Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Współpraca grafik-koder
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
adrianozo
Witam.

Poszukuje współpracownika - grafika.

Ja tworze strony www, a grafik miałby za zadanie tworzyć layouty i wszelką grafikę na strony(wliczając w to pocięcie szablonu)

Na samym początku nie byłoby możliwości zaoferowania gotówki natomiast gdybyśmy otrzymywali jakieś projekty do stworzenia(do czego dążę) oczywiście dzielilibyśmy się gotówką otrzymaną od zleceniodawcy.

KONTAKT:

www.nportfolio.pl/kontakt.html
matthew089
w twoim "portfolio" świeci pustką, kompletnie nie masz pojęcia o kodowaniu (skoro zlecasz to grafikowi), a ponadto nie wiesz nic na temat przejrzystości, estetyki strony (chociażby patrząc na standardową czcionkę na stronie głównej). widziałem masę portfolio (nie tylko na tym forum) i szczerze? twoje jest najgorsze ze wszystkich możliwych, a byli również gimnazjaliści bardziej uzdolnieni... nie-powodzenia, ja nigdy nie chciałbym być w twojej ekipie smile.gif
krzysztof_kf
Cytat(matthew089 @ 20.08.2010, 18:22:01 ) *
w twoim "portfolio" świeci pustką, kompletnie nie masz pojęcia o kodowaniu (skoro zlecasz to grafikowi), a ponadto nie wiesz nic na temat przejrzystości, estetyki strony (chociażby patrząc na standardową czcionkę na stronie głównej). widziałem masę portfolio (nie tylko na tym forum) i szczerze? twoje jest najgorsze ze wszystkich możliwych, a byli również gimnazjaliści bardziej uzdolnieni... nie-powodzenia, ja nigdy nie chciałbym być w twojej ekipie smile.gif

Najlepiej powiedzieć komuś takie słowa że jest ktoś beznadziejny ktoś co zaczyna z programowaniem albo grafiką uwierz mi nie jedną firmę widziałem która uważa się za profesjonalną firmę a grafika według mnie zostawia wiele do życzenia adrianozo się stara coś działać pracę ma coraz lepsze z czasem będzie robił coraz lepsze kwestia wytrzymałości i determinacji żeby się nie poddawać .

Więc ja uważam daruj sobie takie komentarze bo to tylko żeby komuś dowalić .
darophp
matthew089 - pokaż swoje portfolio smile.gif
MacDada
adrianozo:
- czasami wyświetla Ci numer sesji w adresach URL (choć ciasteczka mam włączone)
- w wyszukiwarkę wpisz apostrof, a dostaniesz błąd w stylu:
Cytat
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '%') UNION ALL (SELECT `id`, `tresc`, `adres`, `numer` FROM kontakt WHERE tresc ' at line 1
podatne na sql-injection?

Edit: przy wpisaniu strony http://www.nportfolio.pl/portfolio/5-sd.html
Cytat
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /homez.311/nportfol/www/strona/portfolio.php on line 51

Musisz koniecznie weryfikować każdy input użytkownika.
matthew089
Cytat(darophp @ 20.08.2010, 19:19:25 ) *
matthew089 - pokaż swoje portfolio smile.gif

po portfolio na gg: 11007506; nie chce mi się pracy wrzucać na serwa, ale na localhoście chętnie pokażę... (zmieniłem hosting i muszę upnąć skrypt na serwa, a nie mam ochoty się w to dzisiaj bawić)
Spawnm
Cytat
zmieniłem hosting i muszę upnąć skrypt na serwa, a nie mam ochoty się w to dzisiaj bawić

Spoko , poczekamy do jutra.
Ale linki do prac to i tutaj możesz podać ;]
adrianozo
krzysztof_kf dzięki za słowa otuchy. Staram się jak mogę smile.gif

matthew089
pokaż swoje jeśli takie świetne jest. portfolio jest puste ze względu na dokańczanie strony...

MacDada dzięki za pomoc smile.gif Do tej pory nie wiem jak sprawdzać swoje skrypty na podatność na ataki. Na pewno to poprawię. Gdybyś mógł coś podpowiedzieć byłbym wdzięczny smile.gif

matthew089
internet na linii TP, zatem nie gwarantuję, że IP do jutra się nie zmieni... łapcie: Portfolio jutro wrzucę na "normalny" serwer (z większą ilością prac)...
krispak
Chętnie tez zobacze portfolio.. :]
gigzorr
Cytat(matthew089 @ 20.08.2010, 21:57:49 ) *
internet na linii TP, zatem nie gwarantuję, że IP do jutra się nie zmieni... łapcie: Portfolio jutro wrzucę na "normalny" serwer (z większą ilością prac)...

nie idzie sie polaczyc.
Spawnm
co to za portfolio w którym nie można zobaczyć wykonanych prac? Co nam po tym że dałeś obrazki z wycinkami stron.
vokiel
Cytat(gigzorr @ 20.08.2010, 22:07:39 ) *
nie idzie sie polaczyc.

Może NEO i zmienny IP
krispak
Szału nie ma..
MacDada
Cytat(adrianozo @ 20.08.2010, 21:55:39 ) *
MacDada dzięki za pomoc smile.gif Do tej pory nie wiem jak sprawdzać swoje skrypty na podatność na ataki. Na pewno to poprawię. Gdybyś mógł coś podpowiedzieć byłbym wdzięczny smile.gif
Zamiast korzystać z natywnych funkcji MySQL w PHP, lepiej wykorzystaj bibliotekę PDO.
Tutaj masz opis w manualu: http://www.php.net/manual/pl/book.pdo.php
Tutaj szybki kurs. Koniecznie poczytaj o bindowaniu (podpinaniu) parametrów: http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Biblioteka_PDO

Oprócz tego warto przelecieć preg_match'em i pozbyć się z inputu wszystkich zbędnych znaków. No i funkcja htmlentities, żeby pozbyć się HTMLa, który mógłby być potem wstrzyknięty przy wyświetlaniu kodu. Zacznij od tego i po prostu poczytaj o SQL-Injection, XSS, itd.
matthew089
Cytat(krispak @ 20.08.2010, 22:31:17 ) *
Szału nie ma..

w porównaniu z portfolio autora?
Cytat(spawnm)
co to za portfolio w którym nie można zobaczyć wykonanych prac? Co nam po tym że dałeś obrazki z wycinkami stron.

słusznie, dodam opcję odsyłania do wykonanej pracy winksmiley.jpg
Wicepsik
Cytat
Webmastering jest moim hobby, które rozwijam już 6 lat.

5 lat temu też byłeś zajebisty ?
matthew089
ale co to ma do rzeczy? oczywiście, że nie. w ogóle zrobiliśmy jeden wielki offtop, powiedziałem, żeby gość darował sobie współpracę z grafikiem (niechby najpierw się poduczył), następnie ktoś poprosił o moje portfolio i prosz. wrzuciłem, przecież nie przyszliśmy tu nikogo oskarżać albo dopierniczać bez celu. jeżeli ktoś coś do mnie ma to zapraszam na gg: 11007506; w przeciwnym razie proszę składać propozycje autorowi tematu lub pomóc mu w nauce.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.