Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Z dźwiękiem zabawy
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
fiszol
Generalnie sprawa banalna, bo przecież wystarczy wyjście słuchawek z wieży wpiąć w wejście na mica w karcie dźwiękowej i rejestrować to jakimś softem do wybranego formatu, ale to czasochłonne bo trzeba robić to czasie rzeczywistym. Jest jakiś patent żeby zrobić to szybciej? np jakimś sprzętem odtwarzać kasetę ze speedem x8 a później zwolnić zarejestrowany plik audio ?
sztosz
Tak, oczywiście że się da. Soft? Np. Adobe Auditon (Soundbooth) ale gdzie ty znajdziesz taki sprzęt... winksmiley.jpg
fiszol
sprzęt zrobie, puszcze większe napięcie na silniczek i powinno się udać, jak nie x8 to x4 na bank... Ja tych kasat mam pokaźną kolekcje i musiałbym naprawdę sporo czasu przy kompie tego pilnować, a że to materiały które nigdy nie wyszły i już nie wyjdą na cd muszę kombinować - bo wiadomo że słuchanie kaset je zażyna...
sztosz
Jak uda ci się szybko zgrać, to potem bez problemu we wspomnianym programie wszystko zrobisz. Ja mimo braku doświadczenia, bez problemu wyciągałem nim ukryte wiadomości Floydów, czy puszczałem kawałki i od tyłu przyspieszone/zwolnione by znaleźć jakieś satanistyczne ukryte wiadomości biggrin.gif
fiszol

hehe smile.gif

Boję się tylko że czegoś nie dogram i np prędkośc zgrywania będzie 3.97 z zwalniać będę x4, wyjdzie w praniu smile.gif
sztosz
Jak będzie stała prędkość to się nie masz czym martwić. Gorzej jak będzie zmienna smile.gif

A tak z ciekawości zapytam, jakie to materiały? Jeśli jakieś bootlegi... to we Net jest pełen Flaców winksmiley.jpg
fiszol
Żadnych bootlegów, ot zwykłe kasety który wychodziły końcówką 80 i początkiem 90, przeważnie metal, przeważnie polskie kapele. Chcem je po prostu jakoś sobie zabezpieczyć smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.