A mi sie wydaje ze to bedzie dobre dla php jak bedzie przejety przez Microsoft, Otuz Microsoft jest
Gienialnym tworca/projektantem/(i wszystko co najlepsze) oprogramowania, oczywiscie ma kilka wpadek jak np sm
IEci ale pozatym wiekszost technologji Microsoft jest dobrze zaplanowana.
Jak php bedze wlasnoscia Microsoft-u, to napewno sie polepszyt jego stan poprzez przebudowanie jezyka i wprowadzenie wiekszych zmian niz php 6 ma wprowadzic.
Co do zlikwidowania php to jest bardzo malo prawdopodobne poniwasz php i tak jest open source i jakby microsoft zamknela zenda to i tak fani tego jezyka beda na walsna reke (badz tez zrobio sobie fundacje) kontynulowac jego twozenie, a po drugie to inwestowanie w kupno zenda tylko po to zeby go zamknac ? no niowiem.
W przypadku kiedy php przyejdzie do Microsoftu to mysle ze bedzie promowana jako jezyk do robiena malych stron (bo to jest gluwne zastosowanie php - oczywiscie sa wyjatki ale i tak beda zawsze wyjatkami) a ASP.NET juz do "Enterprise".
Pozatym php wtedy "dostanie" napewno fajne IDE, bedze poukladana kierarchie klas i jakas przyzwoita forma nazewnictwa funkcji, klas, itd. aha i jeszcze MSPD (Microsoft Certified php Developer) lepiej brzmi niz Zend Certified php Engineer.

Cytat
~Sabistik, ~Cysiaczek przykłady proszę
A moge ja?

jakis czas temu Microsoft przjela firme Navision tworzaca oprogramowanie dla przedciebiorctw, i po kilku latach doskonalenia wypuscia
Microsoft Dynamic ktore jest o niebo lepsze od starego systemu
--edit: I przypomnial mi sie jeden punkt ktory jest nalepszy dla nas - czyli programistow php, Otuz microsoft bardzo dba o swich programistow poprzez otwieranie i sponorowanie roznych spolecznosci, MSDN TV, i wiele wiele innych tego typu dzialanosci - wystarczy wejsc na
msdn.comPozdrawiam