Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www]Need4Speed Online
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
Kasat
Chciałbym zaprezentować grę przeglądarkową Need4Speed, która początkowo miała bazować na grze o podobnym tytule. Wcielamy się w kierowce samochodu i zdobywamy respekt poprzez wyścigi, pojedynki czy też napad. W chwili obecnej trwają testy, a gra jest ciągle pisana jednak obecne opcje pozwalają już spokojnie grać.

Także o to link do gry: http://www.need4speed.ctwg.pl
Daiquiri
A konto testowe?
Kasat
Brak, na razie pracujemy nad innymi sprawami także jeżeli to możliwe prosimy o rejestrację,a potem skasowanie konta (email itd. itp. zostaje usunięte)
#luq
To ja nie wiem jak Wy tworzycie to konto użytkownika.
To nie jest czasem jeden / ew. kilka rekordów w bazie? Bo:

Cytat
na razie pracujemy nad innymi sprawami

wskazuje jakby to było nie wiadomo ile roboty...
Kasat
No miałem na myśli zabezpieczania przy zmianach danych, oraz troszkę dziwnie byłoby na koncie testowym gdyż np. ktoś da pracę na 8h i inna osoba nie ma jak grać - więc tu też zabezpieczenia przed pójściem do pracy, albo na napad i inne.
IceManSpy
To zrób kilka kont testowych. Nikomu się nie chce podawać maila aby potestować. Zależy wam na sprawdzeniu? Dajcie konto testowo.

Założyłem konto:
l: testowe
p: testowe

Co do oceny:
* można podać nieprawdziwy adres e-mail , bo nie ma aktywacji konta
* strasznie to wszystko... duże, trzeba tyle scrollować, że aż palec boli biggrin.gif
* czcionka w inputach jest słabo widoczna przez ten gradient
* obrazek to nie powinno być Need For Speed tylko raczej jak nazwa strony Need 4 Speed z 2 względów: 1. adres to need4speed 2. kradniecie nazwę z gry
* gdzie się wyświetlaja te dane kontaktowe? bo jak wpiszę to nigdzie tego nie widać, a jak chce jeszcze raz wpisać, to powinno wczytać moje wcześniejsze dane
* jak zmieniam id usera w: http://www.need4speed.ctwg.pl/profil.html?kierowca=200 to dostaję Warning:
Warning: Missing argument 3 for Wiadomosc(), called in /profil.php on line 13 and defined in /funkcje/Wiadomosc.php on line 3
Kasat
Jeżeli chodzi o logo, to FOR lepiej pasuje niż 4 - chodzi o wygląd.

Jeżeli chodzi o dane kontaktowe to one są w profilu danego kierowcy, a dane są wczytywane w inputy w zakładce Konto.

Błąd w profilu poprawiony.
Daiquiri
1. Można wrzucić cokolwiek jako avatar, byleby miało odpowiednie rozszerzenie (g: imagecreatefrompng() [function.imagecreatefrompng]: './avatar/ave.png' is not a valid PNG file in /konto.php on line 162 itd.)
2. Klikam na idź do pracy... i nic.
3. Klikanie na główny dział menu, jest co najmniej słabo rozwiązane #click1 itd. obniża tylko miejsce w którym się znajduję.
4. Mnóstwo niedopracowanych drobiazgów i większych rzeczy.

No i co z prawami autorskimi?
Kasat
1. Poprawię
2. Właśnie poszedłeś do pracy, wrócisz z niej za 4h i otrzymasz $1.480! Powodzenia! + i innym też działa..
3. A jak Twoim zdaniem powinno to działać?
4. Ofc. rozumiem wszystko

I o jakie prawda autorskie chodzi? Jeśli chodzi o nazwę Need For Speed nie jest to zastrzeżona nazwa towarowa (sprawdzałem w urzędzie patentowym w wszystkich bazach danych - ofc. w miedzy narodowych znakach towarowych jako 1.)
IceManSpy
Need for Speed? . To TM to znak firmowy.Tutaj masz opis praw autorskich dla EA Games:
http://www.ea.com/1/legal-notices

Nie chcemy być tutaj chamscy czy coś takiego. Chcemy Cię uchronić przed możliwymi konsekwencjami.
Kasat
Co jest dziwne gdyż nazwa nie jest zastrzeżona, poza tym tam jest coś mowa o logo, a nie o nazwie.
Z resztą proszę o dalsze oceny,a temu się przyjrzę bardziej.

@edit

jeśli chodzi o sql injection i to prosiłbym o zgłaszanie tego, niż zostawienie sobie tego tylko dla siebie gdyż starałem się jak mogłem by zabezpieczyć pliki, ale gdzieś mogłem się pomylić lub po prostu pominąć.
lobopol
Po krótkim przyjrzeniu się:
-Strona jest nieczytelna, czcionki zlewają się z tłem i obszar strony jest za duży, zbyt dużo przewijania
-Po zalogowaniu mamy ekran edycji konta na diabła? To nie jest pierwsza rzecz jaką użytkownik ma ochotę oglądać za każdym razem jak się loguje
-Czcionki i pola formularzy są za wielkie
-Masz nieco głupich błędów w html
-Wchodzę na stronę i totalnie nie mam pojęcia przez dłuższą chwilę co gdzie jest i jak coś działa, nie jest to zbyt intuicyjne
-Przy rejestracji przy podaniu zbyt krótkiego loginu czy czegoś tracę cały formularz, dodaj js walidacje plus przekierowanie na formularz z uzupełnionymi polami z zaznaczeniem błędów. Przecież to cholery będzie można dostać przy literówce czy próbie rejestracji na zajęte konto
-Po udanej rejestracji przydałoby się albo automatyczne zalogowanie albo pokazanie formularza logowania, nikt nie lubi tego szukać
-brak cursor:pointer nad tymi wielgachnymi przyciskami mocno myli (nie wiadomo czy są klikalne), przydałby się też jakiś hoover nad nimi
-po zapisaniu zmian w koncie powinienem być na formularz przekierowany od razu, a nie na informacje, że zapisano zmiany i czy chcę powrócić
  1. Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /poczta.php on line 162
  2. Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /poczta.php:162) in /poczta.php on line 171

iha przy kasowaniu nieistniejących wiadomości
-Nie powinieneś robić przekierowań na stronę błąd tylko w danym formularzu go wyświetlać
-regulamin kieruje na konto..
-czat się sypie jak ktoś kombinuje smile.gif
-przy każdym formularzu dawaj informacje jakie są wymagania, na diabła komukolwiek formularz, jak nie może go uzupełnić (np. zakładanie zespołów)
-nie ostylowany kontakt
-wysyłanie postów na tym czacie jest bardzo nieelegancko zrobione, inputa masz w ramce ktoś wyśle i nie będzie pewien czy wysłał dobrze bo mu się box nie odświeży
-Wyniki napadów/wyścigów powinny być wyświetlane gdzieś w widocznym miejscu na każdej podstronie, a nie tylko w poczcie (na które to mam formularz wysłania odpowiedzi, ale po wypełnieniu oczywiście przekierowanie na błąd, że nie można sobie wysyłać)
To oceniając skala 1-10
design: 4
intuicyjność: 4
wygoda: 3

foxbond
Nie chcę powielać tego co napisali inni, od siebie dodam tylko:

http://www.need4speed.ctwg.pl/ranking.html?strona=-1
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /ranking.php on line 17

Wygoda i intuicyjność leży, jak dla mnie przesadzasz z zaokrąglonymi rogami.
Wszystko jest za duże, najlepiej oglądało mi się stronę przy przybliżeniu 72%
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.