Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PORTFOLIO] tamlyn.pl
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
TAMLYN
Witam.
Właśnie skończyłem swoje nowe portfolio i ciekaw jestem waszej oceny.

Adres: http://tamlyn.pl

Na stronie mogą się jeszcze pałętać literówki, za które najmocniej przepraszam.

Pozdrawiam,
Tamlyn
Speedy
Strasznie ciemne. Nie da się tego czytać ze względu na dobór kolorów. Zastosowanie ajax-u do ładowania poszczególnych stron w takim serwisie nie wydaje mi się być najlepszym pomysłem ze względu na dostępność.
thomson89
Jak dla mnie kolorystyka za ciemna, choć wsyztsko ładnie dopasowane, aby się nie zlewało. Ja nie lubię ciemnego, ale tutaj to pasuje. Mógłbyś marginesy boczne ustawić. Bradzo mi się podobają efekty. Flagi i menu.

Jaka technika programowania?

Ocena: 4/6. Pozdrawiam i gratuluję!
TAMLYN
Cytat(Speedy @ 9.01.2009, 20:09:56 ) *
Zastosowanie ajax-u do ładowania poszczególnych stron w takim serwisie nie wydaje mi się być najlepszym pomysłem ze względu na dostępność.

A próbowałeś wyłączyć js? tongue.gif Wyłącz i pogadamy o dostępności ^^

Strona jest robiona w dwóch wersjach: z bajerami i bez. Dla osób z js wczytuje dane poprzez AJAX'a a dla osób bez js i dla wyszukiwarek - czysty html.

Strona poprawnie wyświetla się we wszystkich przeglądarkach (choć IE lekko rozjeżdża menu nawigacyjne).

Co do kolorystyki - pomyślę nad ulepszeniem.

@thomson89 - technika to php i mintAJAX. Efekt flagi i menu (w wersji bez js) uzyskany za pomocą css'a.
.radex
Cytat(TAMLYN @ 9.01.2009, 20:19:53 ) *
Dla osób z js wczytuje dane poprzez AJAX'a

No dobra, tylko, co jakbym chciał podać linka znajomemu? Tutaj jest problem tongue.gif Ja bym wyrzucił przełączanie stron AJAX-em.
TAMLYN
Hmm... Słuszna uwaga... Jakoś to rozpracuje winksmiley.jpg
Kildyt
Słuchaj, jest tak, że portfolio to wizytówka Ciebie, tak? Wybacz, ale ta wizytówka wcale mnie nie pociąga. Strona jest bez wyrazu. Nawet nie wiem, czym się zajmujesz, bo wygląd nie mówi mi tego. Brzydka kolorystyka, brak logotypu.

Pracuj dalej, musisz zmienić design, żeby miał "to coś". winksmiley.jpg
erix
Cytat
Słuszna uwaga... Jakoś to rozpracuje

jQuery history plugin. winksmiley.jpg

Jakiś czas temu realizowałem podobny projekt i wszystko kica. winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.