Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z akumulatorami
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Halva
Witam!
Mam dwa akumulatorki Energizer 2500 mAh NiMH i ładowarkę która nie sygnalizuje poziomu i stanu naładowania.
Prąd ładowania to 2.8V, 70mA, 0.4 VA.
Ładowałem akumulatory 12h i nie doładowały się do końca, doładowałem je kolejne 12h dalej nie doładowane do końca. Co jest z tym nie tak?
Sedziwoj
Kup porządną ładowarkę,m bo rozwalasz akumulatory. Teraz takie ładowarki to nie taki koszt.
1010
A może akumulatory już nie są za dobre i ładowarka nie ma tu nic do rzeczy...
Sedziwoj
@1010
Nie ważne, dobra ładowarka wyjaśni sprawę. Wtedy się okaże co jeszcze zostało z tych biednych akumulatorów.
1010
a może aktualna ładowarka jest dobra i kupno nowej to niepotrzebny wydatek...
Halva
Akumulatory są nowe prosto od przedstawiciela handlowego. Podejrzewam że to ładowarka, bo nawet akumulatorów 800mAh nie doładowuje.
Sedziwoj
Cytat(1010 @ 14.12.2007, 15:58:39 ) *
a może aktualna ładowarka jest dobra i kupno nowej to niepotrzebny wydatek...

Chyba nie rozumiesz, jak ładowarka nie wskazuje nawet czy są naładowane, nie mówiąc o innych opcjach to znaczy że nadaje się tylko do kosza.
1010
Cytat(Sedziwoj @ 14.12.2007, 20:17:35 ) *
Chyba nie rozumiesz, jak ładowarka nie wskazuje nawet czy są naładowane, nie mówiąc o innych opcjach to znaczy że nadaje się tylko do kosza.

zrozumiałem że po prostu nie ma takiej funkcji...
Halva
Cytat(1010 @ 14.12.2007, 20:22:06 ) *
zrozumiałem że po prostu nie ma takiej funkcji...

Bardzo dobrze zrozumiałeś.
1010
no właśnie... i w tym momęcie nie wiemy co jest walnięte... ąkumulatory czy ładowarka...
sztosz
Jak samochód nie ma kół to też się zastanawiasz czy to samochód walnięty... czy może jednak z drogami jest coś nie tak? winksmiley.jpg
1010
Chyba sie nie rozumiemy smile.gif
Sedziwoj
Cytat(1010 @ 15.12.2007, 14:43:49 ) *
Chyba sie nie rozumiemy smile.gif

Ja bym raczej stwierdził, że ktoś nie rozumie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.