ricardo11
1.02.2009, 10:56:49
Witam
Czytam opinie waszych wypowiedzi przy ocenie stron i widząc ostrą krytykę,zdecydowałem się jej poddać,prosząc o ocenę tej strony.Co poprawić?, co wyrzucić? i co dodać?
http://www.ekup24.pl/index.phpDzięki za szczere wypowiedzi.Pozdrawim wszystkich użytkowników
// na przyszłość proszę dawać tytuły, które w jakimś stopniu przybliżają przedmiot oceny 
// ayeo
klocu
1.02.2009, 11:29:40
Jak dla mnie mdłe.
Menu na górze rozstrzelone ale nie bardzo wiem czemu i po co.
Te dwa obrazki pod menu - tragedia. Albo super animowane, albo rozciągnięte jak guma do żucia.
Z boku kolejne dwa animowane cosie.
Obrazki jak coś mówią to wyglądają dla mnie strasznie.
Masz monotonię kolorów. białe tło, szare tła i ew niebieski, który pasuje do wszystkiego kiepsko.
Za chwilę koledzy Cię zjadą za kod na tabelkach. I ja w sumie też, będziesz chciał coś zmienić to nim zlokalizujesz właściwą tabelkę to zajmie to czasu.
I jedna prośba "Dzisiaj jest niedziela , 1 lutego , 2009 Godzina 11:26:31" wiem który jest dziś i wiem która jest godzina. Uwierz to zbędny dodatek.
Strona nie przechodzi przez validator bo masz źle pokodowane znaki.
Podwajasz meta-tagi.
Pachnie mi to jakimś gotowcem. Tylko jeszcze nie wiem jakim. Bo podstrony statyczne są ładniejsze niż główna.
I nie dawaj linków do plików, których fizycznie nie ma. To odstrasza potencjalnego odwiedzającego.
Dodane za chwilę.
Biorę szczegóły aukcji, a na samej górze atakuje mnie baner, że muszę być zalogowany żeby korzystać z serwisu aukcyjnego.
Zaraz moment, to nie mogę przeglądać Sobie nawet kategorii bez zalogowania? Mogę! Tę nieścisłość trzeba poprawić.
Po co dwa razy (lewy bok) i (dół) mówisz mi "Aby móc licytować, musisz się zarejestrować. Logowanie dla zarejestrowanych"
Wystarczy wymusić to na userze przy próbie zakupu, licytacji bądź Kup teraz. I tyle. Nie tłumacz mu jak idiocie co ma robić bo się bidny zgubi.
Dodano za chwilę.
Jak mniemam zmieniłeś tylko szablon opierając się o gotowy skrypt. PHP Pro Bid nie? Zgadłem?
ricardo11
1.02.2009, 11:42:58
Dzięki Klocu
Przyjmuję twoje uwagi z pokorą.Tak to jest probid 6.05
Poczekam jeszcze na inne oceny a za menu jeszcze dziś się wezmę bo to mi również trochę nie odpowiada.Pozdrawiam
matixrr
1.02.2009, 12:22:00
ricardo11
1.02.2009, 12:40:15

mam zainstalowaną operę,mozille,internet exploler właśnie do celu czy działa i na moich chodzi włacznie z operą.nie wiem dlaczego u ciebie się zawiesza.Pozdrawiam
matixrr
1.02.2009, 13:37:20
Posiadam Opere 9.25 a z tego co sie dopatrzylem na Twojej miniaturze masz chyba nowsza wersje i moze w tym tkwi problem?
ricardo11
1.02.2009, 16:57:26
Rzeczywiście.Zainstalowałem Twoją przeglądarkę i rzeczywiście muszę poprawić skrypt,gdyż gdzieś przedobrzyłem.Dzięki Matixrr
Ps.w chwili obecnej na mojej stronie jest burza mózgów.Co chwilę coś się dzieje w zmianach,dlatego prosze o opinie jutro chyba że znawcy to zrozumieją i mają dla mnie jakieś rady rzeczowe,które wezmę pod uwagę tak jak kolegi MATIXXRR-A,KTÓRY JUŻ MOŻE NA SWOJEJ PRZEGLĄDARCE OBEJRZEĆ STRONĘ.Pozdrawiam
Pilsener
2.02.2009, 10:46:45
Skrypt PHPProBid może zostać, ale ja bym pomyślał o dedykowanym i bardziej profesjonalnym oskryptowaniu, ważniejszy jets wygląd, a ten jest koszmarny i niespójny, w dodatku coś tam miga i skacze, brakuje jeszcze kursora w kształcie motylka i latających gumisiów - jak widzę taką stronę, to jak najszybciej ją zamykam i nigdy nie wracam.
Jak ktoś ma z tego korzystać, to warto zainwestować chociaż w jakąś grafikę, w IE 6.0 wywala błędy JS, jakiś nieudolnie wstawiony buton walidacji? Do takiej zupy z tagów? Jak chcesz być obiektem drwin, to proszę bardzo.
Nie ma tu co poprawiać, trzeba zacząć od nowa, w tej postaci strona nadaje się tylko do kosza.
ricardo11
2.02.2009, 11:08:35
Dzięki,Każda krytyka nawet surowa daje kopa do dalszego działania.Pozdrawiam
Fantazyn
2.02.2009, 13:47:59
Masz aż cztery linki do rejestracji na stronie głównej. Nawet link <pomoc> jest rejestracją.
I tak jak napisał Pilsener ta strona odstrasza samym wyglądem. Jak zamieszczasz obrazki np. 2.gif i 2a.gif to postaraj się o lepszy ich wygląd.
Złe kodowowanie - znaczki zapytania zamiast polskich znaczków.
I dlaczego środkowa kolumna rozrzerza się <b>wraz z obrazkami?</b> Zmień wielkość okienka przeglądarki, a wielkość obrazków się zmieni (rozciąga) - nie powinno tak być.
Napis w stopce jest nieczytelny.
Wiele mniejszych poprawek w kodzie css.
Powodzenia przy poprawkach...
ricardo11
2.02.2009, 20:50:46
Dzięki ale jak piszesz to sprawdż.Wciśnij pomoc i zobacz czy to jest rejestracja.To że widzisz rejestracja po najechaniu myszkę nie oznacza że jest to rejestracja gdyż nie doczytałeś do końca.Jeśli chodzi o inne rejestracje to fachowca zauważyłby ze co pięć ,dziesięć minut coś się tam zmienia.Co oznacza że to jest na etapie poprawek złożonych przez życzliwych forumowiczów powyżej.Pozdrawiam
zaba12
4.02.2009, 00:27:08
Kolorystyka tego nie zadawala. Nie jest mila dla oka.
// cofam Pomógł
// ayeo
ricardo11
4.02.2009, 01:16:17
Dzięki zaba12,Masz jakieś propozycje.Pozdrawiam
Spawnm
5.02.2009, 17:37:43
w FF3 się sypie na dole:
http://img19.imageshack.us/my.php?image=beztytuujw6.jpgdodatkowo ogranicz ilość reklam ...
o css/wyglądzie chyba nie muszę pisać

// zmieniam na link bo psuje stronę
ricardo11
5.02.2009, 19:54:54
Dzięki spawnm.Właśnie byłem na etapie poprawek dołu strony,kiedy zrobiłeś zdjęcie .Już naprawione.Pozdrawiam
Spawnm
6.02.2009, 13:33:06
Dzisiaj jest pi�tek , 6 lutego , 2009
polskie znaki się zaczęły sypać w topie:P
najlepiej wywalić bo raczej nie pasuje do strony
ricardo11
6.02.2009, 18:20:31
Tak dzięki spawnm
Myśle to całkowicie zlikidować i coś wstawic żeby menu oddzielić
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.