Cytat
Jezeli juz wyczowasz ironie, to wytlumacze: jezeli cos jest pisane w JS to musisz miec parser JS, zeby dostac tego wynik. Nie ma tekiej mozliwosci, zebys otworzyl strone poprzez socketa i dostal to co widzisz na ekranie, poniewaz odpowiada za to wiele MB bibliotek. Mozesz przesledzic wykonywanie skryptu w JS i po prostu zlezc ten najwazniejszy "clue". To powinno zrobic sztuczke, ale i tak musisz sie przekopac przez ten JS (tyle, ze druga wersja nie wymaga pisania wielu kodu, a tylko kartki i olowka, ew. debuggera).
No właśnie chcę uniknąć przekopywania się przez bibioteki :/
Cytat
A tak swoja droga nie moge sie oprzec wrazeniu, ze Ci sie nie chce a chialbys, zeby dzialalo...
Masz rację 0 masz tylko takie wrażenie a tak nie jest. Jakby mi się nie chciało to bym się za to nie zabierał.
Cytat
Z drugiej strony nie ma rzeczy niemozliwych. Po prostu niemozliwe trwa dluzej...
O! Też tak uważam, także myślę, że w końcu znajdę (znajdziemy) rozwiązanie

Cytat
Nie wiem jak jest w C++, ale w Delphi była taka fukcja, do pobrania pliku z internetu:
Kod
teskt = PobierzPlik('http://jakas_tam_strona.pl/plik.txt'); // nazwa zmyślona, bo niepamiętam
więc myślę, że w C++ tym bardziej takowa funkcja być powinna,
a jeśli tak to jako parametr wywołujesz skrypt php z odpwiednio ustawionym GET'em w url,
skrypt robi echo takie jak tam chcesz, czyli sama liczba
A czy przeczytałeś dokładnie? Plik umiem pobrać - problem leży gdzie indziej - pobierzesz stronę z kodem JS - i co dalej? To właśnie ten kod JS ma wygenerować odpowiedź. Odpowiedzi nigdzie na stronie nie ma. Właśnie z tym jest
problem

Kod
Z tego co wiem to chyba nie tylko Michelin ma GeoLocator ... moze sprawdz ten z ktorego korzysta Google Maps (http://www.google.com/apis/maps/documentation/index.html)
Potrzebuję liczyć trasę od do.... przez konkretne punkty, a tylko Via Michelin ma AKTUALNE dane.
Cytat
Trzeba by wygrzebac wartosci jakie pobiera od serwera, podejrzec jak JS to oblicza i napisac taki sam algorytm w jezyku w ktorym piszesz aplikacje ... no dla mnie jedyne wyjscie ...
No na razie chciałbym tego uniknąć :/ Nie to, że jestem leń, ale po co wyważać otwarte drzwi

Acha jest jeszcze jeden myk! Nie mogę zrobić parsera bo wynik musi być konkretnie z tej strony - przy rejestracji podaje się stronę z które będą odpalane skrypty JS - inaczej nie działają. Czyli potrzebują coś co sparsuje mi sam wynik :/