Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Polska a MŚ w piłce nożnej?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2
acztery
co myślicie o naszych " kalekach " mamy jakiś szanse.? moim zdaniem nie!
GrayHat
jak dzis nie wygraja to wyrzucam tv przez okno winksmiley.jpg 100zl postawilem na nich :]
spenalzo
Ekwador gola!

A zgrupy wyjdziemy - ale do domu.
MrMag
[przerwa]

gdzie mieszkasz? bede lapal ten tv biggrin.gif
acztery
haha co za cieniasy z ekwadorem przegrać . wiem ze jeszcze nie koniec meczu ale pare min i przegrywamy. to jak bedziemy grali z niemcami to lepiej jak wyślemy reprezentacje z paraolimiady im pojdzie lepiej.

a to ze nie ma dudka i frankowskiego to jeden... i tak i tak duzo nie zdziałamy
GrayHat
ok wycofuje to z tv winksmiley.jpg szkoda telewizora na tych cieniasow :|
mike
Powiedzmy głośne NIE naszym patałachom !

Przykro mi, że nasz kraj jest reprezentowany w taki sposób.
ARJ
widze zależność:
polski rząd = reprezentacja polski
czyli jednym słowem mówiąc KICHA!
tiraeth
Ale obciach.... 0:2 przegraliśmy... WRRRR
Cudi
Trener porażka. Zrobił ustawienienie, w którym nie było napastnika (Żurawski sie cały czas cofał) i trwał przy nim przez ponad 70 minut. Ten człowiek miał dużo szczęscia w eliminacjach, ale szczęscie się skończyło (2 słupki na potwierdzenie). Muszą mu wysłać jakichś doradców, żeby mu powiedzieli jak ustawić drużynę, to może strzelimy jeszcze jakąś bramkę w tym mundialu.

Pozostaje kibicować Brazylii smile.gif
mokry
ja moze nie bede tego komentowal... ale i tak wygralem na sts'ach bylo do przewidzenia smile.gif

A tak wogole... Za wysoko gralismy. Przyzagraniasz glowka nie mielismy szans przy tych dlugasach.
Wykrywacz
Panowie Żórawski i Janas, mówimy wam głośno NIE> exclamation.gif!

Zostaje kibicować Meksykowi
acztery
a chcialem obstawic to że przegramy.

PS. dobrze ze takiego ustawienia nie było 8:1:1

a tak na serio janas się skupił na obronie a mial skupic na ataku a i tak i tak z tej obrony nic nie wyszło poprostu polska reprezentacja to banda darmozjadów którzy kasują mase kasy za to ze lataja 90 min po boisku ponarzekaja ze piłka była za twarda haha

Polska do domu ! do domu ! do domu ! do domu ! ole ole ole
hwao
Ekwador był ubrany na żołto niebiesko i nasi mysleli że to Brazylia biggrin.gif

To swoja droga biggrin.gif

Kaczynski nie umie hymnu, to czemu Polska rep. musi umiec grac w pilke...

biggrin.gif

Tyle razy potwarzalem, wpuscic Raksiaka biggrin.gif

Mecz ogolnie ładny, tylko szkoda ze piekno nie lezalo po naszej stronie smile.gif "wiatr wiał przy tym skoku w plecy" smile.gif
DeyV
Szkoda, wielka szkoda.

Choć prawdę mówiąc - mecz był całkiem ładny. I choć za dużo w nim było gry pozycyjnej, a żywiołowe ataki Polakom praktycznie się nie zdażały, to jednak oglądało się całkiem milo. Tylko ten wynik...

Duże wrażenie zrobił na mnie bramkaż polski, który w kilku naprawdę trudnych sytuacjach zachował się świetnie. Aż strach pomyśleć, jaki mógłby to być wynik, gdyby go tam nie było.

Dobre było również to, że polscy chłopcy potrafili zacząć mecz ciekawą grą, i równie ciekawie go skończyć - pierwsze 20 i ostatnie 15 min było w całości nasze. To znaczy, że wytrzymują kondycyjnie grając z naprawdę szybką drużyną.

Zawaliła obrona, i nie dopisało szczęście. A mogło być tak pięknie. Ciągle jednak mamy szanse, choćby na 1 remis i 1 zwyciętstwo.
I TEGO BĘDĘ SIĘ TRZYMAŁ
hwao
z drugiej strony, nikt tyle słupków nie uszczelil co nasi biggrin.gif
krzyszbi
nasza piłka jest do .......... jestem po meczu i jestem strasznie zawiedziony sad.gif
never agein sad.gif
Cudi
Przede wszystkim musi im się chcieć. Tak na dobrą sprawę, chciało się Smolarkowi, Kosowskiemu, Krzynówkowi, Jeleniowi, Baszczyńskiemu. Reszta była zdecydowanie za mało zdeterminowana. Dopiero zmiany w końcówce ich ożywiły. Moim zdaniem Janas za długo zwlekał ze zmianami.

Jeśli w meczu z Niemcami ustawienie się nie zmieni, a słabo grający (jak Szymkowiak, choć może się rozegra w kolejnych meczach) nie zostaną zastąpieni, to dostaniemy srogie lanie. Jeśli zagramy tak jak ostatnie 15 minut z Ekwadorem, przy odrobinie szczęscia możemy wywalczyć remis. Jeśli to się uda, myślę, że z motywacją na mecz z Kostaryką problemów nie będzie. Ale szanse na ten remis mamy bardzo nikłe.
anas
Hej.

Gorące kubki z Korei powracaja, a ignorowanie takiego przeciwnika jak Ekwador to później takie rezultaty jak mamy. Szkoda mi "Franka" który wybiegał te mistrzostwa i nie mógł w nich uczestniczyć, za to nie jest mi szkoda reprezentacji, która nie ma w sobie tego czegoś co w piłce jest najważniejsze: ducha walki - dziś gra się dla kasy, sławy, pięknych aut, fryzury, okładki w magazynie, a cztery osoby z 11 to trochę mało żeby wygrać.

Ps. A co myślicie o super koncepcji osamotnionego napastnika i podłączania się obrońców na skrzydle - jak dla mnie obrońcy spali, a Żurawski jak debil biegał w tą i spowrotem bo nie miał mu kto podać.

pozdrówka

anas
em1X
nie ma tego złego ;P 311zł do przodu, w tym niezły kurs za zwycięstwo ekwadoru party.gif
mike
Wiecie co mnie najbardziej martwi? Mecze ostatniej szansy.
To nie tylko piłkarze, ale też kibice, dziennikarze, ... cała Polska taka jest.
To był pierwszy mecz a już było po kaklulacjach, tu przegramy, tam zerzmisują, z tymi nie mamy szansy więc tu już musimy bo to ostatnia szansa.

Mecz Polska-Ekwador jeszcze sie nie zaczął a już zdecydował o wszystkim, co to oznacza?
Brak wiary i ducha walki.

Dwóch / czterech piłkarzy nie wygra meczu. Gdyby tak było to grałoby sie po czterech a nie po jedenastu.

Martwi mnie tez jeszcze jedna sprawa. Większość drużyn, które są na niezłym poziomie gra równo, trzyma się go. Potrafi wygrać z drużynami słabszymi od siebie. A nasze mecze? niepewny jest nawet wynik z Wyspami Owczymi. Niestety taka jest Polska, niby jaramy się że jesteśmy na 29. miejscu w rankingu FIFA a nie potrafimy (lekceważymy?) wygrać z Ekwadorem, sklasyfikowanym 10 pozycji niżej.
Vertical
Cztery lata temu z Koreą też było 2:0... Tylko żebyśmy teraz z Niemcami nie przegrali 4:0 jak z Portugalią :/
NuLL
Ehhh - ja sie przyznam ze wedle statow OBOPu jestem w 10% mezszczyzn ktorzy nie ogladali meczu biggrin.gif I w sumie zrobilem saczac sobie wino na plazy z moja przytulanka smile.gif
mike
Kurcze najbardziej mi szkoda kibiców na stadionie.
Dali niesamowity pokaz, 12. zawodnik, a może i nawet trzynasty czy czternasty.
Przyśpiewki "Gramy u siebie" czy Hymn (podczas jego śpiewania drugi gol padł :|) stworzyły niesamowitą atmosferę.
Kurcze jak oni sie czuli wychodząc ze stadionu, szkoda mi ich.

Mam jednak nadzieję, że w pozostałych dwóch meczach zdobędą jak największą ilośc punktów.
strife
Heh, a mogłem postawić. Dwa dni temu rozmawiając z kolegami powiedziałem że będzie 2:0 dla Ekwadoru ehh... Komentując mecz Polska reprezentacja mnie nie rozczarowała, ponownie przegrała ...
shpyo
Cytat(mike_mech @ 10.06.2006, 10:22 ) *
Kurcze jak oni sie czuli wychodząc ze stadionu, szkoda mi ich.

Pewnie jak pragnienie tongue.gif

Prócz kibiców szkoda mi piłkarzy. Przez te głupie eksperymenty janasa mamy co mamy. Pierw Kuszczak i Kolumbia, teraz Ewkador i powtórka z MŚ 2k2.
acztery
ale najlepsze bylo to ze janas zakazal kibicom ogladac treningi. głupoto tyle osob przyjechalo zobaczyc jak kłopcy trenują a tu nie wpuscili ich na stadjon

shpyo nie mozna zwalac wszystkiego na janasa treneró mielismy wielu a i tak bylo zle
Lee
Najbardziej mi szkoda kibiców i Smolarka, Krzynówka, Kosowskiego i Jelenia, tyle się naganiali i nici.

Nie myślcie, że jestem przeicwko Polskiej reprezentacji ale stwierdzam fakt, że nie mamy cienia szans z Niemcami. Z Kostaryką może zremisujemy (z trudem) mimo iż w rankingu trochę wyżej od nas

Obstawiam, że z grupy wyjdą Niemcy i Kostaryka
shpyo
Nie wiem jak Wam, ale po tym co pokazali Szwedzi jest mi lepiej - i okazuje się, że można grać gorzej smile.gif
mike
Cytat(shpyo @ 10.06.2006, 20:00 ) *
Nie wiem jak Wam, ale po tym co pokazali Szwedzi jest mi lepiej - i okazuje się, że można grać gorzej smile.gif

Ja ten mecz widze inaczej.
Dlaczego Polska nie grała tak dobrze jak Trynidad i Tobago? biggrin.gif
dyktek
Cytat(NuLL @ 10.06.2006, 09:55 ) *
Ehhh - ja sie przyznam ze wedle statow OBOPu jestem w 10% mezszczyzn ktorzy nie ogladali meczu biggrin.gif

hehe to tak jak ja i widać nie mam czego zalować smile.gif
Wykrywacz
Pozwole sobie zacytować:

Cytat
Spójrzmy na to z jasnej strony. Polacy na tych mistrzostwach grają całkiem nieźle: Klose, Podolski, Borowski.
tomkoz11
Ale Janas odwalił głupotę z tymi powołaniami na mundial... dry.gif
Najlepiej niech sam wejdzie na boisko, jak jest taki mądry, bo widzę, że mamy "wyjątkowo silną" ławkę rezerwowych(chociażby taki Rasiak, czy Mila LOL).A z Niemcami grającymi tak jak z Kostaryką i zdrowym Ballackiem szans nie mamy - będzie pogrom i tyle, a w meczu z Kostaryką wygrają pietruchę i będą po nim pakować się do domu.

Cytat
ale najlepsze bylo to ze janas zakazal kibicom ogladac treningi. głupoto tyle osob przyjechalo zobaczyc jak kłopcy trenują a tu nie wpuscili ich na stadjon

I to mnie właśnie rozwaliło w Janasie - "cieniutka" Brazylia nie ukrywa swoich treningów, a nasze orły tak.No bo przecież mamy tajną broń - Rasialdo. tongue.gif
MrMag
Borowski zdaje sie nie ma korzeni polskich. Chyba ma ukrainskie albo cos z tych regionow. No a Klose niestety... moze sie zlituja w srode biggrin.gif
Jojo
Może tą wypowiedzią ściągnę gromy na moją głowę, ale chciałbym zapytać:
Dlaczego wszyscy mają tak wysokie oczekiwania wobec naszej reprezentacji?
Przecież w ciągu ostanich 20 lat nasza reprezentacja na mistrzostwach świata nie osiągnęła kompletnie nic... Nie mamy w kraju ani zawodników ani trenerów z doświadczeniem z tego typu rozgrywek.

Przecież i tak sukcesem jest to, że na te mistrzostwa się zakwalifikowaliśmy. A nawet więcej niż sukcesem - cudem, patrząc na częstotliwość zmian trenerów naszej reprezentacji.

Problemem moim zdaniem jest to (nie tylko w piłce nożnej - vide Apoloniusz Tajner), że jak tylko coś się nie uda od razu musi polecieć czyjaś głowa (najczęściej trenera, bo przecież nie Bogu ducha winnych sportowców, którzy zamiast trenować biorą udział we wszystkich możliwych reklamach jakie im zaproponują).

Słyszałem już wypowiedzi, i to bodajże z ust niejakiego pana Tomaszewskiego, że Janasa należy od razu po mistrzostwach zwolnić. Ale pytam się: czy to coś da?

Na jego miejsce przyjdzie kolejny trener z doświadczeniem w podrzędnym (jak na warunki europejskie) klubie, który mistrzostwa świata/Europy oglądał, w najlepszym wypadku, z trybun. Zostanie okrzyknięty zbawcą naszej drużyny po jednym wygranym meczu z jakimś, za przeproszeniem, chujbekistanem czy inną republiką bananową, po czym znowu wszyscy będą oczekiwać że na mistrzostwach świata okaże się co najmniej drugim ś.p. Górskim.

Ludzie! Nie tędy droga! Jak już kogoś zatrudniacie na stanowisko trenera reprezentacji dajcie mu się nauczyć pracy, którą ma wykonywać. Nie oczekujcie cudów! Niech przegra jedne mistrzostwa, niech zobaczy jakie błędy popełnił i niech wyciągnie wnioski. Jak się czegoś nauczy teraz, to na następnych mistrzostwach na pewno będzie lepszy niż pierwszy z brzegu gamoń wzięty "z ulicy".

No! Ale mi ulżyło smile.gif
Możecie mnie teraz zabić, ale przyznajcie, że chociaż w części tez postawionych wyżej mam trochę racji. winksmiley.jpg
mike
Kurde Joju to Ty mecze oglądasz?
Nie wiedziałem tongue.gif

No masz trochę racji smile.gif
Nie ma po kim spodziewać się dobrych wyników.
SongoQ
Cytat
Dlaczego Polska nie grała tak dobrze jak Trynidad i Tobago?

Troche sie zdziwielem jak grali no nic kasa poszla w plecy.

Juz nie moge doczekac sie meczu z Niemcami jakos im bardziej kibicuje niz naszym gwiazdorom. Niemcy sobie Ballacka szykuja zeby naszym pokazac co to jest pilka. Jak bedzie jak 4 lata temu to warto bedzie obstawic wygrana Niemiec 6:0 (heheh)

Jak narazie jestem z kasa do tylu tylko na Szwecji.
Lee
Piszecie, że polacy robią reklamy a nie trenują. Krążą w moim gronie wypowiedzi iż słyszeli w TV/radiu jak reprezentacja barcelony zamiast trenowac to pije ciagle...i tak wygrają więc to zależy od miłości do piłki - w Brazyli to niemalże swiętość jest i dlatego wygrywają,a w Polsce... popularne jak PiS Powinni reklamy Joga Bonito loglądać

btw. W.K.S - Wybrzeże Kości Słoniowej - też nie jest sławne a tak wymiatali z Argentyną ze cud iż było 2:1 dla argentyny a nie 3:2 dla WKS...
acztery
ostatni taki kawał mi ktoś mówil

" Polska ma gra grac z Brazylią, i Brazylia mówi do Ronaldo zagraj z nimi sam a my idziemy na impreze. Ronaldo się zgodzil. po 1 polowie Drużyna dzwoni do ronaldo i się [yta o wynik ( 1:0 do Brazyli ) więc mówią mu zeby grał dalej bo sobie sam poradzi. po meczu okazuje się ze mecz skonczyl sie remisem 1:1. i wszyscy maja pretensje co sie stalo ze polska dala rade zremisować? a Ronaldo na to sedzia w 75 min dal mi czerwoną kartkę.

-- Dodane
A na 1:1 strzelil Rasiak
~SongoQ

DZIS 3:0 do Niemiec
DeyV
A dzisiejszy mecz pokazał, jak bardzo niesprawiedliwie traktujemy naszą reprezentację i Janasa.

Nasi zagrali piękny mecz, na naprawdę bardzo wysokim poziomie, z wyraźnie widoczną wolą walki, dobrą techniką, dużym zaangażowaniem.

Przegrany sad.gif Ale w pięknym stylu, a nie można ukrywać, że Niemcy mają w tej chwili jedna z najlepszych na świecie drużyn.

Remis byłby prawdziwym sukcesem. Przegrana - w takim stylu, na pewno nie jest chańbą. I pokazuje, że jeśli po Mundialu nie rozpocznie się nagle "polowanie na czarownice" na którym ucierpią wszyscy, to może okazać się, że wiele decyzji Janasa jest o wiele mądrzejszych, niż by się wszystkim wydawało. Szczególnie, jeśli weźmie się pod uwagę czas, przez jaki prowadzi on Tą reprezentację...
GrayHat
jaka piekna gra... tam tylko boruc gral reszta sie obijala winksmiley.jpg
mike
Cytat(GrayHat @ 14.06.2006, 23:45 ) *
jaka piekna gra... tam tylko boruc gral reszta sie obijala winksmiley.jpg

A ja bym dodał jeszcze kilku. Juz nawet baz manyzłu mozna wskazać Smolarka i Jelenia.
Ale niestety Dudka to chybiona decyzja.

Szkoda że Brożek nie miał swojej szansy.
Master Miko
moim zdaniem możnabyło to o wiele lepiej rozplanować (mecz dzisiejszy)... Janas zbyt długo zwlekał ze zmianami... i ściągnięciem Żurawa który... nie grał mocno super... powiem tak... powinien już to zrobić w 70 minucie... polscy piłkarze nie mają kondychy i nie ma co ich porównywać do niemców pod tym względem (i każdym innym też..)
popieram zdanie jojo.

ale i tak brawo dla naszych za piękną gre... niestety mamy kretyna Janasa... mam nadzieje że ZAUWAŻY swój błąd.
shpyo
beznadziejni jesteście jeżeli uważacie że był to cienki mecz, to takie typowe (polskie) nabijać się i krytykować! Wszyscy grali bardzo dobrze (szacun dla Boruca za super akcje). Wg. mnie to janas zwalił sprawe - zarżnął chłopaków na śmierć! Czego on nie wprowadzał świeżych zawodników?!?!?exclamation.gifquestionmark.gif!?exclamation.gif?!?exclamation.gif

Nie byłoby czerwonej kartki i bramki!
stoprocent
ja sie dolacze do @shpyo , to bylo najpiekniesze 90 minut jakie kiedykowliek widzialem w wykonaniu Polskiej reprezentacji. Chlopcy bez zadnej zmiany wypruwali sobie zyly zeby zagrac jak nalezy .
acztery
oj zawinił Jans zmiana pare min przed końcem nikt tak nie robil. Ale janas widzial remis i chcial go utrzymać palant. mogł ryzykować. A żurawkis jak debil po boisku latal i nawet go janas nie zminil ciekawe co zuraw janasowi robi ... ze ma takie uklady.
mike
Macie rację.
Wszyscy grali bardzo dobrze, neistety poza Dudką. Nie mówię tego dlatego że to bezpośrednio po jego spóźnionej inetrwencji padł gol.
Po prostu wszedł i lewa strona przestała się bronić.

A co do reszty, wspaniały mecz. Niestety miałem okazję oglądac tylko drugą połowę, ale jeśli pierwsza była równie dobra, to jestem pełen podziwu.

I wiecie co: wcale mi nie brakowało Dudka w bramce. Boruc zagrał świetnie.
Master Miko
Żurawski powinien być zdjęty już po I połowie... tylko latał po boisku i tracił piłki...
Boruc spisał się zarąbiście dobrze.
Seth
Mamy powtorke z Koreii:

1-szy mecz mial byc dla nas nadzieja,
2-gi walka o wszystko.
No i 3-ci, ktory znowu bedzie walka o honor...
stoprocent
a tak z ciekawosci widzieliscie to :
http://bi.gazeta.pl/im/7/3385/z3385697G.jpg
jak dla mnie to juz jest bezczelosc. Jakby Polacy zrobili taka koszulke to afera swiatowa by byla.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.