Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z hostingiem
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Amanda
Założyłam sobie konto na płatnym hostingu inwestnet.com Tylko problem w tym, że nie dostałam żadnych namiarów na ftp pma, panel i nie wiem co mam dalej zrobić? Na razie chcialam wg ich zasad przetestowac za darmo to konto na 2 tygodnie, no ale jak kiedy nie mam nic co jest potrzebne do zalozenia strony? Jedyne to otrzymalam haslo i login do panelu z lista bilingowa czyli edycja swoich danych, jak placic itp. Czy ktoś miał już moze do czynienia z tym hostingiem? Nie miałam nigdy płatnego hostingu, więc może tam są jakieś inne zasady?
strife
Witam,

Wydaje mi się, że szybciej otrzymasz te informacje od Panów z tej firmy niż od nas, napisz maila do nich smile.gif

Pozdrawiam.
trucksweb
przeciez nie zaloza Ci konta w tej sekundzie, musisz poczekac do 3dni (najczesciej). Dostaniesz maila z informacja i danymi do konta.
Amanda
Pisalam do nich, ale nie odpowiedzieli. Myslalam, ze konto sie utworzy od razu. Tak przynajmniej mialam na darmowych hostingach. Najwidoczniej na platnych jest inaczej.
trucksweb
no chyba ze jest inaczej, jak to sobie wyobrazasz inaczej ? ze co minute beda mieli zakladane milion kont na wysylanie spamow ?
Najpierw musza sprawdzic Twoje dane, wydzielic parmetry, skontaktowac sie z Toba (rzadziej) a dopiero potem wysylaja maila i udostepniaja konto.
Jesli myslisz ,ze odpisza w weekend to sie obudz- żadna szanujaca sie firma nie odpisuje w weekendy- poza pomoca techniczna.

//
ps. zadna tongue.gif
Amanda
Cytat(trucksweb @ 28.06.2008, 18:00:20 ) *
(...) jak to sobie wyobrazasz inaczej ? ze co minute beda mieli zakladane milion kont na wysylanie spamow ? Jesli myslisz ,ze odpisza w weekend to sie obudz- rzadna szanujaca sie firma nie odpisuje w weekendy- poza pomoca techniczna.

No myślałam, że jest tak jak na darmowych że od razu się konto aktywuje. Nie miałam nigdy płatnego hostingu, dlatego pytam.
Dandelion
Cytat
jak to sobie wyobrazasz inaczej ? ze co minute beda mieli zakladane milion kont na wysylanie spamow ? Jesli myslisz ,ze odpisza w weekend to sie obudz- rzadna szanujaca sie firma nie odpisuje w weekendy- poza pomoca techniczna.

przyklady ?

dhosting.pl masz 2 tygodnie okresu testowego za darmo od zaraz wiec co ty opowiadasz ?

home.pl

24/7 h support nie tylko techniczny wiec kolejna bzdura
suchy1
Cytat(trucksweb @ 28.06.2008, 11:40:51 ) *
przeciez nie zaloza Ci konta w tej sekundzie, musisz poczekac do 3dni (najczesciej). Dostaniesz maila z informacja i danymi do konta.

co Ty mowisz jakie 3 dni ?!?! kiedy ostatni raz zakladales serwer to maksymalnie 15-60 min. POniewaz robi sie to z automatu. Co do firmy, kolejna firma z podwórka smile.gif
nitro18
http://www.webhostingtalk.pl/ (opinie o hostingach)
http://www.webhostingtalk.pl/index.php?sho...stnet\.com (o twoim)
ShadowD
Moje zdanie o tym forum z opiniami, zacznę od jednego ale to bardzo ważnego słowa "śmietnik" do wielu hostingów są pozakładane tematy z jednym pytaniem i koniec. Przykładowo WebHost.pl ~ projekty.pl moim zdaniem super hosting, pomoc techniczna w kilka minut od telefonu w godzinach pracy. A co pisze na tzm forum?? Koleś "przybłęda" nawet nie sprawdził a już mu się nie podoba...

Jeśli od jakiejś firmy nie otrzymujesz maila w ciągu 1 dnia (nie licząc niedziel/świąt) to moim zdaniem jest już coś nie tak, mi server na vebhost zakładał się ~ 15 min od złożenia zamówienia więc proszę nie wyjeżdżać z 3 dniami bo to musiał by być dziwny hosting który na wstępie odradzam.

Nie miałem styczności jeszcze z tą firmą o jakiej piszesz lecz jeśli oferują czas testowy to można sobie po testować, ja przez 4 servery się błąkałem po ~ tydzień na jednym, aż doszedłem do wyżej wymienionego urzekli mnie pomocą w skrypcie gotowego silnika gry w którym było coś nie tak po 20 min od telefonu miałem poprawiony kod...

Proponuję zajrzeć i przetestować WebHost.pl / Projekty.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.