Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pozycjonowanie a zmiana meta tagów
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Mystic007
Dostałem wypozycjonowaną stronę, jednak przydałoby się zmienić jej tytuł i opis. Jednak boję się to zrobić w obawie przed utraceniem pozycji w google. Co radzicie mi zrobić?
Diwi
Meta tagi nie mają żadnego wpływu na pozycję strony w wyszukiwarce. Jedynie title ma znaczenie (ale nie bardzo duże), liczą się linki linki i linki !

Pozdrawiam
Mystic007
Coś mi mówi, że najważniejszy jest właśnie tytuł i opis strony, a że samymi słowami kluczowymi to raczej można sobie tylko narobić kłopotów. Dla pewności czy ktoś potwierdzi słuszność powyższego posta? oczywiście linki się załatwi winksmiley.jpg
mike
Mają znaczenie, ale znikome.
Zapytaj u specjalistów: forum.optymalizacja.com - Pozycjonowanie i Optymalizacja.
Diwi
Hehe, no to jako osoba z PiO dorzucę jeszcze jedną poradę:

Zamiast pakować w title i description ile się da słowa kluczowe pomyśl nad tytułem i opisem który przyciągnie uwagę winksmiley.jpg (dodatkowe wejścia gwarantowane biggrin.gif)
Mystic007
Dziękuję za odpowiedzi winksmiley.jpg

PS. Pakowanie w anchory linków, title i opis to po prostu szkodzenie sobie bo każdemu słowu jest wtedy przypisywana mniejsza 'waga' ;p Tak czytałem... winksmiley.jpg
mike
Cytat(Mystic007 @ 8.02.2007, 16:10:44 ) *
PS. Pakowanie w anchory linków, title i opis to po prostu szkodzenie sobie bo każdemu słowu jest wtedy przypisywana mniejsza 'waga' ;p

Dlatego trzeba pakować ich rozsądną ilość.
Nie powinno się dawać zbyt wiele. Najbardziej optymalna ilość to chyba coś koło ośmiu.
neeon
Cytat(Mystic007 @ 7.02.2007, 21:59:22 ) *
Coś mi mówi, że najważniejszy jest właśnie tytuł i opis strony, a że samymi słowami kluczowymi to raczej można sobie tylko narobić kłopotów. Dla pewności czy ktoś potwierdzi słuszność powyższego posta? oczywiście linki się załatwi winksmiley.jpg

Cytat(Mystic007 @ 7.02.2007, 21:59:22 ) *

tytuł jest ważny i opis + treść strony ( google nie bierze pod uwagę słow kluczowych )
shpyo
Cytat(neeon @ 10.02.2007, 23:15:14 ) *
( google nie bierze pod uwagę słow kluczowych )

Łooo Panie winksmiley.jpg
Zdziwiłbyś się.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.