Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Błąd 503
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
webasek
Wiem, temat był już sporo razy jednak nie znalazłem odpowiedzi, która by pasowała.
Mam serwer w home.pl raz na jakiś czas wyskakuje błąd 503 (rzadko ale jednak) w godzinach największego obłożenia ale to nie wszystko zakładając, że na stronie jest około 100 osób przeważnie tylko 3 z nich dostają błąd 503 (każdy błąd 503 mam raportowany na mail). Zapytania do bazy danych są optymalne choć dziwna rzecz patrząc na zapytanie, które w analizie daje (złączenie 3 tabel) wyszukiwanie po indeksach i kluczach (na każdej tabeli daje wynik wyciągania / przeszukiwania tylko jednego wiersza) wykonuje się około 2 sekund (na stronie a korzystając z mysql query browser wykonuje w ciągu milisekundy w tej samej porze)?
Przy analizie logów z home w czasie wystąpienia błędu 503 nie ma odchyleń czasowych między zapytaniami (zapytania w chwili pojawienia się błędu 503 trwają tyle samo co bez niego).
Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia skąd błąd 503 się pojawia? Jakiś kod php żeby można było określić z jakiego pliku (jakiej funkcji) jest błąd 503 wywoływany? Jakiś inny pomysł sprawdzenia wykonywania się funkcji?
Z góry dziękuje za pomoc.
erix
Błedy 50x wywalane bez większego powodu oznaczają najprawdopodobniej brak wolnego procesu FastCGI do obsługi nowego żądania. Nieważne, jakie są zapytania do bazy, jeśli w ogóle się nie wykona. winksmiley.jpg

Są dwa wyjścia:
  • kontakt z administracją w sprawie zwiększenia liczby dostępnych procesów dla Twojego konta
  • zmiana hostingu, ale podejrzewam, że przydałby się u Ciebie już dedyk
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.