Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: prawa autorskie
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
loo
Czy jest łamaniem praw autorskich jeżeli wykonuje jakaś prace, powiedzmy w 3dsmax'ie i korzystam z tutoriala napisanego przez kogos tam, a nastepnie ta prace (ktora sam stworzylem przy pomocy tut) wykorzystuje na swojej stronie i uzywam jej jako mojej ? Moim zdaniem to nie jest łamanie prawe ale chcialbym poznac wasze opinie biggrin.gif
essey
tutorial jest po to, żebyś się mógł tego nauczyć i to zrobić.
jak zrobisz to sam (nawet przy pomocy tutka) mozesz zrobić z tym co chcesz
Foxx
W tutorialach raczej nie spotyka się przykładów które mogłyby być tak cenne żeby zaraz o nie walczyć w sądzie
essey
co innego jak bys umiescil ten tutorial na swojej stornie i sie pod nim podpisał ...
ale jezeli sam zrobisz prace, opierajac sie o tutorial, mozesz nawet ją sprzedac. ale jak napisal Foxx, nie spotyka się przykładów które mogłyby być aż tak cenne.
loo
a no spoko, tak tylko sie pytałem bo zaczynałem sie zastanawiać nad tym biggrin.gif
Cudi
Wszystko zależy od zdania pierwotnego autora tutorialu, może on sobie zastrzec np. że prace oparte o jego tutorial muszą zawierać jakiś link lub że trzeba mu je zgłosić. Nie sądze by ktoś ścigał kogoś kto tego nie zrobi, ale zawsze jest to jakaś forma odwdzięczenia sie autorowi za jego prace smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.