Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Uszkodzony plik AVI
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Lonas
Witam. Mam taki problem - padl mi dysk, z którego udało mi sie programem odzyskac pliki avi ktore tam byly - ale podczas odzyskiwania w pliku cos sie zepsulo - teraz odtwarzacze ktorymi probuje naprawic plik pokazuja ze to nie jest plik avi - sprawdzalem prograem avic jakie kodeki sa potrzebne - avic pokazuje krzaki - ©Ş|č :/

probowalem plik otworzyc avi checker, videofixer, AVImedic, Virtual Dub, VLC

i nic - ktos wie jak moge naprawic strukture tego pliku ?
michalkjp
Cytat(Lonas @ 3.01.2009, 19:46:33 ) *
i nic - ktos wie jak moge naprawic strukture tego pliku ?

Nie znam się na naprawianiu AVI'ków, ale trochę się bawiłem w odzyskiwanie danych - jeśli udało Ci się odzyskać plik a program wyświetlający o nim informacje pokazuje krzaki, to niezbyt dobrze Ci wyszło odzyskanie pliku. Informacje o pliku - jego kodowaniu etc. są najczęściej umieszczone w nagłówku pliku. Tak jest w przypadku kompresowanych filmów - jeśli te informacje zostały utracone, to nie możesz zakładać, że reszta informacji jest poprawna. W zasadzie, to Twój filmik mógł się zamienić w duży plik wypełniony losowymi danymi.
Lejto
mój dysk był 2 razy formatowany próbowałem odzyskać dane jednym programem to wszystko porozwalane było, potem znalazłem program GetDataBack for NTFS odzyskałem i wszystko działało, wszystko odzyskało i jest ok smile.gif
michalkjp
Podczas formatowania dane nie są usuwane - można je odzyskać. Jeśli "padnie" Ci dysk, to może to oznaczać wiele różnych uszkodzeń fizycznych talerzy jak również elektroniki, które prowadzą do przekłamywania danych etc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.