Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: xampp server + windows 7 + imagick
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
kraskaj
witam. próbuję zainstalować Image Magic na moim lokalnym serwerze. Niestety docieram do etapu w którym oprogramowanie Imagick działa i można z niego korzystać z linii komend ale nie potrafię skonfigurować PHP. W necie jest dosyć sporo instrukcji jak to zrobić ale mi sie nie udaje. moje PHP to 5.3.x. Ściągam bibliotekę php_imagick.dll wrzucam do katalogu /ext w php, potem oczywiście zmiany w pliki php.ini. niestety jedyne co mogę zaobserwować phpinfo(); to jedynie wpis o tym ze istnieje ścieżka dostępu do katalogu ImageMagic. biblioteka jednak nie dziala. testując skrypt dostaje informacje:
Fatal error: Class 'imagick' not found in D:\aa_portal_prasowy\admin\test.php on line 4. System to Windows 7 64bit.

co jest nie tak?

pozdrawiam
Jacek
erix
  • ten php.ini, co trzeba?
  • co jest w phpinfo?
  • systemowy podgląd zdarzeń co pokazuje?
kraskaj
ad 1. extension=php_imagick.dll

ad 2. np. Apache Environment PATH d:\xampp\imagemagick;

ad 3. co mam rozumiec przez "systemowy podglad zdarzen"?

phpinfo() pokazuje tez:
Configuration File (php.ini) Path no value
Loaded Configuration File D:\xampp\php\php.ini

zastanawia mnie no value

erix
Cytat
ad 1. extension=php_imagick.dll

Pytałem, czy do dobrego pliku wrzucasz...

Cytat
ad 2. np. Apache Environment PATH d:\xampp\imagemagick;

Jasne, co posta mam pytać o każdą linijkę?

Cytat
ad 3. co mam rozumiec przez "systemowy podglad zdarzen"?

http://www.youtube.com/watch?v=avz8AeuuEcs - pierwszy wynik, do *(@#&$.

Cytat
zastanawia mnie no value

Olej, interesuje Cię następna.
kraskaj
jesli masz jakis problem kolego to kurVW%$@#R r\zuc temat w pizdu i się nie wypowiadaj jak masz robić to w ten sposob.
Szukam pomocy bo sobie z tym tematem nie radze sam, a ty jak masz sobie w ten sposób "dodawać" to weź kur!%$@#$% flamastry i narysuj swoja tesciową (jak ja posiadasz).

debilu
erix
Skoro nie potrafisz się zachowywać między ludźmi, to trudno; na własne życzenie otrzymujesz bana, może ochłoniesz.

Gotowce, to nie ten dział; skoro nie potrafisz nawet wyszukiwarki użyć, to trzeba było założyć ofertę na Giełdzie Ofert.

Cytat
debilu

Ulżyło Ci? Super. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.