Mam zainstalowany serwer:
WampServer 2.1a 64bits [24/12/10]
Includes :
- Apache 2.2.17
- Php 5.3.3
- Mysql 5.1.53 (version 64 bits)
- Mysql 5.5.8 (version 32 bits)
- PhpMyadmin 3.2.0.1
- SQLBuddy 1.3.2
Po uruchomieniu serwera i odpaleniu w przeglądarce http://localhost/ mam wypisane jakie rozszerzenia PHP są zainstalowanie. Według danych jakie tam są wyświetlone mam zainstalowane obsługę PDO. Przeprowadzałem test działanie PDO i wypadł poprawnie. Jednak, gdy chcę zainstalować Doctrine to podczas próby uruchomienia Doctrina w konsoli (aby utworzyć MODELE w projekcie opartym na ZendFramework-u) wyrzuca mi takie błędy:
PHP Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Config_Exception' with message 'Section 'doctrineCLI' cannot be found in D:\workspace\www\bmreha\application/configs/application.ini' in D:\workspace\www\bmreha\library\Zend\Config\Ini.php:150 Stack trace: #0 D:\workspace\www\bmreha\library\Zend\Application.php(383): Zend_Config_Ini->__construct('D:\workspace\ww...', 'doctrineCLI') #1 D:\workspace\www\bmreha\library\Zend\Application.php(85): Zend_Application->_loadConfig('D:\workspace\ww...') #2 D:\workspace\www\bmreha\application\scripts\doctrine.php(28): Zend_Application->__construct('doctrineCLI', 'D:\workspace\ww...') #3 D:\workspace\www\bmreha\application\scripts\doctrine(4): include('D:\workspace\ww...') #4 {main} thrown in D:\workspace\www\bmreha\library\Zend\Config\Ini.php on line 150 Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Config_Exception' with message 'Section 'doctrineCLI' cannot be found in D:\workspace\www\bmreha\application/configs/application.ini' in D:\workspace\www\bmreha\library\Zend\Config\Ini.php on line 150 Zend_Config_Exception: Section 'doctrineCLI' cannot be found in D:\workspace\www\bmreha\application/configs/application.ini in D:\workspace\www\bmreha\library\Zend\Config\Ini.php on line 150 Call Stack: 0.0003 627472 1. {main}() D:\workspace\www\bmreha\application\scripts\doctrine:0 0.0008 646584 2. include('D:\workspace\www\bmreha\application\scripts\doctrine.php') D:\workspace\www\bmreha\application\scripts\doctrine:4 0.0019 764304 3. Zend_Application->__construct() D:\workspace\www\bmreha\application\scripts\doctrine.php:28 0.0039 1008960 4. Zend_Application->_loadConfig() D:\workspace\www\bmreha\library\Zend\Application.php:85 0.0059 1206760 5. Zend_Config_Ini->__construct() D:\workspace\www\bmreha\library\Zend\Application.php:383
Nie mam pojęcia co powoduje takie błędy i dlatego proszę o pomoc szukałem odpowiedzi na forum i w Google, jednak nic nie znalazłem. Proszę o pomoc albo przynajmniej nakierowanie mnie co może powodować takie błędy Bo nie wiem czy to winna złej konfiguracji serwera czy może źle zainstalowany Doctrine?