Slyszalem niedawno mniej wiecej cos takiego: "ee php to g..., JSP to jest to...a dlaczego nie php tylko Java?
- duzo wklepywania i maly efekt...."[/color](koniec cytatu)
Wiec chcialem sie dowiedziec bo moze faktycznie nie warto "zawracac" sobie glowy php?
Moglby ktos mi przedstawic plusy i mnusy jednego i drugiego?
Oczywiscie dla poczatkujacego programisty
wassago
10.09.2003, 09:42:53
za duzo bylo by pisania - poszukaj sobie informacji o php i javie (mowisz tu oczywiscie o Javie a nie JS) w necie, jest tego duzo... ponizej masz przykladowe linki:
ps. przegladnij to forum to dowiesz sie naprawde duzo zeczy o php i dlaczego wg mnie jest najlepsze :wink:
adwol
10.09.2003, 10:13:06
php Początkujący -> Hydepark
zombie
10.09.2003, 10:13:27
wrrr... bana mu! ... to żart oczywiście :wink:
Seth
10.09.2003, 10:16:05
Co glownie przewaza na strone php to to, ze jest wiecej darmowych i komercyjnych serwerow obslugujacych php.
adwol
10.09.2003, 10:27:50
Cytat
Wiec chcialem sie dowiedziec bo moze faktycznie nie warto "zawracac" sobie glowy php?
Moglby ktos mi przedstawic plusy i mnusy jednego i drugiego?
Oczywiscie dla poczatkujacego programisty
php napewno jest prostszy. Małe rzeczy w php są wykonalne szybciej i mniejszym nakładem pracy, a większe nie są niemożliwe. Nie znam samego JSP ale java jako taka wydaje mi się czasami zbyt przerośnięta do niektórych zastosowań.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.