Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Konwerter php->pascal i na odwrót
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
nitro18
Czy jest jakiś program który przekonwertuje plik napisany pod php do pascala?

I na odwrót?

Takie cus jest mi potrzebne do szkoły.

Z góry dziękuję.
NuLL
Takiego czegos nie da sie napisac smile.gif
nospor
Cytat
Takie cus jest mi potrzebne do szkoły.
smile.gif
Nauczyciel kazal ci cos takiego znaleźć?
nitro18
nieee... ale ja programuje w php a wszkole uczymy sie pascala a trudno mi napisac w pascalu program skoro nie znam jego większości funkcji a w php znam i bym szybciej napisał. Na przykład nie wiem jak zmienił znak na inny a w php bym użył replace. ot cała polityka.
NuLL
Poucz sie Pascala - dobrze Ci zrobi tongue.gif
nitro18
a po cholere mi pascal jak do studiów mi się przyda a później nie tongue.gif
NuLL
php nie nauczy cie tego co Pascal - deklarowania zmiennych i ich konwersji, wskaznikow, kolejek i wielu innych rzeczy - kontakt z C++ bez niego moze byc dla Ciebie ciezki - choc to zalezy od programisty tak naprawde winksmiley.jpg
nitro18
oj wiem, wiem... Pascal to taki jak go nazywam szkolny język programowania. A wiecie gdzie w internecie są poopisywane wbudowane zmienne Pascala?
Fallout
tak ciężko użyć google? albo helpa wbudowanego w pascalu?
craker
pascal to podstawa programowania, jak znasz php to naucz się i pascala, to prosty język i fakt faktem do duszy ale i tak napewno jakiś trudnych programów nie piszecie, więc nie musisz znać niewiadomo ile funkcji, wystarczy parę podstawowych
nitro18
Ale zapomniałeś o czymś... php to język programowania stron WW a Pascal to język do robienia prostych programów, które są wykonywane spod DOSa.
hwao
Pascal to świetny język, lubię się nim pobawić. Poza tym wychodzenie z założenia że Ci się później nie przyda to błąd, ponieważ wiele bibliotek ma takie same API jak w Pascal'u, np biblioteka graficzna w C++.

W Turbo Pascal'u masz piękny manual, w samym programie - bardzo łatwo da się wszystko znaleźć.
NuLL
Cytat(nitro18 @ 18.11.2006, 10:01:23 ) *
Ale zapomniałeś o czymś... php to język programowania stron WW a Pascal to język do robienia prostych programów, które są wykonywane spod DOSa.

Czy to na studiach czy gdzie - programowanie aplikacyjne cie nie ominie tongue.gif
nitro18
no właśnie przed 2 godzinami poznałe sobie kolejne funkcje: sound(); nosound; oraz delay smile.gif

Mój program:

program cos;
uses crt;
var text:string;
begin
clrscr;
textcolor(15);
write('Co wyswietlic? (domyslnie: @): ');
readln(text);
if text='' then
text:='@';
randomize;
repeat
sound(random(588));
delay(50);
nosound;
gotoxy(random(79),random(25));
textcolor(random(15)+1);
write(text);
delay(10);
until keypressed;
readln;
end.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.