Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CURL][HTTP] 417 - Expectation Failed
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
toadi
Witam.

Mam napisany skrypt w php z uzyciem biblioteki curl zajmuje sie on wypelnianiem formularzy, dziala bez problemu na kilku stronach natomiast na jednej otrzymuje tylko blad : 417 - Expectation Failed. Za pomoca skryptu przesylam te same informacje co recznie wypelniajac formularz sprawdzalem Live HttpHeaders.
Szukalem w googlu ale nie znalazlem blizszych informacji na ten temat po za wyjatkiem definicji bledu. Czy moglby mi ktos podac dokladniejsze info na temat tego bledu?
essey
Jak mówiłeś, znaczenie komunikatu znasz. Jeżeli na podstawie tej wiedzy nie mogłeś rozwiązać problemu, to musisz podzielić się kodem. Możesz wstawić bibliotekę z której korzystasz? Oraz przykładową stronę na której działasz? Będzie łatwiej znaleźć rozwiązanie.

Na szybko: na jednym z blogów użytkownik zasugerował następujące rozwiązanie:
  1. curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTPHEADER, array('Expect:')); //Fixes the HTTP/1.1 417 Expectation Failed Bug

Jednak nie ręczę za nie nie widząc Twojego kodu smile.gif Mimo wszystko sprawdź.
toadi
Zadzialalo od razu smile.gif
pol nocy szukalem na necie jakichs informacji a tu prosze. Wielkie dzieki mam prosbe moglbys mi podac adres tego bloga ?
essey
Wklej "curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTPHEADER, array('Expect:')); //Fixes the HTTP/1.1 417 Expectation Failed Bug" na google, i pierwsza pozycja jest tą z której korzystałem smile.gif

Cisze się, że pomogłem.
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.