Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]przesłanie formularza w formie tabeli
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kuncio
Witam. Czy jest możliwe aby po wypełnieniu formularza na stronie i kliknięciu przycisku wyślij został on dostarczony na mojego maila w postaci tabeli? Sam formularz mam napisany oraz przesyłany jest na mojego maila, chodzi mi o to żeby był przekształcany w określoną tabelę. Jężeli jest to możliwe proszę o pomoc
nospor
Za pomocą php wysylasz formularz? No to przeciez to ty okreslasz co i jak wyslesz, wiec jak chcesz wyslac jako tabela to uzyj TABLE w HTML i w takiej postaci go wyslij.
kuncio
nie wiem czy dobrze rozumiem, chodzi o cos takiego:
  1. mail ("mail@wp.pl", '<table border="1"><tr><td>czesc</td><td>jestem</td></tr></table>');
nospor
Prawie... z tym, że drugi parametr funkcji mail to temat a nie tresc winksmiley.jpg
kuncio
dzięki z tym sobie poradziłem winksmiley.jpg teraz mam inny problem mianowicie zamiast słowa cześć w tabeli, jak wyświetlić w tym miejscu zmienną, która jest pobierana z formularza?
próbowałem czegos takiego:
Kod
<td>Imie i nazwisko: ".$_POST['zmienna']." </td>

jednak nie działa
daros17
Pokaż swój kod formularza...
kedzier93
mail('aaa@bbb.ccc','subject',"<table><tr><td>{$_POST['zmienna']}</td></tr></table>");

ważne aby tam gdzie chcesz dać zmienną był "", wtedy zmienną pakuj w {} i nie bawisz się z kropkami smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.