Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Serwer Piwko.pl
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
jacek811
Nie do konca jestem pewny czy to pytanie powinno sie ukazac w tym dziale, ale po przejzeniu wszystkich dostepnych ten wydal mi sie najtrafniejszy, wiec:

Mam pytanie dotyczace piwko.pl, mianowicie jakie prawa zapisu sa dostepne z poziomu www ( z moich doswiadczen wynika, iz nie jest mozliwe zapisywanie jakichkolwiek informcji, i ze wogole uzytkownik jest bardzo ograniczony ) jezeli nie mam racji to prosze o wytlumaczenie w jaki sposob moge umozliwic przykladowo zapisywanie do plikow txt. ( u mnie w domu na apach'u+php wszystko pieknie dziala )

Jesli zeczywiscie nie ma takiej mozliwosci to prosze o wskazanie serwera na ktorym jest mozliwosc zapisu.

Wiem ze czesci mojego zapytania niejednokrotnie juz sie powtazaly, lecz po przeszukaniu i przeczytaniu ich nie uzyskalem satysfakcjonujacej mnie odpowiedzi.

Prosze o wyrozumialosc gdzyz nie kazdy aby sie cos nauczyc musi pytac (czasem to wyglada glupio dla zaawansowanych, ale coz ... )

Czekam na odpowiedzi
Widmo
Musisz ustawic CHMOD na odpowiedznich plikach.
wiecej TU
spenalzo
Z postów ktore się przewijały na forum wiem, że piwko.pl ma wyłączoną obsługę fopen().

Polecam xo.pl - warunek: strona musi istnieć w sieci i działąć, przyznają strony na zasadzie sponsoringu.
jacek811
Z CHMODem juz wlasnie probowalem, ale nic nie wyszlo (fopen()) dzieki za info i czekam jeszcze na jakies adresy darmowych serwerow (bo narazie oprocz piwka to wszystkie maja jakis kruczek ( na xo.pl "Darmowy pierwszy 1GB wysłanych przez WWW danych " )
Teodor
Cytat
(bo narazie oprocz piwka to wszystkie maja jakis kruczek ( na xo.pl  "Darmowy pierwszy 1GB wysłanych przez WWW danych " )

hmm a na co Tobie wiecej niz 1GB bw?
70% prywatnych stron jak osiagnie 500MB to juz sukces...

Pozdrawiam
scanner
Cytat
Cytat
Darmowy pierwszy 1GB wysłanych przez WWW danych
hmm a na co Tobie wiecej niz 1GB bw?
70% prywatnych stron jak osiagnie 500MB to juz sukces...
MOja strona już daaawno przekroczyłaby ten limit - -z czasów gdy traktowała o Amidze (ami-site.prv.pl) pamiętam umieszczanie plikow po 300mega - 4 downloady i xo.pl zamyka mi free hosting - super sprawa..
Teodor
Cytat
MOja strona już daaawno przekroczyłaby ten limit - -z czasów gdy traktowała o Amidze (ami-site.prv.pl) pamiętam umieszczanie plikow po 300mega - 4 downloady i xo.pl zamyka mi free hosting - super sprawa..

To oczywiste ze strony nastawione na download ciagna najwiecej bw - tylko ze zaden darmowy hosting nie pozwala na stawianie na ich serwerach stron do downloadu...

Irytuje mnie cos takiego: "wszystkie maja jakis kruczek by @jacek811" ...
Kruczek? hmm moze czas postawic swojego boxa i zaczac dawac hosting za darmo, najlepiej 500MB storage, 30GB bw, safe_mode off, 5 IP'sow i oczywiscie root'a...

Jezeli strona ma byc "wartosciowa" to jest kilka stron ktore hostuja dobre projekty.
A jezeli strona jest w mniemaniu wlasciciela wazna, dobra to -> "go paid"

Pozdrawiam
scanner
Cytat
To oczywiste ze strony nastawione na download ciagna najwiecej bw - tylko ze zaden darmowy hosting nie pozwala na stawianie na ich serwerach stron do downloadu...
Akurat Ani-0Site dowload miała dodatkowo - emulatory i materiały "edukacyjne": do nich skąś lkudzie musieli brać. smile.gif Ale zdjęcia, itp. wbrew pozorom tez troszkę zajmują. A w sytuacji, gdy amatorska strona miała ok. 250 wyswietlen dziennie (wedlug stat4U), to juz sie transferek łaczny ciekawy zaczyna robic.
Cytat
Irytuje mnie cos takiego: "wszystkie maja jakis kruczek by @jacek811" ... (...) A jezeli strona jest w mniemaniu wlasciciela wazna, dobra to -> "go paid"
Zgadzam się całkowicie.
jacek811
Irytuje Was ze szukam serwera bez ograniczenia transferu :?: , calkowicie free z podstawymi prawami, umozliwiajacymi szerzej wykozystac zalety php :?:
Indian
Servery bez limitu transferu padaja po kilkanascie razy dziennie. Nie polecalbym nawet swojej tesciowej takich serverow - chyba ze postawisz wlasny, sobie przeciez limitow stawiac nie bedziesz ;]
Teodor
Cytat
Irytuje Was ze szukam serwera bez ograniczenia transferu  :?: , calkowicie free z podstawymi prawami, umozliwiajacymi szerzej wykozystac zalety php  :?:

Po pierwsze nie istnieje cos takiego jak nieograniczony transfer
Po drugie taki serwer jakiego szukasz (+stabilny) znajdziesz jak zaplacisz
Po trzecie co to za strona ktora potrzebuje takiego transferu?

ta strona: http://quake2.org/ff/
miala w czerwcu
hits: 197065
visits: 4672
visits per day(srednio): 155
i poszlo ok 820MB...

Pozdrawiam
jacek811
O ile dobrze rozumie to na xo.pl jest " pierwszy 1GB wysłanych przez WWW danych " za darmo a za nastepne trzeba placic, natomiast w http://quake2.org/ff/ te 820 MB to szly co miesiac. Jesli sie myle to prosze o uswiadomienie ...
Indian
Mam pytanko. Gdzie właściwie moge sprawdzic ile zuzylem transferu? Mam jakies statystyki wizyt, ilosci plikow etc. tylko ze po dojczu smile.gif Tam to znajde? tongue.gif Chcialbym dodac, ze to platny server z wbudowanymi statsami.
spenalzo
Nie chcesz płacić - masz mały transfer. Ale nie wiem czy chciało ci się już doczytać to: http://limity.xo.pl/ - 9 zł to chyba nie jest tak dużo za 5 GB dodatkowego transferu. Konta na xo.pl są fajne, szybkie i do tego jest MySQL oraz phpmyadmin.

Zawsze możesz dać na stronie info:
"podoba Ci się ta strona? Pomóż nam rozwijać wysyłając smsa na numer xxx". - i tutaj numer za 1 zł na przykłąd.

Natomiast dla mojej strony 1 GB to bardzo mało - same liczniki generują ok. 120 MB ruchu dziennie. Do tego dochodzą strony mojego serwisu + strony zakładane przez użytkownikow.
jacek811
Po pierwsze mam pytanie w jaki sposob moze pomuc mi wyslanie prez kogos SMSa (tam chyba chodzi o to zeby wpisac kod ktory dostanie sie w odpowiedzi ) Kolejna sprawa ze ten transfer jest tylko przydzielany jednokrotnie ( nie mowilbym nic jak by bylo powiedzmy 1 GB / miesiac )
Jeszcze takie pytanie do Indian, mianowicie ja jakim serwerze masz konto, jakie uslugi i oplaty.
spenalzo
No to masz bez limitu transferu (chyba) na http://www.tripod.lycos.co.uk/ albo http://www.host.sk
jacek811
a wiesz moze jak tam z obsluga php ( funkcja fopen()), mysqela i czy sa jakies "kruczki" questionmark.gif
Widmo
sa takie kruczki, ze ostatnio wolnio sie laduje, zablokowane funkcje to mail() , phpinfo(), i jakas jeszcze z tych co znam, ale ogolnie podoba mi sie. P.s czasami strona nie dziala, ale ...
spenalzo
Miałem stronkę (około pół roku temu) na lycosie, i gdyby nie reklama to byłóby świetnie -szybko chodzi, mysql też ładnie działa. fopen() nie było wtedy zablokowane.
jacek811
No, coraz bardziej mi sie to podoba, dzieki za pomoc 4 @ll, jednak jeszcze czekam, a noz ktos zna jakis inny wspanialy serwer...
intol
Ja tam śmiało polecam serwery Lycos.pl. Reklam łatwo można się pozbyć czytająć artykuł na [wycięte - scanner - usuwanie reklam jest łamaniem regulamiu Lycosa]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.