Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: koniec web2.0
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
shpyo
http://www.tomrafteryit.net/oreilly-tradem...yers-on-itcork/

O’Reilly zarejestrował sobie znak towarowy Web2.0 i już nasyła prawników - materialista jeden!
NuLL
Caly Siec szumi od tego winksmiley.jpg

Ja sobie napisze Web 2.1 jak bede chcial uzyc tego terminu tongue.gif Niestety prawo patentowe nie pozwala zastrzec wersji tak wiec sobie mozna nasmarowac cyferek do bólu biggrin.gif ( cos w stylu Web 2.1.4.53 rc1 - Linux rlz winksmiley.jpg ) Albo i nawet Web 5.0 sobie napisze biggrin.gif

BTW. Moj szacunek do ich wydawnictwa wlasnie spadl do poziomu zera.
dr_bonzo
LOL, a tam jest spacja miedzy Web a 2.0?

Na oreilim (http://radar.oreilly.com/archives/2006/05/controversy_about_our_web_20_s.html ) pisza ze rejestruja Znak Uslugowy (service mark) i ze tylko oni moga nazywac konferencje "Konferencje web 2.0" a nie znak towarowy (czy inny) Web 2.0

http://www.orlyowl.com/orly.jpg
Seth
Wystarczy wprowadzic patch i bedziemy mili legalna wersje Web 2.0.1 winksmiley.jpg
bela
Web 5.0 już jest winksmiley.jpg
dr_bonzo
e-e, java zarejestrowala sobie przeskok numeracji z 2.0 do 5.0 (1.5 biggrin.gif) smile.gif
splatch
A ja w ( ! ) to mam. Niby opatentowali ajaxa etc. ale wszystko jest po staremu. Burza w szklance wody. A i tak pewnie będą sie bić prawnicy o to by tego znaku nikt nie uznał.
Bastion
Wariactwo z tym Łeb2.0™ - ja tam od razu wiedziałem że to syf będzie
sf
Nie mam pojecia o co sie burzycie, o to ze nie bedziecie mogli sobie dac napisu web2.0? hahaha tongue.gif
hwao
Eh, nie rozumie oco wam chodzi?
O sam napis Web2.0? Podniecacie sie jak web masterzy którzy na strone ładuja jak najwiecej napisów w stylu
MsHtml Valid
KHtml Valid
Css1.0 valid
Css2.0 valid
html 4.xx Valid
Ajax inside
Internet Explorer - look really good winksmiley.jpg
Firefox - look really good winksmiley.jpg
Opera - look really good winksmiley.jpg
I inne smile.gif

Wazniejsza jest ta ikonta "web 2.0" czy samo zalozenia "technologi"?
GrayHat
Cytat(hwao @ 29.05.2006, 12:15 ) *
Internet Explorer - look really good winksmiley.jpg

aaevil.gif aaevil.gif
bigZbig
Piszesz stronę dla uzytkowników, czy dla innych webmasterow. Pojacie web 2 dla przecietnego uzytkownika nic nie znaczy. Napisze statyczna strone w htmlu dam znaczek web 2, ale czy to bedzie web 2. Liczy się interaktywność i użyteczność Twojej strony, a nie to czy masz pastelowe paski na stronie i sygnaturę web 2. A tak w ogole co to jest web 2? Poczytajcie Web 2.0 - opinie, komentarze.
xarr
Imo web2.0 to farmazon i nic wiecej smile.gif Ot kolejny trend i nowy termin do kolekcji. Zalozenia sa tak stare i propagowane od tak dawna, ze chyba jedynie fakt zainteresowania w koncu szerszej grupy webmasterow pewnymi zagadnieniami sprawil, ze trzeba bylo nazwac jakos to zjawisko smile.gif

Blee...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.