Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Neostrada 128
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
kajman69
Witam, mam pytanie jak to jest, posiadam Neostrade 128, a gdy testuje transfer to wychodzi mi:

* upload: 57 kbps (7,13 kB / s.)
* download: 150 kbps (18,75 kB / s.)

questionmark.gif

Jak powyższe wartości mają się do prędkości 128 kB?

Moje pytanie wynika z tego że jutro bądź po weekendzie idę zamówić opcję 1024 bo umowa "starej" opcji dobiegła końca.
Jakie wartości dla upload i download będą przy opcji 1024 ?

Pozdrawiam.
MrMag
1024/256 kb +- kilkanascie kb (download/upload)
My4tic
Mam jakieś dwa dni 1Mb to śmiga nawet ok. Download jakieś ~130kB/s z np. p2m. Strony chodzą też ok. Na upload nie zwracałem uwagi ale więcej nie trzeba smile.gif Jest dobrze.
Lethys
Ja na Neo 512 mam upload : Upload speed: 123 kilobits per second

wiec pewnie bedziesz mial dwa razy wiekszy w graniach : 200 - 250 kb/s
Kayne
Tak, upload przy jednym megabicie to 256 kilobitów.
Majdan
Ja przy 1M mam góra 130KB/s przy ściąganiu. Na wielu szybkich serwerach był to max.

Proponuję przetestować na www.dsl.cz.

Prędkość zależy też od odległości od centrali. Podobno do prawidłowego działania nie powinna być ona większa, niż 6km.
Cysiaczek
kb = kilobity
kB = kilobajty

128 kb/s = 16 kB/s

Wszystko zgodnie ze zasadą (praktyczną, bo teoria inaczej liczy), że:
Ilość kilobitów dzielona na osiem jest równa ilości kilobajtów.

TP jak i wielu innych ISP oferuje łącza niesymetryczne. Moim zdaniem nie warto brać nic, co ma ruch do sieci mniejszy niż 256 kb/s. (jeśli często wysyłasz pliki np. na youtube, ftp, lub podobne, to ma to ogromne znaczenie).

Pozdrawiam.
iks
Cytat(Cysiaczek @ 17.11.2006, 08:24:18 ) *
kb = kilobity
kB = kilobajty

128 kb/s = 16 kB/s

Teoretycznie winksmiley.jpg
W praktyce Neostrada 128 ma prędkośc 163,8 kb/s co daje w przyblizeniu 20 kB/s
lopik
To że program czy cokolwiek innego pokazuje Ci 20 kB/s na Neo 128 to na pewno jest nie prawdą smile.gif
tiraeth
Ja mam 256 (niedługo zmieniam na 1024) i maksymalnie 32kB/s mi się utrzymuje przez dłuższy czas tongue.gif A tak to skacze 20-30 smile.gif Nie myślcie, że jak na pudełku pisze
Download: 32kB/s
Upload: 8kB/s

to tak będzie w rzeczywistości smile.gif Wszystko zależy od serwera, z którym się łączymy i ewentualnie od peer'ów jeżeli pobieramy coś z p2p :]
acztery
ja tam mam Download: 935,21 kbit/s, Upload 116,9 kByte/s.

Ale neo to to nie jest... ale i tak nie zamienił bym swojego łącza na inne szukał bym raczej alternetywny coś innego niz neo blueconect teraz daje 1,8 mb/s
Sh4dow
Cytat(acztery @ 22.11.2006, 18:20:12 ) *
ja tam mam Download: 935,21 kbit/s, Upload 116,9 kByte/s.

Ale neo to to nie jest... ale i tak nie zamienił bym swojego łącza na inne szukał bym raczej alternetywny coś innego niz neo blueconect teraz daje 1,8 mb/s

oczywiscie a paru miastach w polsce z nowiuskim modemem biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.