Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: System aukcyjny...
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Fo
Witam szanowne grono,
postawiono mi za zadanie postawienia aukcji internetowej podobnej jak allegro.... wszystko fajnie, pomysl jest nawet nawet, ale niestety moje wyobrazenie o samej aukcji jest male, i ciekawi mnie czy ktorys moze z forumowiczow bylby na tyle mily aby podsunac mi jakies dobre rady jak sie do tego zabrac, na co zwrocic uwage, niewiem do konca jaki typ zabezpieczen powinien znalezc sie na tego typu aukcji... jednym slowem, prosze Was moi mili abyscie mnie troszke pokierowali jak zaczac to pisac....wiem ze to moze wygladac na leserstwo ale naprawde niewidze tego zbytnio a zrobic powinienem... zreszta chce zrobic ale ... no jakos niewiem jak sie do tego zabrac sad.gif za wszelkie porady itd, z gory bardzo dziekuje....

z powazaniem Focus
Grzesiek
Ja bym zrobił tak:
Najpierw wszedłbym na allegro lub ebay i zobaczył jak to wszystko u nich działa z jakich plików korzystają, jakie przesyłają zmienne przez $_GET no i najważniejsze jakie mają ciekawe rozwiązania które warto wykorzystać.
Na koniec wszystko to bym przemyślał i zaplanował na papierze.
seaquest
a ja bym jeszcze dodal, ze na calkowitym koncu, to bym to napisal i przetestowal :-)
spenalzo
Cytat
a ja bym jeszcze dodal, ze na calkowitym koncu, to bym to napisal i przetestowal :-)

Żeś powiedział co wiedział... [-X

Przede wszystkim musisz zadbać o to, żeby nikt nie mógł podszyć się pod kogoś, dobrze zabezpieczyć sesje/ciastka itd.
Musisz zrobić jakieś zabezpieczenie przeciw floodowaniu, ogólnie zrobić żeby user nie mógł zrobić ze swoją aukcją więcej niż zostało to ustalone.
Zabezpiecz się przed code-insertion (czy przez formularze czy przez upload).
itsme
php pro -> Hydepark

do seequest: tego typu wypowiedzi nie sa mile widziane na php Pro ... ludzie wypowiadajacy sie w tym dziale posiadaja wiedze aby sprawdzic czy dziala :-) to jest nierozlaczne, niepodzielne i stanowi podstawe kazdeko skryptu ale przeciez to jest oczywiste i nie trzeba o tym pisac ...

pozdrawiam
Riper
Też myślę nad system aukcyjnym, czy może ktoś zaproponował by mi jakiś dobry, bezpłatny system, który można łatwo moydfikowć ? Bo z tego co widze to PHPAuction jest płatne (a kiedyś widziałem, że nie)
.chudy.
Poprzeglądaj zarówno te płatnie jak i darmowe systemy (większości pozycji powinno być demo danej aplikacji) na hotscripts.com.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.