Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: CUTENEWS - User registration is Disabled
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
rafalsr
Witam,
mam taki mały problemik... używam cuteNews v1.3.6 już od dłuższego czasu (www.fwsn.net) i dopiero teraz zaszła taka potrzeba włączenia rejestracji użytkowników, lecz myślałem że trzeba jedynie zmienić w opcjach - "Only Registered Users Can Post Comments", ale okazało się że komenty wyłączone są kompletnie i kiedy wchodzę na register.php wyskakuje mi taki komunikat: User registration is Disabled. Czy istnieje możliwość zainstalowania modułu tej rejestracji bądź włączenia jej w jakiś sposób bez ponownej instalacji systemu?
Spykaj
Panel admina -> Options -> System Configurations -> Allow Self-Registration: YES
rafalsr
no właśnie w tym problem, że w options nie ma takiej opcji jak podałeś, więc nie ma jak włączyć rejestracji w panelu admina, mimo iż istenieje register.php
Spykaj
U mnie jest... jaką masz wersję dokładnie ? Może spróbuj zaktualizować do najnowszej ?
rafalsr
używam wersji 1.3.6... ale wydaję mi się że nie potrzeba aktualizacji gdyż istnieje możliwość rejestracji w tej wersji, inaczej by nie było pliku register.php
Spykaj
Może spróbuj przeedytować plik register.php, wywalić (albo zakomentować) po prostu te linijki (albo ify), które sprawdzają te zabezpieczenia winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.