Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wygraj $30 tnąc design
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
mike
Jest fajny konkurs CSS OFF. Zapraszam do udziału.

Cytat
At noon, CST, June 1, a .psd will be available for download in .zip format on this page. You’ll have twelve 24 hours to send your zipped entry to cssoff@gmail.com.

The winner of this contest gets to pick between $30 in cash or a $50 donation to a charity of their choosing. Plus, we’ll feature you and your site when we discuss your winning entry.

Plik .psd pojawi się o 19:00 wg naszej strefy czasowej.
shpyo
przyjmuję wyzwanie!
hwao
Czytałem smile.gif Ciekawy bardzo pomysł, ciekawe jakie będą rezultaty smile.gif

Swoja drogą to kolejny ciekawy news od Mike, może w końcu admini otworzą odpowiednie forum?
DeyV
po co? Wdaje mi się, że to jest dobre na takie rzeczy.
(nie lubię rozdrabniania na wiele małych subfor - już teraz mamy ich bardzo dużo...)
sagittariuspl
już jest... liczyłem na coś bardziej 'skomplikowanego'. templatka wcale nie najwyższych lotów. Panowie - do dzieła i powodzenia (ja się nie bawię bo grafika to nie moja specjalność ;] )
babejsza
A co smile.gif

http://new.2kola.com/cssoff/

miałem ambitny plan zrobić to porządnie, ale w połowie mi się odechciało winksmiley.jpg
barat
Hmm ... ja miałem 3 godzinki by to zrobić smile.gif
Ale udało się xHTML 1.1 Strict smile.gif

Niestety, już końcówkę (buty MEN, WOMAN i KIDS) zrobiłem "na odczep się" z braku czasu...
I trochę bałagan w kodzie smile.gif
sagittariuspl
wiadomo kiedy mają być znane wyniki?
barat
pewnie z tydzień im zejdzie smile.gif
mike
After the contest
Cytat
Results will not be ready for several days. We want to allow plenty of time for us to consider every entry carefully and prepare results thoroughly. Be patient with us.

Przyznam jednak, że jestem rozczarowany. Oczekiwałem tego, że projekt, który dadzą będzie trudny, ba, nawet jak nie trudny to trudniejszy niż to.
Martwiłem się, że będzie to silna konkurencja dla moich wczorajszych planów na cały dzień: "Interfejs Użytkownika - Kansei w praktyce".
Lecz niestety nie było.

Wolałem pójść na seminarium.
mariuszn3
Nie był taki do końca łatwy ten układ, też wszystko zależy jak ambitnie do tego się podeszło.
Na początku chciałem zrobić płynny układ ale przez brak czasu i nie możność odnalezienia sensownego rozwiązania na stopkę zrezygnowałem..
W pośpiechu zostawiłem niestety parę niedoróbek.. gdyby nie kolidujący ślub brata to bym to zrobił najlepiej jak potrafię.. a tak to czekam na kolejny projekt za miesiąc ;-)
Moje cięcie

babejsza przerabiałeś logo?
mike
Cytat
For those wondering, we’ve got a total of 53 entries for our first CSS Off from participants all around the globe.
Słabo.
Myślałem, że ilość prac będzie liczona w setkach. Tym bardziej, że "all around the globe" biggrin.gif

Też czekam na kolejna odsłonę. Raz że może nie będe miał wtedy co robić a dwa może będzie ambitniejsze winksmiley.jpg
babejsza
Co do łatwości projektu to potwierdzam. Nie należał do najbardziej wymagających. 53 osoby uczestniczące to myślę, że jak na pierwszy konkurs wynik satysfakcjonujący.

Loga nie przerabiałem, ale ciąłem lay przy pomocy Fireworks'a i możliwe, że w nim logo mogło delikatnie inczej wyglądać niż w PSD.
mariuszn3
53 faktycznie nie za wiele.. mam duże obawy, że z 40 zgłoszeń to z Polski 8-)
NoiseMc
Babejsza chyba rozwaliles wszystkich swoim rozwiazaniem jedyne co to te obrazki jako tla, a nie faktyczne obrazki. Co do reszty ciec, niektore byly fatalne ... Georgia mi sie na Macu pokazala w jednym z nich, w innym we wszystkie strony lay sie rozjechal ... nie ma co polskie ciecia byly najlepsze
babejsza
Hmmm, rzeczywiście z tych co się pochwalili w komentarzach to chyba wszystkie się rozlatują. Z resztą mój jak się okazało już po wysłaniu też ma jedną (przynajmniej winksmiley.jpg) niedoróbkę (związaną z szerokością layoutu, czyli 777px i renderowaniem przy zmianie wilkości okna).

Co do obrazków to rozumiem, że chodzi Ci o obrazki butów? Jeżeli tak, to są one umieszczone w tle z premedytacją. Według mnie te obrazki nie reprezentują danego produktu, a tylko kategorie i są tylko "ozdobnikiem" więc poszły jako styl dla listy.
mariuszn3
Babejsza co do obrazków butów to zgadzam się z NoiseMc według mnie zdecydowanie są one częścią treści a nie dekoracji strony - klient aby zmodyfikować treść strony (zmienić element w liście albo dodać nowy) nie powien grzebać w CSS'ie a przy Twoim rozwiązaniu jest zmuszony.
Też trochę Ci się krzaczy przy powiększaniu tekstu i nie wygląda dobrze z wyłączonymi obrazkami.. jeszcze parę innych rzeczy ale to już bardziej subiektywne kwestie a takie chyba bardzo na werdykt nie powinny wpływać smile.gif

Nie mniej tak czy siak z tych prac, które można do tej pory zobaczyć to też uważam, że Twoja robi najlepsze wrażenie smile.gif

Szczerze to spodziewałem się trochę lepszej jakości prac i chyba Twoja jest jedyna, która trzyma jakiś poziom.. też jesteś chyba jedyną (no jedną z dwóch winksmiley.jpg osób, która zadbała o to by stopka zawsze schodziła do dolnej krawędzi okna.

Jestem ciekaw czy ktoś naprawdę wykonał ten układ solidnie, wtedy finalna decyzja by pewnie opierała się nie na najmniejszej ilości mankamentów a na użytych technikach a tak by było chyba najciekawiej smile.gif
babejsza
Być może nie upieram się, ale zrobiłem jak zrobiłem. Co do "krzaczenia się" to ogólnie wyglądało to tak, że zacząłem robić jeszcze w piątek po nocy i chciałem skończyć w sobotę, ale coś wypadło i musiałem kończyć na szybko czego rezultaty teraz widać. Może przy następnym będzie więcej czasu, chodź spodziewałbym się jakiegoś większego wyzwania winksmiley.jpg.
barat
Znam ten ból z czasem - na początku podszedłem ambitnie , ale nie starczyło mi czasu na dodanie tych nieszczęsnych butów w prawym dolnym rogu i są "na odwal się" bo jak to Ja ... zabrałem sie za to 3 godziny przed deadline tongue.gif

Mnie zaskoczył fakt, że chyba wszyscy chwalący się na tamtej stronie efektami swojej pracy nie poradzili sobie z menu smile.gif
Myślałem, że to będzie normalnie zrobione smile.gif

Nie wpadłem na pomysł, by events zrobić jako listę smile.gif Bardzo dobre posunięcie moim zdaniem smile.gif

Mój efekt to:

http://swapmagic.xorg.pl/cuted/

CSS w kodzie (u góry) i nie uporządkowane ... zabrakło czasu smile.gif
Muszę się w końcu nauczyć pisać w taki sposób by po napisaniu nie trzeba było sprzątać smile.gif
I do tego te nieszczęsne buty smile.gif
mariuszn3
Cytat(babejsza @ 5.06.2007, 18:16:36 ) *
..chodź spodziewałbym się jakiegoś większego wyzwania winksmiley.jpg.

Jak na razie każdy mówi, że strasznie proste a nie widziałem żadnego naprawdę dobrego cięcia... ;-)
Jak ogłoszą wyniki będzie można zobaczyć jak zrobiła to ta część, która się nie chwali - może tam trochę lepiej sytuacja wygląda smile.gif
mike
Konkurs CSS OFF wygrał Dawid Lizak

Proste było, że wygra ktoś z Polski. Cieszy mnie jeszcze bardziej, że to ktoś z mojej rodzinnej Łęcznej smile.gif
(Jaki ten świat mały)
babejsza
hmmm, dobra robota smile.gif.

Na liście wraz z @lizakiem oraz @eising jestem oznaczony poprzez: <tr class="finalist">. No to i tak jestem zadowolony, chodź nie powiem trochę zazdroszczę winksmiley.jpg. Ale jak na pierwszy konkurs, w którym wziąłem udział to i tak nieźle smile.gif.
mariuszn3
Myślę, że w pełni zasłużona wygrana.. choć kod Dawida miejscami jest dość kontrowersyjny..
Tobie Babejsza też jak najbardziej należą się gratulacje smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.