Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] problem z uwierzytelnieniem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Chmarus
Witam serdecznie,
Postanowiłem na własny użytek napisać panel administracyjny i mam problem z logowaniem. Kod panelu, który chciałem zabezpieczyć przed dostępem niepowołanych osób wygląda następująco:
  1. <?
  2. if(!isset($_SESSION['zalogowany'])) {
  3. header("Location: index.php");
  4. }
  5.  
  6. ?>

a poniżej jest dalszy ciąg strony, który ma się wyświetlić w przypadku poprawnego zalogowania. Tymczasem tak się nie dzieje... na localhoście po prostu wyświetla się panel (bez przekierowania na wskazany adres), a na komercyjnym serwie jest blank page. Sam skrypt logowania raczej jest dobry, martwi mnie, że mimo braku istniejącej sesji panel się pokazuje.

Pomoże ktoś?

Pozdrawiam,
Artur
lessi
Najlepiej jak byś pokazał cały skrypt logowania. Spróbuj zamiast !isset dać empty
Chmarus
Cytat(lessi @ 21.02.2010, 13:12:59 ) *
Najlepiej jak byś pokazał cały skrypt logowania. Spróbuj zamiast !isset dać empty

Użycie empty zamiast isset nic nie dało. Nie bardzo rozumiem zasadność pokazania skryptu logowania. Nie jego dotyczy problem.. wchodzę w przeglądarkę by zobaczyć panel administracyjny a mimo braku istniejącej sesji pojawia się . I to jest problem, z którym nie wiem co zrobić.
lessi
Na pewno powinien pójść taki sposób
  1. if(empty($_SESSION["zalogowany"]))
  2. {
  3. $_SESSION["zalogowany"]=0;
  4. }
  5. if ($_SESSION["zalogowany"]==0)
  6. {
  7. header("Location: index.php");
  8. }

bo u mnie działa. Ale to ci twój system logowania może popsuć
Chmarus
Ok, dzieki lessi. Twoja propozycja działa na serwie, a skrypt logowania jakiś szczególnych poprawek na szczęście nie wymaga. Niestety rozwiązanie nie hula na localhoście, domyślam się, że to jakiś błąd w konfiguracji mojego Wampserva, macie może jakieś sugestie? Trochę szkoda, że na localhoście nie działa bo trudniej wszystko potestować dokładnie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.