jacek811
31.07.2003, 00:18:25
Nie do konca jestem pewny czy to pytanie powinno sie ukazac w tym dziale, ale po przejzeniu wszystkich dostepnych ten wydal mi sie najtrafniejszy, wiec:
Mam pytanie dotyczace piwko.pl, mianowicie jakie prawa zapisu sa dostepne z poziomu www ( z moich doswiadczen wynika, iz nie jest mozliwe zapisywanie jakichkolwiek informcji, i ze wogole uzytkownik jest bardzo ograniczony ) jezeli nie mam racji to prosze o wytlumaczenie w jaki sposob moge umozliwic przykladowo zapisywanie do plikow txt. ( u mnie w domu na apach'u+php wszystko pieknie dziala )
Jesli zeczywiscie nie ma takiej mozliwosci to prosze o wskazanie serwera na ktorym jest mozliwosc zapisu.
Wiem ze czesci mojego zapytania niejednokrotnie juz sie powtazaly, lecz po przeszukaniu i przeczytaniu ich nie uzyskalem satysfakcjonujacej mnie odpowiedzi.
Prosze o wyrozumialosc gdzyz nie kazdy aby sie cos nauczyc musi pytac (czasem to wyglada glupio dla zaawansowanych, ale coz ... )
Czekam na odpowiedzi
Widmo
31.07.2003, 00:24:33
Musisz ustawic CHMOD na odpowiedznich plikach.
wiecej
TU
spenalzo
31.07.2003, 00:38:43
Z postów ktore się przewijały na forum wiem, że piwko.pl ma wyłączoną obsługę fopen().
Polecam xo.pl - warunek: strona musi istnieć w sieci i działąć, przyznają strony na zasadzie sponsoringu.
jacek811
31.07.2003, 01:01:15
Z CHMODem juz wlasnie probowalem, ale nic nie wyszlo (fopen()) dzieki za info i czekam jeszcze na jakies adresy darmowych serwerow (bo narazie oprocz piwka to wszystkie maja jakis kruczek ( na xo.pl "Darmowy pierwszy 1GB wysłanych przez WWW danych " )
Teodor
31.07.2003, 08:09:57
Cytat
(bo narazie oprocz piwka to wszystkie maja jakis kruczek ( na xo.pl "Darmowy pierwszy 1GB wysłanych przez WWW danych " )
hmm a na co Tobie wiecej niz 1GB bw?
70% prywatnych stron jak osiagnie 500MB to juz sukces...
Pozdrawiam
scanner
31.07.2003, 08:13:21
Cytat
Cytat
Darmowy pierwszy 1GB wysłanych przez WWW danych
hmm a na co Tobie wiecej niz 1GB bw?
70% prywatnych stron jak osiagnie 500MB to juz sukces...
MOja strona już daaawno przekroczyłaby ten limit - -z czasów gdy traktowała o Amidze (ami-site.prv.pl) pamiętam umieszczanie plikow po 300mega - 4 downloady i xo.pl zamyka mi free hosting - super sprawa..
Teodor
31.07.2003, 08:47:11
Cytat
MOja strona już daaawno przekroczyłaby ten limit - -z czasów gdy traktowała o Amidze (ami-site.prv.pl) pamiętam umieszczanie plikow po 300mega - 4 downloady i xo.pl zamyka mi free hosting - super sprawa..
To oczywiste ze strony nastawione na download ciagna najwiecej bw - tylko ze zaden darmowy hosting nie pozwala na stawianie na ich serwerach stron do downloadu...
Irytuje mnie cos takiego: "wszystkie maja jakis kruczek by @jacek811" ...
Kruczek? hmm moze czas postawic swojego boxa i zaczac dawac hosting za darmo, najlepiej 500MB storage, 30GB bw, safe_mode off, 5 IP'sow i oczywiscie root'a...
Jezeli strona ma byc "wartosciowa" to jest kilka stron ktore hostuja dobre projekty.
A jezeli strona jest w mniemaniu wlasciciela wazna, dobra to -> "go paid"
Pozdrawiam
scanner
31.07.2003, 09:03:26
Cytat
To oczywiste ze strony nastawione na download ciagna najwiecej bw - tylko ze zaden darmowy hosting nie pozwala na stawianie na ich serwerach stron do downloadu...
Akurat Ani-0Site dowload miała dodatkowo - emulatory i materiały "edukacyjne": do nich skąś lkudzie musieli brać.

Ale zdjęcia, itp. wbrew pozorom tez troszkę zajmują. A w sytuacji, gdy amatorska strona miała ok. 250 wyswietlen dziennie (wedlug stat4U), to juz sie transferek łaczny ciekawy zaczyna robic.
Cytat
Irytuje mnie cos takiego: "wszystkie maja jakis kruczek by @jacek811" ... (...) A jezeli strona jest w mniemaniu wlasciciela wazna, dobra to -> "go paid"
Zgadzam się całkowicie.
jacek811
31.07.2003, 10:46:23
Irytuje Was ze szukam serwera bez ograniczenia transferu :?: , calkowicie free z podstawymi prawami, umozliwiajacymi szerzej wykozystac zalety php :?:
Indian
31.07.2003, 10:56:14
Servery bez limitu transferu padaja po kilkanascie razy dziennie. Nie polecalbym nawet swojej tesciowej takich serverow - chyba ze postawisz wlasny, sobie przeciez limitow stawiac nie bedziesz ;]
Teodor
31.07.2003, 12:02:53
Cytat
Irytuje Was ze szukam serwera bez ograniczenia transferu :?: , calkowicie free z podstawymi prawami, umozliwiajacymi szerzej wykozystac zalety php :?:
Po pierwsze nie istnieje cos takiego jak nieograniczony transfer
Po drugie taki serwer jakiego szukasz (+stabilny) znajdziesz jak zaplacisz
Po trzecie co to za strona ktora potrzebuje takiego transferu?
ta strona:
http://quake2.org/ff/
miala w czerwcu
hits: 197065
visits: 4672
visits per day(srednio): 155
i poszlo ok 820MB...
Pozdrawiam
jacek811
31.07.2003, 12:24:04
O ile dobrze rozumie to na xo.pl jest " pierwszy 1GB wysłanych przez WWW danych " za darmo a za nastepne trzeba placic, natomiast w
http://quake2.org/ff/ te 820 MB to szly co miesiac. Jesli sie myle to prosze o uswiadomienie ...
Indian
31.07.2003, 15:31:59
Mam pytanko. Gdzie właściwie moge sprawdzic ile zuzylem transferu? Mam jakies statystyki wizyt, ilosci plikow etc. tylko ze po dojczu

Tam to znajde?

Chcialbym dodac, ze to platny server z wbudowanymi statsami.
spenalzo
31.07.2003, 17:57:22
Nie chcesz płacić - masz mały transfer. Ale nie wiem czy chciało ci się już doczytać to:
http://limity.xo.pl/ - 9 zł to chyba nie jest tak dużo za 5 GB dodatkowego transferu. Konta na xo.pl są fajne, szybkie i do tego jest MySQL oraz phpmyadmin.
Zawsze możesz dać na stronie info:
"podoba Ci się ta strona? Pomóż nam rozwijać wysyłając smsa na numer xxx". - i tutaj numer za 1 zł na przykłąd.
Natomiast dla mojej strony 1 GB to bardzo mało - same liczniki generują ok. 120 MB ruchu dziennie. Do tego dochodzą strony mojego serwisu + strony zakładane przez użytkownikow.
jacek811
31.07.2003, 22:04:15
Po pierwsze mam pytanie w jaki sposob moze pomuc mi wyslanie prez kogos SMSa (tam chyba chodzi o to zeby wpisac kod ktory dostanie sie w odpowiedzi ) Kolejna sprawa ze ten transfer jest tylko przydzielany jednokrotnie ( nie mowilbym nic jak by bylo powiedzmy 1 GB / miesiac )
Jeszcze takie pytanie do Indian, mianowicie ja jakim serwerze masz konto, jakie uslugi i oplaty.
spenalzo
31.07.2003, 22:12:00
No to masz bez limitu transferu (chyba) na
http://www.tripod.lycos.co.uk/ albo
http://www.host.sk
jacek811
31.07.2003, 23:39:01
a wiesz moze jak tam z obsluga php ( funkcja fopen()), mysqela i czy sa jakies "kruczki"
Widmo
31.07.2003, 23:47:51
sa takie kruczki, ze ostatnio wolnio sie laduje, zablokowane funkcje to mail() , phpinfo(), i jakas jeszcze z tych co znam, ale ogolnie podoba mi sie. P.s czasami strona nie dziala, ale ...
spenalzo
1.08.2003, 00:06:16
Miałem stronkę (około pół roku temu) na lycosie, i gdyby nie reklama to byłóby świetnie -szybko chodzi, mysql też ładnie działa. fopen() nie było wtedy zablokowane.
jacek811
1.08.2003, 00:59:21
No, coraz bardziej mi sie to podoba, dzieki za pomoc 4 @ll, jednak jeszcze czekam, a noz ktos zna jakis inny wspanialy serwer...
intol
4.08.2003, 12:09:36
Ja tam śmiało polecam serwery Lycos.pl. Reklam łatwo można się pozbyć czytająć artykuł na [wycięte - scanner - usuwanie reklam jest łamaniem regulamiu Lycosa]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.