Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ffmpeg] problem z instalacą na win7x64
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
VegetaSSJ
Koledzy próbuję zainstalować to rozszerzenie no i nie mogę dać sobie rady. Postępuje wg instrukcji: http://www.ehow.com/how_4716678_install-ffmpeg-windows.html przy odpaleniu php z lini komend mam info o błędzie:
(php.exe błąd systemu) "Nie można uruchomić programu, ponieważ na komputerze nie znaleziono avcodec-51.dll. Spróbuj zainstalować ten program, aby rozwiązać problem",
w konsoli jest komunikat:
"C:\Windows\system32>d:\workspace\app\xampp\php\php PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library 'D:\WORKSPACE\APP\xampp\php\ext\php_ffmpeg.dll' - Nie można odnaleźć określonego modułu. in Unknown on line 0"

Przegrywałem wszystkie dll'e do katalogu Windows\system32 oraz do katalogu z rozszerzeniami php. Nie mam pomysłu co dalej. Proszę o pomoc.
darko
Jeżeli faktycznie postępowałeś z instalacją, tak jak na stronie, do której podałeś link, to upewnij się czy masz zainstalowane php w wersji przynajmniej 5.2.6 oraz włączone rozszerzenie GD2.
VegetaSSJ
Mam.
darko
Spróbuj jeszcze pobrać paczkę z kodekami w wersji dla systemów 64-bitowych, np. K-Lite Codec Pack 64-bit 3.2.0 (zawiera dllki ffmpeg i libavcodec) zainstaluj ją, podmień jeszcze raz dllki z tej instalki wrzuć do Windows\system32 i \ext\, restart serwera i sprawdź w phpinfo(); czy napewno rozszerzenie zostało załadowane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.