Przepraszam, żę piszę tutaj ale nie mam pojęcia, który dział byłby lepszy. Może ktoś z Was robił kiedyś takowe kombinacje i mi teraz pomoże bo ja już nie mam pojęcia jak to zrobić - kombinuje kombinuje i jak koń pod Krupówke ... takiej konfiguracji potrzebuje do przetestowania pewnych skryptów, które robię na zamówienie - więc proszę nie mówcie, że to głupie połaczenie itp... ja wiem, że trochę to durne ale co tam - "nasz klient nasz Pan" jak mówi pewien skecz znanego kabaretu:)
Konfiguracja instalowana na Windowsie (tutaj dowolność 98, Me, XP, 2000, 2003 itp... - co lepiej pasuje) produkcyjnie na Linuxie.
Skład:
Apache 2.x - rewrite konieczny oraz dodatkowo wymagane jest obsługa https
php 5.x - wymagany CURL oraz odpowiednie biblioteki do obsługi baz danych
PostqreSQL - jakaś najnowsza stabilna wersja
MySQL 4.1
MySQL 4.0
MySQL 4.1
Dlaczego dwa razy MySQL 4.1 - otóż jedna baza będzie w pełni wykorzystywana przez skrypt, który piszę. Druga baza danych na użytek pozostałych skryptów i programów używanych przez nich, Baza 4.0 dlatego, że niektóre skrypty nie chcą działać z 4.1 (po przerobieniu tamtych skryptów tak by mogły działać z 4.1 baza 4.0 zostanie usunięta). PostqreSQL - na potrzeby innych skryptów i programów.
Nie pytajcie dlaczego - po prostu tak musi być

Nie mówcie, że to nie jest możliwe - widziałem już podobne konfiguracje tj. MySQL 4.1 z php 4 oraz MySQL 4.0 z php 5 ... widziałem także dwie bazy MySQL takie same z php ... ale tutaj potrzebuję dokłatnie takiego składu jaki jest.
Nie ukrywam, że docelowo całość będzie działać na kilku serwerach jednocześnie z dedykowanymi serwerami dla baz danych - moja praca będzie polegała na odpowiednim skonfigurowaniu Apache'a i php tak by działało co ma działać oraz by nic nie popsuć

Teraz proszę o przepis jak to zrobić na komputerze przenośnym (Laptopie - konfiguracja nie ma znaczenia, ale bardzo mocny) tak bym mógł do klienta pójść i pokazać jak to dokładnie ma działać.
Nie ukrywam, że jest to moja być albo nie być.
Mam nadzieję, że pomożecie

Pozdrawiam,
Łukasz Łuczak