Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Phpmailer nie chce dzialac
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gallareton
Tak wyglada skrypt ktorego uzywam (wsyzstkie maile, login i haslo normalnie w nim sa wpisane ;])
  1. <?
  2. <input type="submit" value="mail" name="submit">
  3. if ($_POST['submit'] == true) {
  4. require("phpmailer/class.phpmailer.php");
  5. $mail = new PHPMailer();
  6. $mail->PluginDir = "phpmailer/";
  7. $mail->From = "";
  8. $mail->FromName = "";
  9. $mail->Host = "poczta.o2.pl";
  10. $mail->Mailer = "smtp";
  11. $mail->Username = "";
  12. $mail->Password = "";
  13. $mail->SMTPAuth = true;
  14. $mail->SetLanguage("pl", "phpmailer/language/");
  15. $mail->Subject = "Email testowy";
  16. $mail->Body = 'Email testowy';
  17. $mail->AddAddress("gallareton@mtv.pl","Gallareton");
  18. if($mail->Send())
  19.    {
  20.    echo 'E-mail zostal wyslany';
  21.    }
  22. else
  23.    {
  24.    echo 'E-mail nie mogl zostac wyslany, przyczyna :'. $mail->ErrorInfo;
  25.    }
  26. $mail->ClearAddresses();
  27. $mail->ClearAttachments();
  28. }
  29. ?>

E-mail nie mogl zostac wyslany, przyczyna :B³šd SMTP: Nastêpujšcy odbiorcy sš nieprawid³owi: gallareton@mtv.pl

A to blad ktory mi sie wyswietla... uzywa ktos moze phpmailera i wie co jest nie tak? Bo probowalem rozne maile i zawsze wysiwietla, ze nieprawidlowy odbiorca

Czy naprawde nikt tego nie uzywa? Jesli tak to moglby ktos chociaz dac jakis opis jak skonfigurowac komputer, zeby funkcja mail() dzialala i co zrobic, zeby dzialala na serverze funpic.de ?
nospor
PHPMailer ma pewną odchylke. Polega ona na tym, ze gdy podasz złe dane do swego konta pocztowego, z ktorego bedziesz wysylal maile to PHPMailer napisze, ze twoj adresat jest nieprawidlowy.
Czyli to nie twoj adresat jest zly, tylko Twoje dane do konta lub nie moze sie akurat połączyc z Twoim kontem
Gallareton
A mozna wiedziec na jakich pocztach phpmailer nie dziala? (z tego co czytalem, to m.in. na gmailu) Bo byly na pewno dobrze wpisane... zreszta na wszelki wypadek je jeszcze przejrze
mike
Cytat(Gallareton @ 21.10.2008, 22:17:03 ) *
A mozna wiedziec na jakich pocztach phpmailer nie dziala?
PHPMailer działa na wszystkich serwerach pocztowych na jakich testowałem.
GMail, WP, Onet, Interia, Yahoo!, ...

Zresztą dlaczego miałby działać wybiórczo?
nospor
Wysylalem z wielu i nie mialem problemow.
Co do gmaila to w starych wersjach PHPMailera byly haki na gmaila a w nowej wersji PHPMAiler juz chyba sami to rozwiązali

edit:
Cytat
Zresztą dlaczego miałby działać wybiórczo?
Bo w starszej wersji na gmailu nie dzialal. Spowodowane to bylo sslem czy jakos tak. W nowej wersji to chyba juz rozwiazali
mike
No to chyba macie na myśli baaardzo starą wersję. Pisałem aplikację, w której PHPMailer działał na skrzynce GMaila jakieś trzy lata temu i nie pamiętam żadnych problemów.
nospor
A widzisz, a ja pamietam. Nawet pamietam jak szukalem rozwiązan bo ludzie tez mieli problem. Nie pamietam jednak na jakiej wersji to bylo, ale jakis czas temu winksmiley.jpg
Gallareton
Wlasnie poprawnie sie zalogowalem za pomoca danych z pliku i wciaz wyswietla mi, ze nieprawidlowy adresat :/ Probowalem wysylac wiadomosc i z o2 i z gmaila na 2 rozne maile (oba na gmailu), cos jeszcze moze byc nie tak?

Co do podpisu... przepraszam, poprostu mi sie strasznie nudzi czekajac na odpowiedzi

To jak dopomoze mnie ktos jak jest z ta funkcja mail()? Bo phpmailer "ani drgnie"

Ok, przepraszam juz dziala... Poprostu wczesniej uzylem z phpedii bodajze skryptu do wysylania maila, a teraz sprobowalem z pliku example i dziala. Widocznie maja na phpedii blad, a ja niepotrzebnie przez to posty nabijam. Jeszcze raz przepraszam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.