oto kod:
<? if (!$db) { exit; } $perPage = 10; { $page = (int) $_REQUEST['page']; if ($page < 1) { $page = 1; } } else { $page = 1; } $start = ($page - 1) * $perPage; $query = "select * from newsy order by id desc LIMIT $start, $perPage"; $id = $num_results+1; for($i=0; $i<$num_results; $i++) { /* tworzenie pętli - jezeli $i osiagnie liczbe taka ile wynikow zostalo wyciagnietych z bazy to pętla sie konczy */ print "<br />"; //tutaj chcę wyświetlać przycisk który będzie zmieniał wartość kolumny "status" na 1 dla wyświetlonego newsa } $prev = $page - 1; $next = $page + 1; $prevLink = $_SERVER['PHP_SELF'] . '?page=' . $prev; $nextLink = $_SERVER['PHP_SELF'] . '?page=' . $next; echo " <a href=\"zalogowany23.php?page=".$prev."\">Poprzednia</a> <a href=\"zalogowany23.php?page=".$next."\">Nastepna</a>"; // tutaj chcę żeby na stronie 1 nie wyśweitlał się link "poprzenia", a na ostatniej "następna" ?>
Chcę dodać przycisk który będzie zmieniać kolumnę "status" w bazie danych na 1 (czyli taki który jest wyświetlany na stronie głównej, inne są tylko do wglądu admina) dla aktualnie wyświetlanego newsa. Również chcę żeby na 1 stronie z newsami nie wyświetlał się link "poprzednia", a na ostatniej "następna".
Wiem że kod jest trochę poje***, ale jest to strona na której się dopiero uczę php.