Ja osobiście gazety z branży czytam bardzo sporadycznie (ot, choćby na wakacjach, gdy czlowiek jest na wsi i nie ma co robić) i chyba najbardziej interesującymi, bynajmniej dla mnie, pismami są PC World Komputer i Enter.
Akurat jestem świeżo po przeczytaniu nowego numeru PC World Komputer, więc mogę mniej więcej powiedzieć, jak w tym wypadku sprawa wygląda.
Calkiem sporo aktualności. Większość o procesorach (dwurdzeniowe, 64bitowe, itd.) i o kartach graficznych. Jeden news z dziedziny oprogramowania.
W sprzęcie dużo wcześniej nadmienionej rewolucji w procesorach (procesory dwurdzeniowe), starcie platform 64bitowych, testy upsów, testy nagrywarek dvd, co nieco o WiFi, o kartach graficznych, krótkie testy myszki i klawiatury Logitecha.
W sekcji Mobile przegląd GPS-ów, porównanie Automapy z GMapą i artykul pod tytulem "Niestraszny już fotoradar"

W Technologii bardzo ciekawy artykul o informatyce kwantowej.
W Oprogramowaniu test programów do tworzenia albumów, porównanie FAT vs NTFS, porównanie programów do pracy na odleglość i artykul o VPN.
Sekcja OpenSource z najpopoularniejszymi programami i maly kursik podstaw OpenOffice Calc. Do tego sposoby uniknięcia utraty plików, wirtualne sejfy, VMWare Workstation 5.0 i kilka innych.
Dzial Internet w calości poświęcony Firefoksowi, ukierunkowany na pokazanie dodatkowych rozszerzeń.
W Programowaniu przegląd środowisk programistycznych Javy, nieco o J#, malowanie fraktali Mandelbrota i artykul o bezpieczeństwie w php.
Do tego trochę stuffu na DVD i jeszcze się zmieścil calkiem dobry film