Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Svn lub Trac
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
athabus
Byłbym zainteresowany "posiadaniem" serwera SVN lub całego Traca. Czy znacie może jakiś hosting, który udostępnia takie coś za małe pieniądze. Wiem że NQ ma teraz to jako dodatek dla członków php.pl, ale cena najtańszego serwera jest jak dla mnie za wysoka - na razie chodzi bardziej o przetestowanie, czy dobrze nam się będzie na czymś takim pracować. Widziałem, że za wielką wodą można dostać coś za free na projekty OS, ale ja potrzebuje tego raczej na własne, testowe potrzeby.
Oczywiście nie liczę na coś kompletnie darmowego. Czy znacie zatem inne firmy, które oferują tego typu usługi?
dr_bonzo
Cytat
czy dobrze nam się będzie na czymś takim pracować

Na pewno, bo innego wyjscia nie masz. Przesylanie kodu mailem czy FTPem to porazka i doszedlbys do tego bardzo szybko.
DeyV
Do traca trzeba się przekonać (nie każdemu - choć mi np. od razu) się on w pierwszym momencie podoba.
SVN jest jednak po prostu niezastąpiony.

hmm - gdybym się tak nad tym zastanowił, to chyba moglibyśmy uruchomić jakieś testowe repozytorium na php.pl, z SVN i trac'iem - ale wiadomo, że taka demo wersja może się nadać tylko do poznania funkcjonalności i zabawy - a dopiero praktyka pokazuje, jak się to przyjmie w danej firmie/grupie.
athabus
Hehe, trochę źle się wyraziłem... Ja wiem, że wyjścia nie ma i na coś takiego trzeb się zdecydować. Bardziej chodziło mi o to, że na razie nie ma żadnego konkretnego dużego projektu (jesteśmy grupą nieformalną i niekomercyjną) po prostu chcemy sobie przetrenować na czymś prostym pracę grupową.
I dlatego szukamy czegoś za umiarkowane pieniądze. W zasadzie prawie każde parametry będą póki co zadowalające. No i jakoś nigdzie nie mogę nikogo znaleźć kto by oferował tego typu sprawę za jakieś niewielkie pieniądze (+/- 50zł).

Co do testowej wersji na php.pl to myślę że to jest świetna sprawa, bo mało osób zdaje sobie sprawę z istnienia takiego narzędzia - sam jeszcze kilka miesięcy temu robiłem kopie zapasowe "metodą tradycyjną". Teraz SVN mam na localhoscie i już widzę jak bardzo pomaga mi to w zapanowaniu nad chaosem backupów.Teraz nadarza się okazja przetestowania tego w grupie, więc chciałbym ją wykorzystać -zwłaszcza, że SVN został właśnie do pracy grupowej stworzony. Chętnie nawet napisałbym coś o tym na wiki (choć moja wiedza w temacie jeszcze jest niewielka).
ARJ
darmowy serwer SVN + Trac https://opensvn.csie.org/
athabus
O super - wielkie dzięki - właśnie o coś takiego mi chodziło... i nawet jest za darmo :-)

Nadal jednak uważam, że stworzenie czegoś podobnego w wersji demo na php.pl jest fajnym pomysłem
NuLL
googlecode daje svn za free :]
UDAT
Cytat(ARJ @ 13.12.2006, 17:47:51 ) *
darmowy serwer SVN + Trac https://opensvn.csie.org/

Nie polecam. Czesto offline.
Zobacz Assembla
Sh4dow
A macie moze jakiegos tutka zeby zainstalowac to ? jakos tak bardziej szczegolowo, to moze sam bym postawil gdziec takiego tracka, bo svn'a (pozatym ze nie lubie go i wole cvs'a) to nie problem zrobic.
DeyV
http://trac.edgewall.org/wiki/TracInstall
rubin
Jestem w stanie finansowac 50% ceny dedyka, dorzucam dobra domene, potrzebny jest wspolsponsor oraz administrator ktory da rate to zainstalowac, z tego co sie orientuje to instalacja samego Traca nie jest tak trywialna.
Zainteresowanych prosze o kontakt PW lub GG dwa dwa jeden cztery.
patrycjusz
Podpinam sie pod temat,

Panowie,
szukam virtualki z SVN-em i Trac-iem w Polsce,
Płace od 200 zł / miesiąc,

Warunki:
1. Tylko Polska
2. Wpięcie bezpośrednie w TP albo w większy węzeł wymiany ruchu (GIX, ew. WIX),
3. Gwarantowana dostępność 99,5% / miesiąc,

Więcej informacji PW.

pzdr,patS
DeyV
http://www.nq.pl/promo_phppl

A o Trac'u było w mailu informującym o konkursie i współpracy smile.gif
rubin
Coz ja planuje udostepnic to za darmo smile.gif.

Poszukuje admina, dobrze zaplace za instalacje smile.gif.
Cysiaczek
Czy ktoś (NuLL?) korzysta z googlecode? Chciałem zapytać o wrażenia.

Pozdrawiam.
emacieka
A zna ktoś może namiary na darmowy serwer cvs (nie koniecznie polski), lub płatny (ale wtedy to już polski winksmiley.jpg)?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.