Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowa platforma hostingowa
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
anas
Witam,

Mam przyjemność poinformować was, że firma --[zmoderowane]-- jest w trakcie prac nad nową ogólnopolską platformą hostingową. Ma to być coś, co wniesie trochę zamieszenia na ten rynek, coś co mamy nadzieję pomożecie nam przygotować, uczestnicząc w naszych pracach poprzez swoje sugestie, pytania, prośby, krytykę i propozycje.

Najlepsze pomysły zostaną nagrodzone 2 letnim serwerem wirtualnym wchodzącym w skład oferty - jak taki serwer będzie wyglądał zdecydujecie sami pomagając nam w jego tworzeniu.

Blog --[zmoderowane]-- - Hosting dla biznesu i deweloperów - zapraszamy do komentowania postów w ramach blog'a, na którym będziemy publikować wyniki naszych prac, prowadzić dyskusje z wami, przyszłymi klientami.

Hostingiem zajmuje się od wielu lat, posiadamy stabilną infrastrukturę, którą chcemy dopasować do potrzeb klientów, czyli nikogo innego jak was samych. Oferta będzie kierowana głównie do sektora małych i średnich przedsiębiorstw, a także deweloperów.

Pierwszą rzeczą, o którą chcielibyśmy was zapytać jest to co waszym zdaniem powinno cechować dobry hosting, oraz to czego byście sobie nie życzyli aby miało miejsce.

W drugiej kolejności będziemy pytać o funkcjonalność, a także opłaty, ich wysokości i modele.

Pozdrawiam serdecznie i w imieniu całego zespołu --[zmoderowane]-- z góry dziękuję za każdą pomoc.

Anacki Robert.

Ps. Szczególnie liczymy tutaj nas was, czyli deweloperów, którym hosting ma być dedykowany.
batman
Muszę przyznać, iż zaciekawił mnie Twój post, ale po wejściu na stronę bardzo się rozczarowałem. Nic tam nie ma poza dużym banerem. Dopiero po "googlaniu" znalazłem stronę firmy, która nie zachęca do zagłębienia się w lekturę.
anas
Cytat(batman @ 16.12.2006, 19:54:38 ) *
Muszę przyznać, iż zaciekawił mnie Twój post, ale po wejściu na stronę bardzo się rozczarowałem. Nic tam nie ma poza dużym banerem. Dopiero po "googlaniu" znalazłem stronę firmy, która nie zachęca do zagłębienia się w lekturę.

Witam, dzięki za komentarz - platforma powstaje i do czasu startu wersji beta, do której testowania zaprosimy wybranych użytkowników na stronie będzie dostępny jedynie Blog, do którego podałem adres.

Strona firmy --[zmoderowane]-- owszem jest tylko skróconym opisem usług które świadczy - ze względu na rozpiętość oferty hosting będzie posiadał własny adres, którym zajmuje się odpowiednia komórka w ramach firmy.

Tak czy siak każda uwaga jest cenna, Twoje chociażby patrząc na całe przedsięwzięcie od strony marketingowej.

Pozdrawiam,
Anacki Robert.
batman
Jeśli chodzi Ci o adres
Cytat
--[zmoderowane]--
lub (co bardziej prawdopodobne winksmiley.jpg ) --[zmoderowane]--, to nie widzę różnicy. Ten sam baner i statsy.
WereWolf
Cytat(anas @ 16.12.2006, 19:47:58 ) *
Pierwszą rzeczą, o którą chcielibyśmy was zapytać jest to co waszym zdaniem powinno cechować dobry hosting

np. poprawność ortograficzna w reklamach (już tytuł mnie zniechęcił do dalszego czytania)
mike
~anas wszystko ładnie, pięknie ale jesteś użytkownikiem tego forum na tyle długo, że wiesz, że tutaj taki wątek to nic innego jak ... spam.

W związku z powyższym oraz w związku z tym, że tak naprawdę poza tym że coś, kiedyś będzie nie oferujesz nic (a na pewno nic za darmo) usuwam z wszystkich powyższych postów informacje o tym gdzie i co.

Pytanie o to co ma się składać na najlepszy hosting wg. developerów możesz swobodnie zadać bez reklamy swojej firmy.
Odpowiedzi dostaniesz te same.
anas
Witam ponownie,

@mike_mech - nie traktuję posta jako reklamę - oferuję w zamian stworzenie czegoś co będzie odpowiadało deweloperom, czyli nam samym. Poza tym konstruktywne uczestnictwo może prowadzić do otrzymania konta za darmo na 2 lata dla nieograniczonej liczby użytkowników. (Każde ciekawe rozwiązanie wdrożone w ramach hostingu będzie premiowane takim kontem)

Uważam, że swoją subiektywną oceną ograniczasz użytkowników forum do wypowiadania się na tematy, które ich bezpośrednio dotyczą, bo komu jak nie deweloperom www, programistom php hosting taki miałby być dedykowany.

Poniżej wiadomość którą otrzymałem po Twojej moderacji, myślę że to czytelny dowód na to co piszę.

Cytat
Witam,

Czy mógłbyś podać mi link bo niestety nie mogłem kliknąć bo ktoś zmoderował dry.gif

Temat: Nowa platforma hostingowa

Pozdrawiam smilingsmiley.gif

Dla dobra autora PW, nie podaję jego danych i mam nadzieję, że cytatu nie będzie miał mi za złe.

Ps. W ramach obecnej działalności sponsorujemy hosting dla takich projektów jak Open Power Board, czy Open Power Template. - to powinno Cię utwierdzać, że mimo faktu, iż hosting będzie miał charakter komercyjny, może jednak być odskocznią dla zdolnych programistów, których chętnie wspieramy i liczymy na to samo w drugą stronę. Taka dwustronna współpraca może dla nas wszystkich owocować pożytkiem - my jako firma będziemy zarabiać, tworząc dobre rozwiązania, deweloperzy będą mieli hosting taki jakiego potrzebują (z możliwością wpływania na jego kształt - taka jest idea projektu).

Pss. Rzeczywiście na razie za wiele nie ma, bo projekt ma powstawać od samego początku z udziałem użytkowników i nie chcieliśmy nic narzucać.

Pozdrawiam i liczę na rozsądne podejście ze strony moderatorów. Pozwólmy użytkownikom ocenić czy to spam, czy raczej pewna propozycja w dziale hydepark, pozwalającym dyskutować na dowolne tematy. Jeśli jednak decyzję swoją podtrzymasz(cie) to ja ją oczywiście szanuję. Jestem uczestnikiem forum od wielu lat i liczę jednak na nietraktowanie moich postów jako reklamy - nie piszę za dużo, bo uważam że człowiek powinien odzywać się jedynie w odpowiednich momentach - jak dla mnie to jest właśnie taki moment.

Pozdrówka.
AxZx
proste rozwiazanie: zrob forum na stronie tej firmy i niech tam wszyscy sie wypowiadaja.
anas
Witam,

w moderowanej treści podałem adres blog'a na którym użytkownicy mogą się swobodnie wypowiadać i uczestniczyć w projekcie - to miał na celu ten post - jeśli jesteś zainteresowany, do czasu rozpatrzenia sprawy przez władze php.pl mogę podać adres i pełną treść posta bez moderacji jako PW.

Pozdrawiam i dziękuję za sugestię - forum jest dobrym pomysłem, rozważymy to.

Anacki Robert.
ARJ
kiedy to wszystko zacznie działać? bo bloga jak na razie nie ma, jak i strony. chce poczytać co będzie oferowane, bo dobry hosting nie jest zły biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.