Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][CSS][PHP]Galeria przebudowa
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
worek
Witam, mam pytanie o jakieś pomysły lub naprowadzenie mnie jak stworzyć galerię. Obecnie mam taką że po najechaniu na miniaturę foto pojawia się ono w elemencie span z pozycją relatywną czyli operowanie z-indexami. A chciałbym zrobić coś takiego że mam stały blok na środku i po najechaniu na miniaturki tylko w nim się pojawiają pełnowymiarówki. Z przewijanym divem miniaturek. Rozwiązania w JS mnie nie interesują chce od podstaw napisać taki skrypcik więc gotowce do przeglądania odpadają.

chodzi mi o coś takiego:
Rozkład galerii
CuteOne
yyy jak nie JS to co? w php czy css tego nie wymodzisz....
worek
W JS też bym napisał tylko nie interesują mnie żadne gotowce na jquery i inne. A w php i css da radę biggrin.gif:D W Firefoxie, Operze, Chrome mi to działało niestety IE ma problem z position:fixed :/
CuteOne
1. mouseover:
- pobierasz SRC obrazka na który najechałeś myszką
- tworzysz nowy obrazek z SRC pobranego z miniatury i zapisujesz go do kontenera (głównego bloku)

2. mouseout usuwasz obrazek z głównego bloku

ps. zamiast usuwać możesz zmieniać display: obrazka z block na hidden i odwrotnie (mówię o obrazku w bloku głównym)
worek
No coś mi już świta biggrin.gif z miniaturek nie muszę obrazków pełnowymiarowych tworzyć, co najwyżej pobrać nazwę i pobrać obrazek z pełnowymiarówek, no to mi kolego pomogłeś, plusik smile.gif Twoje rozwiązanie tylko po IE zastosuję bo na FF, Opera i Chrome mi działa tak jak zrobiłem z z-indexami. Problem pozostaje taki co robić z userami na Linuxie z wyłączonym JS?
CuteOne
olać ich?? jak chcą być masochistami to ich sprawa... a dlaczego łączysz LINUXa z brakiem JS? smile.gif
worek
Obsesja na punkcie bezpieczeństwa chociaż biggrin.gif Ale to bardziej pod wina podpada gdzie ludziska z uśmiechem na pysku siedzą na koncie z uprawnieniami Admina. No i w większość linuxów standardowy FF ma włączonego script blocka biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.