Nim go napisałem, przekopałem google i to forum nieznajdując DOKŁADNIE odpowiedzi na moje pytanie.
Jest sobie plik: profil.php:
<?php //Skrypt pobierania info z linku i wyciaganiu ID z mysql. $mysql_id = $_GET['polityk']; require 'mysql_connection.php' ; $zapytanie = "SELECT * FROM polityk WHERE id= $mysql_id"; { } //NAJISTOTNIEJSZA CZESC TEGO KODU::: <input type='hidden' name='vote' value='$mysql_id'> <input type='submit' value='Wykonaj kod'> </form>"); //dopisz blad o powtornym glosowaniu... if($_GET['bad'] == 'tak') ?>
Po kliknięciu przycisku, strona przenosi się z parametrem '?vote=$mysql_id' i otwiera plik z szablonem glosu, oddaj_glos.php:
<?php //Skrypt pobierania info z linku i wyciaganiu ID z mysql. $mysql_id = $_GET['vote']; require 'mysql_connection.php' ; //ustaw ciasteczka if($_COOKIE['glos'] == $mysql_id) { $poparcie = $wiersz[poparcie] + 1; $zapytanie = "UPDATE `845017_l8S`.`polityk` SET `poparcie` = $poparcie WHERE CONCAT(`polityk`.`id`) = $mysql_id"; $link1 = '?polityk='.$mysql_id; include($link1); } else { $link = '?polityk='.$mysql_id.'&bad=tak'; include($link); } ?>
Nie proszę o sprawdzanie poprawności kodu, bo to nie problem gdzies wygrzebać w google...
Największy problem sprawia mi to, ze w zaleznosci od warunku, strona ma przejsc pod adres:
'?polityk=$mysql_id'
albo:
'?polityk=$mysql_id&bad=tak'
Próbowałem róznych sposobów... ale przeglądarka sama nie chce zmienić adresu ani 'wczytać tego parametru'.
Proszę o jakieś porady, nie odsyłać do manuala, bo kiepsko znam angielski. Pozdrawiam !