Hej
Cytat
"]Jest taka jedna, ktorej tytulu nie pamietam - Czarno-czerwona okladna, wydawca jest Helion :) Tyle pamietam :P
A kysz! dostalem ta ksiazke za darmo do zrecenzowania - oczekiwalem po niej sporo niestety bardzo sie zawiodlem. czesc piersza byla wg mnie warta uwagi - praktyczna nauka php, nieuzywanie register_globals dobre nawyki. druga czesci czyli praca zbiorowa 20 autorow to wielki miszmasz. kady rozdzial pisany przez kogos innego. calosc jest niestety lekko niespojna i choatyczna. uczy rowneiz zlych nawykow + sugeruje uzywania zmiennych globalnych.
proponowlabym raczej php4 aplikacje lub 'php cookbooik' - tez niedawno wyszla. wg mnie ta ostatnia jest calkiem symatycznym zbiorem przydatnych algorytmow. inna warta uwagi to np programowanie w php pod windows (zoltawa okladka, nie jestem pewny tytulu). mozna w niej znalezc praktyczne informacje nt tego co i jak moze dzialac w nieco innych warunkach niz te z manuala czy ksiazek ;)
ps
przy wszystkich ksiazkach helionu sugeruje baaardzo duza ostroznosc - poziom bledow jest zatrwazajacy.
Pozdrawiam