Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Poddaję się waszej ocenie
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
ricardo11
Witam
Czytam opinie waszych wypowiedzi przy ocenie stron i widząc ostrą krytykę,zdecydowałem się jej poddać,prosząc o ocenę tej strony.Co poprawić?, co wyrzucić? i co dodać? http://www.ekup24.pl/index.php
Dzięki za szczere wypowiedzi.Pozdrawim wszystkich użytkowników

// na przyszłość proszę dawać tytuły, które w jakimś stopniu przybliżają przedmiot oceny winksmiley.jpg
// ayeo
klocu
Jak dla mnie mdłe.
Menu na górze rozstrzelone ale nie bardzo wiem czemu i po co.
Te dwa obrazki pod menu - tragedia. Albo super animowane, albo rozciągnięte jak guma do żucia.
Z boku kolejne dwa animowane cosie.
Obrazki jak coś mówią to wyglądają dla mnie strasznie.

Masz monotonię kolorów. białe tło, szare tła i ew niebieski, który pasuje do wszystkiego kiepsko.
Za chwilę koledzy Cię zjadą za kod na tabelkach. I ja w sumie też, będziesz chciał coś zmienić to nim zlokalizujesz właściwą tabelkę to zajmie to czasu.

I jedna prośba "Dzisiaj jest niedziela , 1 lutego , 2009 Godzina 11:26:31" wiem który jest dziś i wiem która jest godzina. Uwierz to zbędny dodatek.

Strona nie przechodzi przez validator bo masz źle pokodowane znaki.
Podwajasz meta-tagi.

Pachnie mi to jakimś gotowcem. Tylko jeszcze nie wiem jakim. Bo podstrony statyczne są ładniejsze niż główna.
I nie dawaj linków do plików, których fizycznie nie ma. To odstrasza potencjalnego odwiedzającego.

Dodane za chwilę.
Biorę szczegóły aukcji, a na samej górze atakuje mnie baner, że muszę być zalogowany żeby korzystać z serwisu aukcyjnego.
Zaraz moment, to nie mogę przeglądać Sobie nawet kategorii bez zalogowania? Mogę! Tę nieścisłość trzeba poprawić.

Po co dwa razy (lewy bok) i (dół) mówisz mi "Aby móc licytować, musisz się zarejestrować. Logowanie dla zarejestrowanych"
Wystarczy wymusić to na userze przy próbie zakupu, licytacji bądź Kup teraz. I tyle. Nie tłumacz mu jak idiocie co ma robić bo się bidny zgubi.

Dodano za chwilę.
Jak mniemam zmieniłeś tylko szablon opierając się o gotowy skrypt. PHP Pro Bid nie? Zgadłem?
ricardo11
Dzięki Klocu
Przyjmuję twoje uwagi z pokorą.Tak to jest probid 6.05
Poczekam jeszcze na inne oceny a za menu jeszcze dziś się wezmę bo to mi również trochę nie odpowiada.Pozdrawiam
matixrr
Chciałem ocenić ale widze, ze nie lubisz mojej przeglądarki:

ricardo11

mam zainstalowaną operę,mozille,internet exploler właśnie do celu czy działa i na moich chodzi włacznie z operą.nie wiem dlaczego u ciebie się zawiesza.Pozdrawiam
matixrr
Posiadam Opere 9.25 a z tego co sie dopatrzylem na Twojej miniaturze masz chyba nowsza wersje i moze w tym tkwi problem?
ricardo11
Rzeczywiście.Zainstalowałem Twoją przeglądarkę i rzeczywiście muszę poprawić skrypt,gdyż gdzieś przedobrzyłem.Dzięki Matixrr

Ps.w chwili obecnej na mojej stronie jest burza mózgów.Co chwilę coś się dzieje w zmianach,dlatego prosze o opinie jutro chyba że znawcy to zrozumieją i mają dla mnie jakieś rady rzeczowe,które wezmę pod uwagę tak jak kolegi MATIXXRR-A,KTÓRY JUŻ MOŻE NA SWOJEJ PRZEGLĄDARCE OBEJRZEĆ STRONĘ.Pozdrawiam
Pilsener
Skrypt PHPProBid może zostać, ale ja bym pomyślał o dedykowanym i bardziej profesjonalnym oskryptowaniu, ważniejszy jets wygląd, a ten jest koszmarny i niespójny, w dodatku coś tam miga i skacze, brakuje jeszcze kursora w kształcie motylka i latających gumisiów - jak widzę taką stronę, to jak najszybciej ją zamykam i nigdy nie wracam.

Jak ktoś ma z tego korzystać, to warto zainwestować chociaż w jakąś grafikę, w IE 6.0 wywala błędy JS, jakiś nieudolnie wstawiony buton walidacji? Do takiej zupy z tagów? Jak chcesz być obiektem drwin, to proszę bardzo.

Nie ma tu co poprawiać, trzeba zacząć od nowa, w tej postaci strona nadaje się tylko do kosza.
ricardo11
Dzięki,Każda krytyka nawet surowa daje kopa do dalszego działania.Pozdrawiam
Fantazyn
Masz aż cztery linki do rejestracji na stronie głównej. Nawet link <pomoc> jest rejestracją.

I tak jak napisał Pilsener ta strona odstrasza samym wyglądem. Jak zamieszczasz obrazki np. 2.gif i 2a.gif to postaraj się o lepszy ich wygląd.

Złe kodowowanie - znaczki zapytania zamiast polskich znaczków.

I dlaczego środkowa kolumna rozrzerza się <b>wraz z obrazkami?</b> Zmień wielkość okienka przeglądarki, a wielkość obrazków się zmieni (rozciąga) - nie powinno tak być.

Napis w stopce jest nieczytelny.

Wiele mniejszych poprawek w kodzie css.

Powodzenia przy poprawkach...
ricardo11
Dzięki ale jak piszesz to sprawdż.Wciśnij pomoc i zobacz czy to jest rejestracja.To że widzisz rejestracja po najechaniu myszkę nie oznacza że jest to rejestracja gdyż nie doczytałeś do końca.Jeśli chodzi o inne rejestracje to fachowca zauważyłby ze co pięć ,dziesięć minut coś się tam zmienia.Co oznacza że to jest na etapie poprawek złożonych przez życzliwych forumowiczów powyżej.Pozdrawiam
zaba12
Kolorystyka tego nie zadawala. Nie jest mila dla oka.

// cofam Pomógł
// ayeo
ricardo11
Dzięki zaba12,Masz jakieś propozycje.Pozdrawiam
Spawnm
w FF3 się sypie na dole:
http://img19.imageshack.us/my.php?image=beztytuujw6.jpg
dodatkowo ogranicz ilość reklam ...
o css/wyglądzie chyba nie muszę pisać tongue.gif

// zmieniam na link bo psuje stronę tongue.gif
ricardo11
Dzięki spawnm.Właśnie byłem na etapie poprawek dołu strony,kiedy zrobiłeś zdjęcie .Już naprawione.Pozdrawiam
Spawnm
Dzisiaj jest pi�tek , 6 lutego , 2009

polskie znaki się zaczęły sypać w topie:P
najlepiej wywalić bo raczej nie pasuje do strony tongue.gif
ricardo11
Tak dzięki spawnm
Myśle to całkowicie zlikidować i coś wstawic żeby menu oddzielić
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.