Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ból pleców !
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
jastu
Czy zdarza się że bolą was plecy ? Jaką postawę przyjmujecie przed komputerem ?
Ja nawet nie wiem kiedy , upłynie 5 minut i jestem pochylony do przodu ( bliżej monitora nad klawaturę) i po kilku godzinach nie mogę wytrzymać na plecy ... chyba zacznę sie pilnować bo jest niedobrze !
sad.gif
NuLL
Czesto koduje z brzuchem na lozku - lapek, wifi - i moze byc winksmiley.jpg
seaquest
Proponuję zakupić sobie klęcznik za kilkadziesiąt złotych. Bardzo dobrze się na tym siedzi, a dodatkowo wymaga, by trzymać proste plecy. Po tych kilku godzinach siedzenia nie boli ani "dolna część ciała" ani plecy.

No i do tego sport smile.gif
Master Miko
Kiedyś pracowałem z laptopem na łóżku... lecz nie sprawdziło się. Było za ciepło i ciągle bolał brzuch.
A ludzie z MACami to nie wiem jak wytrzymują. Ja omało się nie oparzyłem o tego ich MAC booka w sklepie...
athabus
Ja polecam jednak sposób z łóżkiem. Warto zadbać o taki stolik - coś ala stolik na śniadania do łóżka. Jak masz zaprzyjaźninego stolarza to zrobi Ci taki wynalazek z resztek płyty za 10-20 zł.

Co do pleców to sam mam często ten problem. Jeśli pracujesz na stacjonarnym to proponuję umieścić wysoko monitor wtedy siłą rzeczy nie można się garbić
gszesiek
Cytat
Proponuję zakupić sobie klęcznik za kilkadziesiąt złotych
możesz mi to pokazać? bo kojarzy mi się tylko ten z kościoła, a nie mogę sobie wyobrazić pracy na nim winksmiley.jpg
a co do bólu pleców, to polecam ćwiczenia - nie tylko pozbędziesz się bólu ale odświeżysz umysł

--------------
no tak allegro - ale nawej jakbym to zobaczył, to i tak myślałbym, że nie o tym piszecie smile.gif
muszę to gdzieś wypróbować
barF
wpisz na allegro klecznik i bedziesz mial.

super sprawa, polecam.
DjKermit
Co do klęcznika to nie musi być koniecznie tak różowo.
Mojej dziewczynie wysiadały kolana, mnie plecy bolały bardziej niż na badziewnym krześle.
Suma sumarum pozbyliśmy się tego.
Chociaż faktem jest że sporo osób sobie klęcznik zachwala.
Jak jest możliwość to polecam najpierw wypróbować.
nitro18
mnie czasami już dupa boli od siedzenia. biggrin.gif
Wykrywacz
Też mam klęcznik i powiem tak, nadal się garbie przed kompem, ale nie nachylam ba nawet częściej sobie przypominam że mam siedzieć prosto. Pozatym klęcznik ma jeszcze jedną bajeczną funkcję, jest niesamowitym podnóżkiem jak się siedzi na fotelu i ogląda tv smile.gif
jastu
Zastanawiam sie nad tym klęcznikiem ... takie dobre recenzje zbiera. Może do klecznika jeszcze sobie jakieś radyjko dokupię laugh.gif
Turgon
Ja jednak polecam monitor z Pivotem i fotel profilowany. To mój zestaw i nic mnie nie boli.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.