Mój pierwszy skrypt.. to było tak dawno, kiedy miałem jeszcze 15 lat, kiedy byłem młody i nie chciałem iść na rente

. Teraz jestem 3 lata starszy, chce iść na emeryture i jak widze ten skrypt to mi się smutno robi :]. Pomyśleć, że kiedyś to dla mnie był taki sukces, normalnie ze trzy tygodnie chodziłem dumny, że mi się udało. To był system newsowy, który obsługiwało jedno zapytanie sql. Pamiętam, pobierałem wszystko nawet komentarze. Potem doszło drugie zapytanie, ba! podział na tematy, gdzie był select i można było sobie wybrać to co się chciało. Ha komentarze były, obcinanie było... gdy miałem tylko zrobić adminkę to stanęło. Skrypt w poprawionej wersji używam do dziś, niestety wciąż nie mam czasu napisać adminki do niego, ale już niedługo to nastąpi bo zleceniodawca naciska

.
Moim drugim skryptem była księga gości na plikach, przeróbka, która nie działała.
Trzecim skryptem było forum, oparte na bazie danych. Nie wiedziałem wtedy, że istnieje phpbb2

. Nie skończyłem, bo nie wiedziałem jak zaplanować bazę danych.
Trzecim skryptem był sklep. Sklep internetowy dla jakiegoś łosia

. W każdym razie były newsy, były produkty, wyszukiwarka, kategorie.. no ale projekt zawisnął, bo nie było chętnych na niego. No i nie chciało mi się go kończyć, bo to był tylko przedsmak tego, co zrobię.
Fajnie jest powspominać.

. Jeszcze dzisiaj dopiszę adminkę do mojego pierwszego skryptu!