Ja mam jedną uwagę, i byłbym bardzo zobowiązany jak przekażesz ją swojemu nauczycielowi.
Master oznacza mistrz. Więc ktoś początkujący w tej dziedzinie niech nie mówi o sobie webmaster.
To co się znajduje na tej stronie to odbiega bardzo od standardów użyteczności.
Przede wszystkim zapytaj nauczyciela dlaczego atrybut
target dla znacznika
a wypadł ze specyfikacji dla XHTML?
Jak wie. To niech zacznie korzystać z wiedzy, a jak nie wie to mu powiedz.
Ktoś mądrzejszy w W3C zadecydował że trzeba postawić na użyteczność i to użytkownik decyduje jak i czy w ogóle ma otworzyć mu się strona.
Kolejne argumentu to zwykła logika użytkownika.
Efekt ten jest denerwujący, po kliknięciu w dwa trzy linki, każdy zaklnie:
Co za idiota robił tą stronę?Po pierwsze Twój łepmajster chyba zapomniał o nowych przeglądarkach gdzie jest już przeglądanie w zakładkach i jak zechcę to sobie otworzę w innej stronie interesująca mnie treść.
Uniemożliwienie korzystania z historii przeglądarki.
Jak koleś zrobi jeszcze wstecz, który zamknie mi okno i wróci do poprzedniego to może to będzie miało ręce i nogi

(ironia)
Ogólnie to ... a coż to za porobiony pomysł.
Nauczyciel ma na to jakieś argumenty?
Przecież to godzi w użyteczność stron WWW a takie zabiegi są typowe dla łepmajstrów właśnie, którzy chcą pochwalić się wszystkim co umieją, nie ważne czy to jest dobre i na miejscu.
<dodane>I zainstaluj nauczycielowi Firefoxa lub Operę, niech zobaczy jak wygląda strona po poważnymi przeglądarkami.
Rozjeżdża się wszystko co może się rozjechać.
Cofam więc to co mówiłem o innych przeglądarkach, bo widać że FF na oczy nie widział
</dodane>