Gadalem dzisiaj sobie z supportem hostingu (VPS z cpanel), na ktorym mamy obecnie zawieszone 3 strony. Wczoraj zamowilismy skopiowanie VPSa na nowy serwer (wlasnie z cpanel) co zostalo przez specow z hostingu wykonane ale poskutkowalo zmarnowaniem calego mojego dnia na naprawianie ich niedopatrzen powodujacych bledy w kodzie.
Jednego jednak nie moge naprawic - chodzi o tmp folder i uploadowanie plikow z formularza. Kazda z 3ech stron ma taka funkcjonalnosc ale dziala to tylko dla jednej, nazwijmy ja strona1. Zglosilem ten bubel hostingowi ale oni odwracaja kota ogonem i twierdza, ze powinienem zmienic konfiguracje skryptow bo wgrywanie wszystkiego do systemowego /tmp jest niebezpieczne
No wiec pytanie
1) czy rzeczywiscie uzywanie wspolnego /tmp dla 3 stron na tym samym serwerze jest niebezpieczne?
2) jak to naprawic? Z tego co wiem nie moge przypisac upload_dir_tmp na poziomie kodu PHP, jesli juz to moge to zrobic dla virtual hostow. No i co z przywilejami nalozonymi na folder - musi to byc uzytkownik apache?