domenę przy wypełnianiu wniosku piszą że mam im podać aktualne i działające:

Primary DNS i Secondary DNS z adresami IP !

Znalazlem serwis gdzie można sobie przydzielić DNS zrobić za darmo:

http://freedns.sgh.waw.pl/

założyłem konto ale nic więcej tam nie kumam jaką tą strefę mam utworzyć i jak ją zmodyfikować? Jak wypełnić te wszystkie pola, gdzie mam mój serwer ze stroną wpisać i jaki będę miał IP i nazwy tych serwerów DNS? Jak to wszystko zrobić!

Grzebałem z tym już chyba 200 godzin i nic! Błagam o pomoc!

Jak jest jakiś prostrzy serwer do nadawania tych DNSów to proszę podajcie mi!!!

Nie mogę liczyć na pomoc administratora mojego serwera!!! Niestaty muszę sobie zrobić to sam!

Nie mam swojego serwera tylko korzystam z serwerów prywatnego usługodawcy internetowego.
Mimo to mam u niego konto a na nim swoją stronkę:
www.beskid.net/~rp/
chcę do tej lokalizacji przypisać domenę i żądają ode mnie nazwy serwerów DNS oraz ich IP.

Dowiedziałem się że można skonfigurować sobie serwer DNS w serwisie
http://freedns.sgh.waw.pl/
za darmo. Jednak po zarejestrowaniu i zalogowaniu się proces konfiguracji a konkretnie pola tekstowe i ich opisy są dla mnie kompletnie niezrozumiałe – nie wiem co gdzie mam wpisać!

Proszę o pomoc jeżeli ktoś zna się na takich serwisach!
Lub proszę o inny serwis gdzie za darmo można konfigurować sobie DNS oraz o opis tej procedury.

Ludzie pomocy!
crash
No ale przecież samym DNSem nie przypiszesz domeny do adresu www.beskid.net/~rp/ Aby przekierować takie coś możesz skorzystać najwyżej z systemów aliasów takich jak HK.pl, takiej opcji nie masz z tego co widzę w tym systemie SGH.
hwao
php -> hydepark
ravo
z całym szacunkiem crashu nie wiem czy mnie rozumiesz:
1. chcę sobie zarejestrować domenę płatną (.com)
2. w tamtym formularzu żądają ode mnie Primary DNS i Secondary DNS z adresami IP
3. dowiedziałem się że mojej lokalizacji www.beskid.net/~rp/ trzeba przypisać te adresy DNS
4. wiem że da się to zrobić za friko w serwisie: http://freedns.sgh.waw.pl/
5. później jak to zrobię mogę dopiero wrócić do formularzy rejestracyjnych domen i sobie swoją zarejestrować

exclamation.gif!

mój problem nie umiem www.beskid.net/~rp/ przypisać DNSów i ich IPexclamation.gif!

To wszystko inaczej nie umiem tego wyjaśnić!

Jak ktoś może pomóc to bardzo proszę!

PS: Nie chcę ... .hk.pl tylko ... .com a do tego potrzebuję tych DNSów z ich IP. sad.gif
crash
Ja Cie rozumiem, ale czy ty mnie? smile.gif A poza tym chyba już wcześniej zakładałeś taki sam topic i napisałem tam, że chętnie pomogę jak zagadasz do mnie na GG (958010). Teraz ponawiam ofertę. Na forum byłoby za dużo pisania i zgadywania.
sztosz
To twój usługodawca od hostingu powinien ci podac te dns'y. Ten kto ci sprzedał, dał (czy jak tam) miejsce na www.beskid.net powinien dać ci informacje o dns'ach. A jak nie chce to zmień hosting.
ravo
crashu osoba pod numerem GG 958010 jest stale niedostępna - a jeśli to ty to bardzo bym chciał z tobą się porozumieć! Ale nie mam takiej możliwości!!
crash
Mam włączony tylko dla znajomych, zagadaj to się odezwę, albo podaj swój numer to sam zgadam do Ciebie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.